Opbevaring af legetøj

Opbevaring af legetøj i stue og på børneværelse
Lau Christensen

Skrevet d. 29. august 2021 af Lau Christensen

Hvis du har en lille dreng eller pige, så kender du nok også til problemet med, at der ligger legetøj stort set overalt. Her er børneværelset selvfølgelig stedet hvor der burde være mest legetøj, men de små vil gerne være det samme sted som andre, og derfor er stuen ofte legeværelse nummer 1 for ham, hende eller dem.

Opbevaring af legetøj er en nødvendighed for at holde styr på rodet, hvor det ikke kun gør sig gældende på børneværelset men måske også stuen. Legetøjsopbevaring i form af møbler, kasser, kurve, poser og andet, finder du rigtige mange steder. Ikea, Kvickly, Bilka, Jysk og de mange online shops og legetøjsbutikker giver dig et hav af muligheder og måske endda virker lidt uoverskueligt i 2021?

Opbevaring af legetøj

Smart opbevaring til legetøj er ikke bare godt i forhold til rodet, men også for barnet eller børnenes skyld, så Lego, dukker, legemad, biler, krea ting og andet kan findes, når der skal leges. Derfor har vi fundet et udvalg af forskellige gode ideer, som du kan bruge til inspiration i hjemmet.

Poser & kurve

Børneværelset tager en udvikling fra baby tiden og fremefter, hvor salver og rangler hurtigt bliver udskiftet med perler, legemad, værktøj, Elsa, biler og måske går over i sportsmedaljer med videre, i takt med at barnet vokser. Her kan de forskellige ting opbevares i de lette løsninger som en opbevaringspose eller kurv, som du ser et udvalg af her.

Bloomingville opbevaringskurv natur

Bloomingville laver populære produkter indenfor opbevaring. Her finder du både udvalg i bomuld som disse søde kurve i natur.Brug en af de søde kurve til opbevaring af f.eks. forskellig legemad, købmandsting og stort set alt andet.

Kurvene i rund form har en fast og glad bund så kurven står stabilt. Kombinerer med andre søde og sjove ting som legetæpper og andre tæpper til børneværelset.

Ferm Living opbevaringskurv

Ferm Living laver elegant og klassisk pynt, opbevaring og møbler til hjemmet i den gode pris, hvor de fleste kan være med. Det gør sig selvfølgelig også gældende indenfor opbevaring til et legehjørne i stuen som opbevaringsmøbler, kasser og kurve. Her finder du både natur og bomuldskurve til den gode organisering, og elegante stil der passer sammen til et børnetema.

Bloomingville Opbevaringsposer

Opbevaringsposer fra Bloomingville kan købe både i rund som firkantet form med hank. Her køber man opbevaringsposerne med hank i sæt af 2, hvor du finder forskellige søde motiver på fronten. Indersiden er coatet, så du kan opbevare legetøj m.m. Poserne er fremstillet i 50% bomuld og 50% polyester som dette søde sæt med 2 stk.

Sebra quiltet kurv

Sebra er et andet populært brand indenfor opbevaring og legetøj, for ikke at snakke om deres elegante Sebra børneseng. Hvor denne enkle quiltet kurv kan indeholde både vasketøj, babylegetøj og andet i legehjørnet eller på værelset.

Materialet er 100% bomuld med fyld af polyester og måler 40×40 cm. som en god størrelse til hylder, reol eller stable ovenpå.

3 Sprouts kurv

Opbevaring til Smølfer, Playmobil, dukker, Nips og meget andet,  kommer i mange forskellige afskygninger. Her kan isse søde kurve fra 3 Sprouts være god til at stå i hjørnet, under den halvhøje seng m.m.

Kurvene i rund form er fremstillet i 100% certificeret økologisk bomuldskanvas i miljøvenlige farver på en højde af 44 cm og diameter på 43 cm.

Play & Go opbevaringspose/tæppe

De smarte poser med snore, som samtidig kan fungerer som et legetæppe, er en smart måde at opbevare klodser og lignede.

Ulempen er selvfølgelig snorene, så det er ikke en god løsning til små børn, især ikke uden opsyn. Det er dog en dejlig praktisk opbevaring, som du samtidig nemt og hurtigt kan rydde op og lægge væk efter endt leg, eller tage med ud af huset.

Childhome flettet kurv

Pink flettet kurv, Stjerne & Sky fra Childhome til opbevaring af legetøj og andet på dit barns værelse. Kurven i Star and Cloud serien er flettet af majs strå og kommer i 30 x 33 x 33 cm størrelse. Sød lille kurv der kommer i forskellige farver, som kan bruges på reol, hylder og andet til legetøjet.

Opbevaringskasser og æsker til legetøj

Forskellige opbevaringskasser for sig selv eller til opbevaringsmøbler kan være den praktiske løsning, for kasser er nemme at gøre rent og holde orden på. Her kan de være praktiske både som opbevaring af legetøj på værelset som i stuen. Her kan de kan stables ovenpå hinanden eller eller som den smarte opbevaring måske på en reol. Du finder både den populære Lego opbevaring som billigere løsninger indenfor kasser.

Smart kasse til rumdeler

En god, praktisk og forholdsvis billig løsning kan være en af disse enkle og rummelige kasser til en rumdeler. Slidstærk stof som kan indeholde det meste legetøj, og som passer perfekt ind i en rumdeler der koster omkring 4-500 kr.

Både kasser og rumdeler finder du i de fleste byggemarkeder, Jysk og lignende forretninger, ligesom du finder dem til nogenlunde samme priser online.

