Odder Barnevogne

Opdateret juni, 2024

odder-barnevogn
Lau Christensen

Skrevet d. 25. august 2021 af Lau Christensen

De populære Odder Barnevogne omtalt herunder

 • Testvinder
  1
  Odder Barnevogne - Pegebogen.dk
  Odder North Lux Edition

  Priser på vej

 • 2
  Odder Barnevogne - Pegebogen.dk
  Odder Vida Lux

  Priser på vej

Barnevogn fra Odder

Barnevognen fra danske Odder er en model, som langt de fleste danskere er bekendt med, også selvom man ikke har små børn. Firmaet har eksisteret i mere end 90 år og bygger fortsat på den samme filosofi, nemlig fokus på komfort, kvalitet, design og sikkerhed. Det hele blev startet af den jyske isenkræmmer Roland Petry, der opdagede manglen og behovet for robuste og praktiske barnevogne. Hurtigt tog virksomheden fart og beskæftiger i dag mere end 30 ansatte.

Babysam er eneforhandler af Odder barnevogne. Hvis du vil være sikker på at få barnevognen med dig fra butikken, så bør du først bestille den online. Babysam har aldrig et stort lager af barnevogne i deres forskellige butikkerne, og derfor vil du ofte ikke kunne få en vogn med det samme.

Du finder to forskellige modeller i forskellige farver, nemlig: Odder Vida og Odder North.

Odder North barnevogn

Odder-North

Odder North er designet i det enkle nordiske design og bygger på den tidligere Zip model. Vogen er fremstillet i godt tekstil og har reflekspiping.

Modellen har et liggemål på 98 cm. og har lynlås i patenteret forlæderet. Der er forskellige lommer i den ventileret kaleche og kasse, helt ligesom du får integreret solskygge og solsejl. I kalechen finder du lygte med forskellige indstillinger til bedre sikkerhed i vores mørke land.

Der medfølger ryglæn med tre positioner som du kan klappe sammen og opbevare under madrassen.

Barnevognen har punkterfri dæk og letvægtsstel der er nem at folde ud og sammen, når den f.eks. skal bag i bilen. Her fylder den ikke så meget, så selv de mindre bagagerum kan rumme den.

Læs mere om Odder North.

 • Liggemål: 97 x 37 cm
 • Vægt inkl. hjul: 12 kg
 • Materiale: 100% polyester
 • Mål: 102 x 65 x 38 cm
 • Justerbar styr

Odder Vida barnevogn

Odder Vita er den nyeste model og også den dyreste. Modellen adskiller sig ved at have nogle forbedringer som f.eks. drejehjul, hvilket er ganske praktisk når du skal rundt. North modellen er uden drejehjul.

Vida barnevognen har isolerende fiberfyld der er praktisk til de koldere dage, hvor der kan laves luft gennemstrømning på de varmere tidspunkter.

Overdelen er fremstillet i stærke tekstiler og alle dele er fri for skadelig kemi. Der er lynlås i forlæder, håndsyet læderstyr, solsejl, indbyggede reflekser og lygte i kaleche til de mørke tider på året.

Du får to-delt varekurv. Aluminiumsstellet er robust og stærk, og har god støddæmper, ergonomisk og højdejusterbar styr samt punkterfri dæk. Det kompakte stel kan klappes sammen med to-trins manøvre, hjul klikkes og være i selv mindre biler.

Læs mere om Odder Vida her

 • Liggemål 97 x 37 cm
 • Drejelige forhjul
 • Justerbar styr
 • Mål sammenklappet m. hjul: 109 x 58 x 34 cm
 • Vægt: 10 kg

Forskel på Vida og North modellerne?

Hvad er forskellen på de to Odder barnevogne? Her adskiller Vida modellen sig ved at have:

 • 360 graders drejelige forhjul der kan låses
 • To-delt varekurv
 • Vida vejer 2 kg mindre med hjul
 • Integreret beslag til kopholder
 • Reflekser på både for- og baghjul

Fælles for de to modeller?

