Praktiske & gode babybadekar til den lille

Babybadekar test med de bedste badekar til den lille
Lau Christensen

Skrevet d. 21. august 2021 af Lau Christensen

Babybadekar test - Vælg det bedste

Det kan være en prøvelse at skulle bade babyen første gang, helt ligesom pottetræning på en potte og lignede. Og dèt er selvom din baby, ligesom stort set alle andre børn, vil elske at bade. Men det kræver dog, at du finder det rigtige babybadekar ud fra de rette betingelser.

Det bedste babybadekar? Der findes mange forskellige modeller og typer som foldbare, firkantede, runde, i blød eller hård materiale og kommer i vidt forskellige priser til din baby.

I denne test finder du et udvalg af de bedste badekar til dit nemme og hurtige overblik i 2021. De forskellige babybadekar er ikke testet af Pegebogen, men fundet ud fra forskellige uafhængige tests, anmeldelser og brugeroplevelser.

3 populære badekar

Stokke Flexi Bath

Mininor foldbar badekar

BiBaBad Flexi bad

Stokke Flexi Bath, foldbar badekar

Stokke Flexi Bath badekar - Transparent Blue

Stokke Flexi badekar til baby og børn er en testvinder model. Badekaret er foldbar til nemmere opbevaring og kan købes i både XL og almindelig størrelse. XL badekaret giver dig fordel af at kunne virke op til 5-6 år alt afhængig af barnets størrelse. Hvor den mindre model virker op til 3-4 års alderen.

Du får en holdbar kvalitet med stokke badekarret. Det kan klappes sammen efter brug, hvilket er super smart. Med tiden vil denne funktion dog blive noget slidt, og badekarret bliver nemmere at have stående udfoldet end klappet sammen – med mindre det kan stå i spænd.

Det er dog nok det babybadekar, som du/i bliver mest glad for. Undertegnet kan dokumenter, at netop dette badekar har en levetid på op til mindst 5 år og være et kæmpe aktiv for baby og børn.

Badekarret der er vinder af forskellige priser, står helt stabilt under brug. Siderne er stærke også selvom modellen er foldbar. Virker fint med en indsats/badestol, der står sikkert i karret. Om du vil bruge 119 kr. på en indsats eller ej, skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, for det er ikke en livsnødvendighed og har en relativ kort levetid. Der er varmefølsom prop til nem regulering af den rette badetemperatur.

 • Foldbar (nemt at tage med)
 • Materiale: Polypropylene og Thermoplastic
 • Uden sundhedsskadelige stoffer
 • XL rummer 69 liter, almindelig har kapacitet på 39 liter

Badebalje fra Doomoo

Doomoo badebalje til baby og børn er en anderledes type badekar. Baljen kan bruges indtil barnet er ca. 1½ år gammel. Dèt der gør baljen populær blandt mange, er den ergonomiske form hvor den er højere i den ene ende. Her kan babyen sidde i fosterstilling og have kontakt med bunden hele tiden, og samtidig få støtte til hovedet.

Stokke babybadekaret kan måske give en bedre siddestilling for babyen, men i forhold til funktion er den hverken dårligere eller bedre end de andre modeller. En fordel ved denne er dog, at du slipper for at overveje køb af en badestol eller ej. Og så giver baljen vandbesparelse på grund af formen.

 • Ergonomisk god for babyen
 • Diameter: 41,5 cm
 • Højde: 36 cm. højeste sted / 26,5 cm. laveste sted
 • Fra 0 – 18 mnd

BiBaBad Flexi badekar

Hvis du er på udkig efter lidt mere langsigtet udstyr, vil Flexi badekarret kunne bruges af baby og børn fra 0 år op til ca. 8 års alderen. Og måske dette er det bedste i forhold til jeres behov.

BiBaBad Flexi badekar er velegnet til jer der har eller påtænker flere børn. Badekaret giver mulighed for at søskende kan klare badet samtidig. Badekarret er dejligt stort og kan justeres fra 60 til 80 cm. efter behov(kommer også i 80-100 cm. model eller 70-90 cm. model).

Badekaret er nem at tømme med en praktisk og nem bundprop. Bunden er skridsikker uden vand. Helt ligesom det kan klappes sammen og måske bruges udendørs f.eks. om sommeren på de varme dage.

