Hvilken spillekonsol skal jeg købe til mit barn?

Håndholdt spillekonsol
Lau Christensen

Skrevet d. 4. december 2020 af Lau Christensen

Vælg den rette konsol til børn

En spillekonsol er en alletiders gaveidé, hvad enten vi taler jul, fødselsdag eller konfirmation.

Det er i hvert fald en fremragende gaveidé, hvis modtageren er glad for spil og underholdning. I dag findes der en hel verden af sjove og udfordrende konsolspil, hvorfor du helt sikkert også kan indfri dit barns ønsker.

For at sikre en god spiloplevelse har barnet selvsagt brug for en god spillekonsol, medmindre barnet foretrækker at spille via computer eller smartphone.

Meget snart vil du blive præsenteret for nogle af de allerbedste spillekonsoller på markedet. Bliv blot på siden og bliv klogere på mulighederne. Vi stiller bl.a. skarpt på PlayStation 5 og Xbox Series X – to af de bedste konsoller lige nu.

PlayStation 5

2020 har været et turbulent år på mange fronter, men året sluttede godt for de mange millioner mennesker, der nyder at game i deres fritid. 2020 blev nemlig året, hvor vi kunne bestille den interessante konsolnyhed fra Sony. Vi taler selvfølgelig om PlayStation 5, der også bare kaldes PS5.

Ejer dit barn en PlayStation 3 eller PlayStation 4, så kan du være 100 % sikker på, at en PlayStation 5 vil falde i god jord hos ham eller hende. Der er nemlig tale om en væsentlig opgradering, og så er det værd at vide, at PS5 er kompatibel med dit barns PS4 spil.

Lige nu er spørgsmålet ikke, om du vil have den nye konsol, men nærmere om du kan et eksemplar af PlayStation 5. Sony har nemlig indtil nu haft meget svært ved at følge med efterspørgslen. I skrivende stund er det udelukkende muligt at købe konsollen af private. Det kan bl.a. lade sig gøre via Facebook Marketplace og Den Blå Avis.

Udvalgte fordele ved PlayStation 5:

 • Kompatibel med de fleste PS4 spil (ikke nødvendigt at skulle købe en masse nye spil)
 • Loader spil lynhurtigt
 • Flot og enkelt design (dog er konsollen lidt stor)
 • Mulighed for at tilkøbe lækkert tilbehør (fjernbetjening, kamera, headset osv.)
 • Prisen er rimelig (kan købes fra 3.399 kr.)

Kilde: https://ps-pris.dk/

Se priser herunder:

Xbox Series X

Xbox Series X hører også til blandt årets største produktlanceringer.

Siden både PlayStation 5 og Xbox Series X blev lanceret i slutningen af 2020, har der dog ikke hersket nogen tvivl om, hvilken konsol der er mest eftertragtet. Xbox får baghjul af PlayStation, men det betyder ikke, at den nye konsol fra Microsoft ikke er en overvejelse værd.

Ligesom det gjorde sig gældende for PS5, så har efterspørgslen været så stor på Xbox Series X, at producenten ikke har kunne følge med. Derfor kan det ligeledes være svært at få fingrene i denne konsol. Inden længe må vi dog formode, at der kommer flere konsoller på lager.

Xbox Series X findes foreløbigt kun i én version og kan erhverves for omkring 3.899 kr. Prisen vil falde i takt med, at hypen efterhånden lægger sig.

Udvalgte fordele ved Xbox Series X:

 • Kompakt og lækkert design (den er noget mindre end PS5)
 • Kompatibel med de fleste spil til Xbox, Xbox 360 og Xbox One.
 • Spækket med lagerplads (1 TB)
 • Lavt støjniveau
 • Formidabel grafik

Nintendo Switch

Nintendo Switch er også et værdigt bud på den ideelle spillekonsol til dit barn.

Denne konsol skiller sig ud fra både PlayStation 5 og Xbox Series X, idet det er en håndholdt konsol. Og denne konsol er især populær blandt de mindste. Dermed ikke sagt, at større børn og barnlige sjæle ikke kan få glæde af en Nintendo Switch.

Nintendo Switch har efterhånden et par år på bagen (blev lanceret d. 3. marts 2017), men det er stadig en yderst god konsol. Og så gør det jo ikke noget, at den kan købes til en pris, hvor de fleste forældre kan være med. Lige nu kan du få fingrene i konsollen fra 1.500 kr. Den fås i mange farver og kan købes med eller uden controller.

Udvalgte fordele ved Nintendo Switch:

 • Barnet kan tage konsollen med på farten (kan ikke lade sig gøre med f.eks. PS5)
 • Det er nemt at tilføje mere plads ved behov (du kan blot skifte SD kortet)
 • Den understøtter flere konsoller
 • Den kan bruges på mange forskellige måder (kan kobles til fjernsynet m.v.)
 • Det tager ingen tid at slukke og starte konsollen
 • Den fylder minimalt og byder på et tidløst design
 • Den er næsten lydløs