Hvad de to Odder modeller har til fælles:

 • Samme liggemål på 97 x 37 cm
 • Aftagelig vaskbar indvendig betræk
 • Lynlås i patenteret forlæder
 • Ventilation i kalechen
 • Solsejl
 • Lygte i kalechen
 • Punkterfri dæk
 • Klappet sammen og hjul afmonteret, kan de være i selv små biler som en Swift eller Up

Køb brugt?

Odder barnevogne er i den dyre prisklasse. Og helt ligesom med alle andre modeller (barnevogn test) kan du spare mange penge ved at købe brugt på DBA, Facebook grupper m.m.

Den store ulempe ved at købe brugt er, at det tager forholdsvis lang tid at finde en model. Du skal ud til private og samtidig kan du aldrig helt vide dig sikker på, om der er uforsete skader. Du vil altid få brugte ting hvor kaleche kan være falmet, farver blegnet osv. men disse kan de fleste dog godt leve med, især hvis du kan spare 50-70% på prisen.

Når du køber brugt, så kig efter rust på stel og metaldele. Kig efter om hjulene kan afmonteres nemt eller måske har rustet sig fast. Kører hjulene lige. Løft op i betræk og kaleche del og tjek hvordan træet i pladen ser ud – er der råd, vandskader m.m. Og hvordan ser betræk og kaleche ud.

Hvor produceres Odder barnevogne?

Som navnet så fint antyder, så produceres Odder barnevognene i byen af samme navn. Den lille by i Østjylland ligger tæt på Aarhus og faktisk er fabrikken i dag den eneste tilbageværende barnevognsfabrikant i Danmark. Social ansvarlighed, gode arbejdsforhold om omtanke for miljøet er nøglestenen i virksomheden. Udover barnevogne producerer de også klapvogne og diverse tilbehør til vognen såsom lift, pusletaske, solsejl og regnslag. Odder barnevogne og de tilhørende produkter sælges over hele Skandinavien samt det meste af Europa.

Sikkerhed Odder barnevogn

Odder barnevogne er nogle af de sikreste og mest gennemtestede på markedet. På fabrikken skal samtlige barnevogne gennemgå en 6-trins prøve før de bliver godkendt til salg. Her tester man hjulene ved at lade barnevognen køre 150 km på et løbebånd. Man tester selen med en belastning på 15 kg, for at sikre den lever op til EU lovkrav. Herefter afprøves justerledet og styrken for at sikre, at hjulene og akslerne er robuste nok. Barnevognen testes på stejle skråninger for at teste om bremsen holder 100%. Til sidst testes låsemekanismen, så man sikrer et stabilt stel. Netop derfor har Odder barnevogne et væld af gange vundet diverse bedst i test placeringer. Selv om barnevognene er sikre kan de nemt klappes sammen når du skal en tur med baby og autostolen ud i bilen, og med en Odder barnevogn behøver du altså ikke også investere i en paraplyklapvogn hvis du har bare en smule plads i din bil.

Pris på Odder barnevogn

En Odder barnevogn hører til i den relativt dyre ende af prisskalaen. Her betaler man for kvalitet, sikkerhed og godt dansk design. Odder barnevogne fås i flere forskellige modeller, størrelser og farver og varierer derfor også i pris fra model til model. Priserne starter typisk fra 9.999 kr. for en “færdig” barnevogn. Det smarte vælg-selv-system gør at du selv kan bygge den ideelle barnevogn, hvor du frit kan vælge farve, hjultype og tilbehør.

Hvor køber man en Odder barnevogn?

Odder barnevogne kan kun købes hos Babysam der er eneforhandlere af det eksklusive mærke. Alternativt kan du vælge at søge efter en brugt Odder barnevogn på forbrugerbaserede sider såsom Den Blå Avis eller Gul & Gratis.

Se videoerne nedenfor og lær mere om Odder Barnevogne

Alle fordelene ved en barnevogn fra Odder

Test på Odders Barnevognsfabrik

Barnevognsguide