Bloomingville opbevaringsæske

Søde æsker der kan bruges med reol eller rumdeler, kan være smart. Her kan det være opbevaring af perler i en æske, perleplader i en anden, forskelligt nips osv. Det giver en god organisering, og hvis ikke barnet taber æskerne alt for meget, så slipper du for rodet med at der f.eks. altid ligger perler overalt.

Her kan denne søde opbevaringsæske i kejsertræ fra Bloomingville give den søde stil. Du finder æskerne i forskellige størrelser og også med andre motiver.

Lego hoved med opbevaring

Lego hoved med opbevaring kommer både som kvinde og mand. En smart kasse der måler 26x24x24 som er oplagt at opbevare Lego i, og som er noget, de fleste drenge og piger sikkert vil finde sjovt.

Du finder kasserne i forskellige typer og størrelser, hvor fordelen er, at du kan købe flere og stable dem på en sjov måde.

Lego opbevaring skuffe 8 knopper

Lego opbevaringskasser med skuffer er hvad du får med denne 8 knopper model i forskellige farver. En dejlig enkel og praktisk kasse til opbevaring af diverse legetøj som har produktmål på 25 x 50,18 cm.

Du finder også den praktiske Lego opbevaringsskuffe i mindre model med 4 knopper model. Her finder du også forskellige farver som blå, hvid, gul med mere.

Done by Deer æsker

En anden type æsker i den flotte stil kan være disse Done by Deer æsker der kommer i to størrelser.

Du får et et par flotte æsker med allover print og praktiske låg med elastisk løkke og knap i træ. Kasserne er fremstillet i 100% pap og kan være det flotte pynt på børneværelset.

Bloomingville Mini opbevaringskasse

Bloomingville Mini har lavet denne opbevaringskasse i træ, som kommer med den sjove tekst ”Nothing is really lost until your mom can-t find it”.

Kassen kommer med hjul på, så både du og barnet nemt kan flytte rundt på den. Målet på kassen er på 40x60x30 cm. og kan være oplagt til f.eks. Lego eller lignede.

Frost opbevaringskasse

De forskellige populære figurer som børn i Ramasjang alderen elsker, finder du selvfølgelig også indenfor opbevaring.

Her finder du praktiske små kasser med f.eks. Frozen til pigerne, helt ligesom du finder kasser med Cars og andet til drengene. Et stort udvalg der dækker over de fleste figurer, og som måske er den perfekte kasse til legeværelset.

Cirkus tema opbevaringshuse

Sæt med 3 opbevaringshuse der har sødt cirkus tema. De tre kurve fra Rice kommer i forskellige størrelser og farver. Det giver mulighed for at opbevare både de større som mindre ting af legetøj fra 1 år og op. Kurvene er håndlavet i natur materialer.

Opbevaringsmøbler

De mange forskellige opbevaringsmøbler kan også være en nødvendig, hvor vi her har fokuseret på de mindre ting som f.eks. kister der er en genial måde at opbevare og udnytte pladsen på.

Opbevaringsreol med 12 kasser

En sød og enkel opbevaring som er brugervenlig til barnet, kan være denne Kidkraft opbevaringsreol med kasser.

Barnet får den gode organisering til forskellige legetøj som My Little Pony, Hatchimals m.m. der er organiseret og nem at gå til. Reolen kommer med 12 kasser i søde farver der nok er tiltænkt pigen.

Alice & Fox bogreol

Alice & fox bogreol / hylde i forskellige nuancer, kan være det gode alternativ til opbevaring. Reolen giver forskellige muligheder, hvor der kan stå forskellige ting på den smarte måde med opbevaringskasser.

Reolerne har to eller tre hylder med lave sider. Det er ganske praktisk, så de forskellige ting ikke falder udover hylden. Farve på reolen er i mørkegrå og lysegrå, der giver et stilfuldt udtryk.

Trolls legetøjskiste

Forskellige kister i de populære figurer kan være et hit. Her kan det f.eks. være Trollsy som del lille er helt skudt i. Et sjovt opbevaringsmøbel i stærk 9 mm. MDF plade der måler 39 x 59 x 39 cm.

Du finder selvfølgelig også andre temaer som My Little Pony med videre, som måske er det, din datter er helt forelsket i. Helt ligesom kisterne kommer i forskellige former.

Hoppekids legetøjskiste

Hvid legetøjskiste fra Hoppekids til opbevaring af bamser, bøger, biler og andet legetøj. Du får en stilren legetøjskiste den velkendte stil fra det danske Brand. Kisten er med hjul så den nemmere kan flyttes rundt. Og god sikkerhed med soft lukning, så fingrene ikke kommer i klemme.

Få styr på legetøjet?

opbevaring af legetøj på værelset

De mange forskellige modeller indenfor kasser, puder m.m. er den gode løsning. Det kræver dog også, at du både rydder op hver dag og gør det til en vane. Helt ligesom du måske nok skal lave en sortering fra tid til anden og organiser et legehjørne i stuen.

Organisering i stuen?

Stuen er nok det største problem i forhold til rod. For børn i den mindre alder vil gerne lege omkring forældre og søskende, som ofte opholder sig i stuen. Så derfor vil meget af barnets legetøj finde sin opholdsplads i stuen. De fleste vil dog også gerne have en ryddelig stue der tager sig godt ud. Derfor skal du selvfølgelig være i stand til at kombinerer en god organisering, så barnet føler sig tilpas i stuen, samtidig med, at du får den stil som du finder perfekt til stuen.

Den umiddelbare løsning der dækker alles behov er, at du integrerer opbevaring som en fast bestanddel af stuen. I alt sin enkelthed er dette løsningen. Her gælder det så om at finde de forskellige dele, som passer ind i din stil. Her kan det være møbler sammen med kasser, smart lille skab eller søde kurve der kan være diskrete, men som dækker behovet for opbevaring.