 • Kan justeres fra 60-80 cm
 • Pose kan vaskes i vaskemaskine
 • Kan klappes sammen

Babydan babybadekar

Enkel og relativ billig babybadekar fra danske Baby Dan der opfylder behovet for badetiden med den lille baby. Du får et babybadekar i klassisk og enkelt, hvidt design. Med sin udformning kan modellen gøre badetiden nem, hurtig og sjov for den lille; hvor badelegetøj og babyudstyr til de større babyer gør tingene endnu nemmere.

Helt ligesom med andet babyudstyr fra Baby Dan, får du god sikkerhed og kvalitet. Du kan tilkøbe badekarstativ med modellen, hvis du ikke har et sikkert sted at placerer badekaret. Og gulvet kan være lidt hårdt for ryggen – Find hos Coop her

 • Materiale: plastik
 • Kapacitet: 35 liter
 • Mål: 81 x 40 x 25 cm

Skip Hop Moby badebalje

Skip Hop Badekar Moby, blå

Skip Hop har fremstillet dette Moby babybadekar i grå, som dog også kan købes i andre farver. Fordelen ved denne model er, at baljen følger babyen i de tre udviklingsstadier. Det giver mulighed for at bruge badekaret fremefter mens pigen eller drengen vokser. Moby modellen er fri for PVC og phtalater.

Moby badekarret kan give støtte til den liggende krop, helt ligesom badekaret kan tilpasses med indsats, når han/hun kan sidde selv. Indsatsen er i dobbelt net-stof med bløde kanter. Der er skridsikker inderside, prop til at tømme og krog til at hænge baljen op.

 • Materiale: Polypropylen
 • Mål: 70 x 48 x 29 cm
 • Fri for PVC & phtalater

Bèbè-jou babybadekar med termometer

Bébé-Jou Badekar, Uni White

Badekar fra Bèbè-jou med forskellige funktioner som indbygget sæbedispenser. Bèbè-jou badekarret kommer i 4-500 kr. prisklassen, men kan dog ofte købes til under halv pris på tilbud, udsalg, black friday og lignede.

Du får et klassisk badekar i hvid, der dog adskiller sig fra de billige babybar. Modellen her byder på forskellige smarte funktioner der kan være ganske praktiske, men også noget du sagtens kan leve uden.

Badekaret kommer med termometer der samtidig fungerer som prop. Det giver dig den nemme mulighed for at tilpasse temperaturen på vandet. Helt ligesom badekarret kommer med indbygget sæbedispenser med to pumpeflasker. Det giver mulighed for at have sæben lige ved hånden, hvilket dog ikke burde være det helt store problem at have stående.

 • Materiale: Plastik
 • Mål: 83,5 x 40 x 32 cm

Mininor foldbar badekar

Mininor Foldbar badekar

Foldbar babybadekar fra Mininor der kan være ganske praktisk i forhold til andre modeller.

Hvis du har et mindre badeværelse, kan de fleste badekar godt være ganske irriterende i forhold til opbevaring. Og her kan et sammenklappelig eller foldbar badekar give mindre anledning til irritation. Du kan hænge badekarret på væggen via håndtag i den ene ende, eller badekarret kan gemmes væk i et skab efter brug.

 • Foldbar
 • Mål: 93 x 51 x 23 cm

Babydan badebalje 90 liter

Populær badebalje/badekar med en god størrelse der hører til de mest solgte hos Coolshop. Badebaljen med prop fra Baby Dan giver dig et rummelig badekar på hele 90 liter og kaldes også for søskendebadekar. Det giver mulighed for at 2 børn kan bades på samme tid. Bunden måler 25/50 x 60 cm. længden er 82 cm. og højden er på 33 cm.

Badekaret er med prop, så du nemt kan tømme det. Og det er selvfølgelig fri for skadelige stoffer.

 • Kapacitet: 90 liter
 • Plads til søskende

Hvad er vigtigt ved et babybadekar?

Køb det rette udstyr til babyens badning

Hvad er nødvendigt i forhold til et godt badekar til din pige eller dreng? Her er sikkerheden selvfølgelig det primære frem for f.eks. om badekarret tager sig godt ud på bade- eller babyværelset.

Siderne på badekarret skal være faste når der kommer vand i, så de ikke bevæger sig. Derfor er et godt hårdt materiale vigtigt. Kanterne på badekarret skal være runde så det er behageligt både for baby og dig. Her opfylder de foldbare Stokke eller Flexi babybadekar dette, også selvom at du kan folde dem sammen.

