Posca Tusser for begyndere

posca tusser
Lau Christensen

Skrevet d. 15. februar 2021 af Lau Christensen

Hvis dine børn følger nogle af de danske krea-kanaler som f.eks. Laskerytteren har de sikkert fortalt dig om Posca Tusser. De her fantastiske nye tusser der kan tegne på alt, og ikke ryger af.

Og så har dine børn sikkert også spurgt om ikke de også må få nogle tusser så de selv kan tegne (og du har måske overvejet om der er tale om et smart marketingstunt eller om tusserne rent faktisk er anderledes end så mange andre).

Her i artiklen kan du få en kort beskrivelse af hvad Posca Tusserne egentlig er for en størrelse, hvad man kan lave med dem, og hvorfor du bør overveje at købe dem selv.

Hvad er Posca Tusser?

Posca Tusser kan vist bedst beskrives som den perfekte kombination af traditionelle tuscher og så almindelig maling. De mere tekniske forklaringer om pigmenttyper, farvevæsker og lign., overlader vi til andre og mere kyndige sider, men for forståelsen er det nok nemmest at sige at det er en tusch der tegner med maling.

Der findes et stort sortiment af Posca Tusser, og du kan vælge mellem både stregtykkelser (fra de ultratynde tusser til det fineste detalje arbejde til de store der bruges når der virkelig skal farves) og en masse forskellige farver, både med og uden glimmer.

Hvad koster Posca Tusser?

Det er vigtigt at huske at prisen på Posca tusser skal ikke sammenlignes med almindelige tusser da det er en helt anden type tusser. Enkelte tusser kan købes for omkring 35 kroner, og vælger du at købe dem i en samlepakke med 6 eller 12 styk kommer prisen endnu længere ned.

Hvad kan man så lave med Posca Tusser?

Det meget korte svar er at det kun er fantasien der sætter grænser når det kommer til hvad man kan lave med Posca Tusser.

Tusserne kan tegne på stort set alting, så hvis du kan røre det kan du tegne på det.

Populære emner at tegne på er sten, skateboards/løbehjul, sko (der er mange gode videoer på Youtube om folk der tegner på deres sko), mobilcovers, airpods etuier og den slags.

Men den eneste begrænsning er som sagt den du selv sætter, så du kan også bruge Posca til at tegne små figurer eller mønstre på dine hylder, din computeroplader, din knagerække, børnenes opbevaringskasser og meget mere.

Husk efterbehandling

Hvis du tegner på noget der bliver udsat for slid eller vind og vejr, så sørg for at efterbehandle det, f.eks. med lak.

Hvorfor købe Posca tusser?

Posca tusserne kan være en nem måde at få åbnet op for kreativiteten, på en måde hvor risikoen for ”ulykker” formindskes. Herhjemme har vi malet både fuglehuse og små træskuffer fra Ikea med almindelige maling, og nærmest uanset hvor umage man gør sig vil der altid dryppe og spilde lidt maling hist og her, hvilket gør at maleriet pludselig bliver et projekt da der først skal afdækkes grundigt.

Med akrylmaling og pensler kan man også komme langt, i hvert fald til de lidt større flader, der ikke har noget slid. Udfordringen er bare dels at akrylmalingen ikke er lige så modstandsdygtig mod slid, og dels at det selv med små pensler er ret svært at lave detaljer der er skarpe.

Med Posca Tusser slipper du for at lave afdækning, du får noget der er holdbart (især hvis du efterbehandler det), men vigtigst af alt har du en kæmpe kontrol over detaljerne i det du tegner, og du bruger fuldstændig samme teknisk som når du tegner en tegning – med Posca har du bare byttet tuschen ud med maling, og papiret ud med lige det du vil.