Væghængte pusleborde

væghængt puslebord test til at finde det bedste puslebord
Lau Christensen

Skrevet d. 28. august 2021 af Lau Christensen

Væghængt puslebord – stor 2021 guide 

Når der kommer en lille ny til verden, så kræver det en del babyudstyr. Her gælder det ofte om at vælge mellem det nødvendige udstyr til den lille og udstyret der kan gøre hverdagen nemmere, men nok ikke betyder alverden for at få hverdagen til at passe. Her er et puslebord ofte en af de nødvendige til de mange gange der skal klares den personlige pleje; og hygge med den lille.

Du finder mange forskellige pusleborde modeller og typer. Det klassiske puslebord, puslekommode og så et væghængt puslebord. Alt afhængig af dit behov, kan et væghængt puslebord til badeværelse, stue eller værelse være den praktiske løsning der fysisk fylder mindst, men sagtens kan opfylde behovet for bleskift og pleje de mange gange om dagen der kræves.

For at gøre søgningen nemmere for dig, har vi fundet et udvalg af forskellige pusleborde til at hænge på væggen i den lille test/guide. Brug de nedenstående modeller som inspiration til at finde noget der kan opfylde dit behov, og måske tage sig godt ud i 2021.

Roba væghængt puslebord

Tiny-Republic-Vaeghaengt-Puslebord

Roba væghængt puslebord i et stilfuldt design der kan være velegnet til f.eks. badeværelset. Det populære puslebord til væggen er med enhåndsbetjent åbne- og lukkefunktion. Det at kunne åbne og lukke med en hånd er ofte nødvendig, for du står som regel med babyen i favnen/armen.

Et væghængt puslebord giver ikke den samme store pusleplads, som du ofte finder i mere almindelige bordtyper til pusletiden. Men modellen fra Roba kommer med små hylder indeni lågen. Det giver mulighed at opbevare vådservietter, bleer, babyolie m.m.

Bordet har et flot design, holdbar og er ganske funktionel på badeværelset eller andet rum. Og netop puslebordet i naturfarve og at bordet kan klappes sammen, kan være den gode grund til hvorfor du skal vælge lige netop dette bord frem for et andet fra Ikea, Babysam, Ønskebørn, Bilka, Coop m.m.

  • Farve: Natur
  • Materiale: Krydsfiner
  • Størrelse: 85 x 49 x 17 cm
  • Vægt: 5 kg

JLY væghængt puslebord

JLY-Dream-Basic-Skoetbord (1)

Væghængt model er udgået. 

Hvid væghængt puslebord i enkelt design fra danske JLY der også er kendt for deres vugger, tremmesenge, klapvogne, barnevogne og andet babyudstyr.

Du får et sammenklappelig puslebord til væggen der kan klare en brugervægt på 15 kg. Dybden er 15 cm.

Hvis du ønsker det enkle og neutrale puslebord der falder i med de hvide vægge, skabe m.m. er prisen ganske fin for denne model. Der skal tilkøbes en puslehynde og måske også en uro til det væghængte puslebord.

  • Størrelse: 77 x 65 cm
  • Puslehynde mål: 67 x 50 cm
  • Vægt: 12 kg

Nathi puslebord til væggen

Bybodesign-Nathi (1)

Nathi puslebord fra svenske byNo er et flot puslebord. Modellen der også kommer i hvid og mahogni farver, er fremstillet i formpresset bøgetræ og er et robust puslebord. Bordet kan klare en vægt belastning helt op til 50 kg.

Nathi bordet hylder 18 cm. i dybden når det er klappet sammen, og er derfor et bord der fylder et par cm. mere end de fleste andre viste modeller. Bordet dækker over to hyldekanter til baby termometer, cremer, pudder, vådservietter m.m. som er ganske praktisk. Netop pladsen er gevinsten og samtidig ulempen i forhold til en puslekommode, og derfor er et par små hylder en ganske dejlig detalje. Det løser dog ikke problemet med f.eks. opbevaring af bleer, hvor du dog finder en Nathi bledispenser til væggen som måske kan være praktisk også.

Der medfølger en råhvid puslepude i bomuld og polyamid til Nathi puslebordet. Puslepuden kan heldigvis vaskes ved 60 grader.

  • Farve: Bøg
  • Størrelse: 52 x 87 x 76 cm
  • Puslepude medfølger
  • Brugervægt: 50 kg

BabyDan Sofie puslebord

BabyDan Sofie puslebord

BabyDan Sofie væghængt pusleplads i en kompakt størrelse der fylder 15 cm. foldet sammen. Det hvide puslebord fra danske BabyDan er fremstillet i New Zealandsk fyrretræ der kan holde til maksimal 11 kg. vægt belastning.

Baby Dan puslebordet er sikkerhedsgodkendt efter EN12221:2008 og kommer med små hylder til opbevaring af små ting, der dog ikke klarer problemet med at have plads til bleer, vand m.m.

