Hvornår bruger du kørepose?

Hvornår bruger man kørepose?
Lau Christensen

Skrevet d. 23. august 2021 af Lau Christensen

Hvornår bruger man kørepose?

En voksipose eller kørepose er det samme. Voksipose er navnet på producenten Voksi af samme produkt. Men betegnelsen voksipose bruges også af andre producenter til deres køreposer selvom det kan virke misvisende.

Både Voksipose og kørepose er en type varm sovepose der lukker rundt om babyen, så den lille kan holde varmen i autostolen, barnevognen eller klapvognen hovedsageligt om vinteren alt afhængig af type kørepose.

Hvornår bruger du en kørepose?

Voksi eller køreposen bruges til at varme den lille som sovepose når vejret begynder at blive rigtig koldt. Her fungerer posen som den trygge sovepose eller kørepose for den lille. Helt ligesom køreposen holder ham eller hende dejlig varm ved at slutte helt om.

Du skal huske ikke at bruge posen for tidligt i forhold til varmen, hvor der også skal tages højde for om barnevognen står i skyggen m.m.

Populære køreposer

Kørepose i bilen?

De fleste køreposer har huller i ryggen til autostolens seler. Her ligger du køreposen ned i autostolen så selerne er igennem. Spænd selerne fast om barnet og luk køreposen så den lille er spændt forsvarligt og sidder komfortabelt.

Her er køreposen til 0-13 kg autostolen klart den bedste og nemmest for barnet. Autostolen tages med ud af bilen, så barnet er pakket varmt ind hele vejen ind i boligens varme. Hvor modellerne til 15-36 kg. autostole kræver, at barnet skal ud af posen for at spændes op osv.

Se også: Babypakker/Startpakker

Typer af køreposer?

Voksi eller køreposer kommer i forskellige tykkelser og materialer som almindelig stof, fleece eller uld. Helt ligesom der kan være forskel på hvordan køreposen monteres fra model til model.

Køreposer virker sjældent perfekt til både autostol, barnevogn og klapvogne også selvom de er designet til det. Hvis du skal bruge kørepose til bilen, bør du overveje at købe en specifikt til dette formål, for ellers kan posen ofte drille ved montering på grund af diverse funktioner som fylder i autostolen.

Voksipose eller kørepose?

Voksi er en norsk producent af køreposer, hvor deres populære køreposer bliver kaldt voksiposer. Denne betegnelse har andre producenters køreposer også fået, så mange tror at der er forskel på Voksiposer og køreposer. Men reelt set, kan kun Voksi køreposer kaldes for voksiposer.

Hvorfor bruge køre-/voksipose?

Voksiposer er ikke en nødvendig ting indenfor babyudstyr, men er dog en ret dejlig ting for dig og barnet.

Med en kørepose sikrer du dig, at den lille ligger varmt i barnevognen eller autostolen. Helt ligesom effekt af posen vil give barnet tryghed, og derved gøre livet nemmere for dig som forælder.