Der findes typer af badekar med indbygget badetermometer, som kan være en ganske fin ide. For du kan med fordel bruge et badetermometer så den lille får rigtig temperatur uden at brænde eller fryse sig.

En indsats er ikke nødvendigt, hvis du har badekarret på stativ. Men hvis det f.eks. står på gulvet i brusekabinen kan det være ret hårdt for ryggen at holde babyen. Her kan indsatsen være god, men ellers er det ligegyldig.

En bundprop kan også være ”nice to have” men er ikke en ”need to have” ting. Det kan dog gøre tømningen af badekarret nemmere, og alle babyer kan drukne på meget få centimeter, så det gælder om at få tømt badekarret lige efter badet.

Placering af badekarret?

Det er hyggeligt at bade din baby, men det er dog også arbejde som kræver en god arbejdsstilling, for du skal holde barnet i din favn. Her vil den rigtige arbejdshøjde enten på et bord eller stativ være den optimale arbejdshøjde for dig.

Hvor skal badekarret stå?

Lidt ligesom puslebord og lignede, får du den bedste arbejdsstilling, hvis du støtter dit barn i din favn og badekarret står i et stativ eller på et bord.

Når barnet bliver stort nok til at kunne sidde selv, skal badekarret altid stå på gulvet. Her gælder det som om at du altid er opmærksom og indenfor gribe afstand.

Badekar udstyr

Der findes forskelligt udstyr til badebadekar som ikke er nødvendigt for at bade din baby, men måske kan være ganske behageligt at have. Noget af udvalget der kan hjælpe med badningen er:

 • Badestol til badekaret: En badestol hjælper med at holde babyen der ikke kan sidde selv, og frigør dine hænder til at vaske. Stolen kan fastgøres til bunden med sugekopper, så karret står fast. Om stolen er nødvendigt, kan diskuteres. Men den kan hjælpe; Det skal ikke misforstås med, at du kan gå fra babyen fordi han/hun sidder i stolen.
 • Badetermometer: Et badetermometer er praktisk, så du kan være sikker på en badetemperatur omkring 37 grader. Køb et smart termometer som f.eks. et bade- eller pandetermometer der giver signal hvis temperaturen bliver for lav eller høj.
 • Badelegetøj: Legetøj er som sådan ikke tilbehør til et badekar, og så alligevel. Det gør nemlig badetiden sjovere for den lille og noget der aktiverer ham/hende – Find inspiration ved Sundleg her
 • Badekar stativ: Et badekar stativ kan være en god ide. Det kan give en god arbejdshøjde hvis du ikke har et bord eller vil sidde på gulvet i brusekabinen.
 • Skridsikker bademåtte: Alt afhængig af hvilket badekar du vælger, kan det smarte tilbehør være en skridsikker bademåtte til den glatte bund.

Hvordan bader du babyen i badekar?

Dit barn skal være mæt og veltilfreds når du putter ham/hende i badet. Her er det perfekte tidspunkt, når barnet er udhvilet og mæt for at en succesfuld badetid.

De første par gange vil babyen nok finde det mærkeligt at komme i badekarret. Men det vil gå hurtigt over. Hvis din baby ikke virker til at have lyst, så tag ham/hende op igen og vent par dage, hvor du prøver på ny.

Hvad du skal bruge for at bade babyen?

Du skal kun bruge disse ting for at bade ham/hende:

Vand temperatur?

Badevandet skal være kropstemperatur hvilket vil sige ca. 37 grader varmt. Her kan du mærke efter med albuen eller købe et termometer.

Babybadeolie?

Forberedelse af badevandet kræver kun den rette temperatur og måske tilsætte lidt uparfumeret babyolie. Olien er det eneste nødvendige for at gøre babyen blød og ren.

Badningen

Hav de nødvendige ting indenfor rækkevidde af badekaret inden du går i gang.

Når du sætter babyen ned, så hold den ene arm under hans/hendes hoved for et stabilt greb.

Vask barnet hvor du kan starte med øjnene, ansigt, ører og diverse kroge og folder da der samler sig snavs her. Brug en meget blød hånd med vand til at gnide hovedbunden.

Inden du er færdig, så vær sikker på at du har vasket barnet over det hele, så der er helt rent.

Husk at tørre din baby grundigt under hudfolderne.