Baby Dan der laver kravlegårde, autostole, legetøj, tremmesenge m.m. der kommer i en fin kvalitet, enkel design og gode priser i den billige ende helt ligesom Babytrold. Og det væghængte bord ligner mere eller mindre det hvide puslebord fra Babytrold og koster også det samme. Og begge kan være den billige pladsbesparende løsning til at klare pusletiden.

  • Materiale: Knastfrit New Zealandsk fyrretræ
  • Størrelse: 75 x 75 x 58 cm
  • Vægt belastning: 11 kg

Vegga puslebord

Vegga puslebord

Vegga puslebordet der er mere end 20 år gammel, er stadig en meget populær løsning til det pladsbesparende puslebord. Det væghængte Vegga puslebord kan købes i sort, blå, grøn, hvid, pink, sølv og rød farve alt efter smag og temperament.

Bordet er fremstillet i metal, som gør det væghængte puslebord egnet til vådrum. Du får et robust puslebord der er godkendt til en vægtbelastning op til 80 kg. men anbefales en maksimal vægt på 30 kg. Bordet er i en god kvalitet, hvor lukkemekanismen er nem og kan klares med en hånd.

Det at puslebordet kan hænge i brusekabinen kan være endnu pladsbesparende, vel og mærke hvis badet er stor. Du skal selvfølgelig kunne lide det galvaniseret stål materiale frem for f.eks. træ, for metal giver et lidt anderledes udtryk der ikke passer til alles smag.

Puslebordet fra svenske ByBO Design kommer med en puslehynde hvor et cover kan være et smart tilkøb.

  • Farve: Sort
  • Materiale: Galvaniseret stål
  • Størrelse: 70 x 65 x 75 cm
  • Dybde lukket: 16,5 cm
  • Medfølger puslehynde m. økologisk bomuldsbetræk

Hvad er et væghængt puslebord?

Puslebordet hænger på væggen som en lille kasse lidt ligesom et toiletskab. Når du skal skifte ble eller pusle om den lille baby, så kan du slå puslepladen ned.

Du sparer en del plads ved at bruge et væghængt bord frem for det mere almindelige puslebord/kommode. Ulempen er selvfølgelig, at du ikke har så meget plads til bleer, vandspand og andet. En puslekommode eller bord er standard i forhold til højden, hvor højden er noget du selv vælger når du skal hænge puslebordet op på væggen.

Fordele ved væghængte pusleborde?

Der er fordele og ulemper ved denne type puslebord helt ligesom ved rejsesenge, højstole, weekendsenge, ammepuder, gåvogne eller forskellige typer kravlegårde. Og her er fordelene ved det væghængte disse ting:

  • Pladsbesparende: Den store fordel ved et væghængt puslebord, er selvfølgelig at du sparer plads. Hvis du har begrænset plads vil du spare meget, men kan dog give problemer med opbevaring af pusleudstyret.
  • Farve: Du kan vælge et puslebord der går i med væggens maling. Derved bliver puslebordet diskret når det er foldet sammen.
  • Korrekt arbejdshøjde: Du kan opnå den rigtig højde på puslepladsen med denne type puslebord, da du selv skal hænge det op på væggen.
  • God plads under: Du slipper for at støde knæene ind i bordet, da der vil være god med plads under arbejdet.

Hvad skal du kigge efter ved køb?

Helt ligesom med babyalarmer, dukkevogne, pusletasker, babynest, køreposer, legetæpper og meget andet, så skal du selvfølgelig kigge efter et par ting for at finde den rigtige model til dit behov. Her kan det være smart at overveje disse ting:

  • Sikkerhed: Kan væggen du har tænkt at hænge puslebordet på, holde til vægten? Sikkerheden skal være i top, for den lille baby skal selvfølgelig ikke falde ned fordi du har hængt op på en gipsvæg eller lignede.
  • Vådrum: Skal puslebordet hænge i vådrum? Så skal du ofte vælge materiale der er anvendelig. Og her vil pusleborde i metal være det rigtige køb til behovet.
  • Hylder: Der vil være begrænset plads med denne type pusleborde, så indvendige opbevaringshylder kan være en god ting at vælge til når du skal finde dit puslebord til væggen.

Puslebord hvor længe?

Puslebord bruges ofte op til 2-3 års alderen. Om du har behov for et puslebord er en smagssag, men det er dog en investering der er ganske rar ting. Du kommer til at bruge meget tid omkring den lille og frem til barnet får smidt bleen.

Hvor skal du hænge puslebordet til væggen?

Ofte vil det være smart at have puslebordet et andet sted end hvor du/i sover. For der bliver mange nætter med bleskift, og hvis i sover to i soveværelset vil i begge blive vækket.

Børneværelse, badeværelse eller stuen kan være gode alternativer, hvilket selvfølgelig kommer an på pladsen der er til rådighed. Badeværelset er ofte det foretrukne sted, da du her har nem adgang til vand som skal bruges til at vaske numsen.

Hvor højt på væggen skal puslebordet hænge?

Hvis der kun er en bruger af puslebordet, skal du selvfølgelig hænge ud fra dennes præferencer. Men en god ”regel” er, at hænge puslebordet i samme højde som køkkenbordet.