Populære stofbleer

Stofbleer er et must-have i alle hjem med små børn.

Selvom det i dag er de færreste der reelt set bruger denne som en egentlig ble, så er den fortsat enormt brugbar.

Stofbleer bruges eksempelvis af mange børn som nusseklud, en klud der er ved deres side, når de skal sove eller blot falde til ro. Den er også velegnet til at ligge på puslepuden som beskyttelse mod snavs. Endelig bruger mange ammende mødre også stofbleer som såkaldt gylpeklud. klassiske hvide kan købes et væld af steder fra supermarkeder til babyudstyrs butikker.

Hvor mange bleer skal man bruge?

Hvor mange stofbleer man skal bruge, afhænger af hvad du bruger dem til. Hører du til en af dem, der bruger den som en regulær ble, så kan du nemt bruge op til 10 af dem i døgnet. For ar kunne nå at vaske dem,  bør man som minimum have 40-50 af disse bleer i hjemmet. Bruger man dem derimod til nusseklud eller gylpeklud kan man nøjes med 20-30 stykker.

Se også: Gode babypakker

Hvilke stofbleer er bedst?

Bleer i stof bør altid være lavet i bomuld, og gerne økologisk bomuld. På den måde passer man både på miljøet og sit barn. Der findes både grove og bløde bleer. De grove egner sig bedst til puslepuden, mens de bløde er optimale til amning og putteklud. Ofte er disse typer af bleer meget slidstærke og kan derfor holde vask efter vask, år efter år.

Hvordan vasker man bleer?

Bleer af stof bør altid vaskes inden brug. På den måde vasker man eventuelle kemikalier væk og bleen bliver blødere samt mere absorberende. Hvis man bruger stofbleen som en rigtig ble, så skal den efter brug kogevaskes, ellers kan man ikke være sikker på at alle bakterier er vasket væk. Bruger man den som nusseklud, så er en vask ved 60 graders varme nok.

Hvor køber man bleer i stof?

Alt efter hvilken slags ble man går efter, så kan de købes mange forskellige steder. De helt klassiske hvide kan købes et væld af steder fra supermarkeder til babyudstyrsbutikker. Er man derimod på udkig efter de mere designrigtige stofbleer i forskellige farver og mønstre, så bør man kigge hos førende baby-webshops samt fysiske butikker. Desuden finder man oftest de bedste priser og største udvalg direkte på nettet. Pigemødre vil typisk vælge farver som lyserød eller lilla, mens drengemødre vil købe blå eller grå stofbleer. Dog afhænger det helt af ens egne præferencer, for mulighederne er mange. Nogle af de mest populære mærker på det danske marked er Cam Cam, Soft Gallery, Småfolk og Naturebaby. Stofbleer bør stå øverst på din indkøbsliste over udstyr, der skal købes inden baby melder sin ankomst.

Se videoerne nedenfor og lær mere om stofbleer

Moderne Bleer Til Nyfødt Baby

Sådan Folder Du En Stofble