Hvor kan man købe slim i danmark?

Hvor kan man købe slim i danmark?
Lau Christensen

Skrevet d. 13. august 2021 af Lau Christensen

Slim er populært legetøj til børn, men anses også som lidt skadeligt på højde med Squishies. Du kan dog købe godt slim legetøj til drenge og piger, der er ganske uskadeligt.

Hvor kan man købe slim i Danmark?

Du kan købe slim legetøj hos mange butikker og online forhandlere. Føtex, Bilka, BR, Coolshop, andre forhandlere og legetøjsbutikker har alle det populære legetøj. Hvis du vil spare tid og ofte penge, kan du gøre det gode køb online ved de særlige tilbudsanledninger som Black Friday, udsalg m.m.

Hos disse forhandlere, finder du slim hvor der er styr på kemien uden stoffet bor i produkterne:

Bog & Ide

Fragt: 29 kr
Gratis fragt fra: Ingen

Legetøjs eksperten

Fragt: 39 kr
Gratis fragt fra: Ingen

Kids Coolshop

Fri fragt

Kids Coolshop

Fri fragt

Børnenes Kartel

Fragt: 39 kr
Gratis fragt fra: Ingen

Det uønsket bor kemi i legetøj?

Nogle producenter har og bruger bor-forbindelser som borax og borsyre i slim. Og disse er på EUs liste over problematiske kemikalier i større grad. Bor virker konserverende, så slimen bliver holdt sammen og gøres elastisk.

Ligesom med andre produkter, så er der regler for, hvor meget bor legetøjet må afgive. Det skyldes, at flere stoffer mistænkes for hormonforstyrrende virkninger.

På Miljø og Fødevareministeriet(her), kan du se en liste over hvilket produkter fra producenter, der afgiver høj, middel og lav afgivelse.

Her er Dino World fra Depecsche/Motto A/S, Vulakn slim med dino fra VN legetøj A/S, Dino World Putty fra Suntoy AB og Noise putty fra LG Imports alle produkter der afgiver større mængder bor i forhold til gældende grænse for slim legetøj i 2020.

Disse produkter sælges ikke ved de viste online forhandlere.

Tips til køb & brug af slim

Du kan med fordel tage dine ”forholdsregler” ved køb og brug af slim legetøj:

  • Undgå legetøj med parfume der kan skabe allergi
  • Køb CE-mærket legetøj der tilkendegiver at producenten tilkendegiver at produktet følger reglerne inden for kategori.
  • Lad være med at købe billige produkter der ikke anviser produktionsland og producent. Her bør du undgå produkter fra Wish, Alibaba og andre platforme, hvor producenter ikke er forpligtiget til at overholde EU reglerne omkring legetøjet.
  • Husk at børnene får vasket hænderne grundigt efter leg

Hjemmelavet slim?

Du kan købe mange forskellige lav-det-selv slim produkter frem for færdig slim. Det er som regel også selve produktionen som de mindre børn elsker mest.

Hvordan laver man slim? Det kan gøres på mange måder, hvor mange vælger at bruge skolelim. Men du skal altid tage højde for kemikalie påvirkninger som især børn er mere følsomme overfor. Her kan lim, barberskum mm.m. give uønsket virkninger i forhold til hudkontakt.

Miljøstyrelse anbefaler CE-mærket ”færdige” pakker, hvor der skal ikke røres ved barberskum, lim og andre produkter. De færdige sæt er ret simple, og her skal der ofte kun tilsættes vand og noget glimmer, for at slimen bliver lavet.

kilder:

https://kemi.taenk.dk/test/test-disse-slim-afgiver-mest-uoensket-kemi

https://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2020/feb/skadelig-kemi-fundet-i-slim-legetoej-igen/