Trehjulet Cykler

Trehjulet Cykel
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Der er mange store øjeblikke og første gange i et barns liv, du som forælder skal hjælpe dem med at komme gennem. De første ord, de første skridt, den første dag i børnehave og skole.

En af de helt store begivenheder i et barns liv er selvfølgelig, når de skal lære at cykle. Det er en essentiel del af de fleste børns opvækst, at de skal ud og ræse rundt – og vælte et par gange – på deres første cykel.

For de fleste er deres første møde med en cykel dog den lille cykel med tre hjul, som de helt små børn kan trille omkring på ude på terrassen. Hvis du har brug for nogle råd til, hvad du skal kigge efter, når du skal købe barnets første cykel, kan du finde et par gode råd herunder.

Hvilken størrelse trehjulet cykel kan jeg købe?

Der er meget lidt variation mellem størrelserne på disse cykler. Som en tommelfingerregel kan du købe en trehjulet cykel til dit barn så tidligt som 2 årsalderen.

Denne cykel kræver ikke noget af barnets balanceevner, så barnet skal blot kunne gribe om styret og bruge benene for at kunne more sig med den trehjulet.

Det betyder dog også, at en trehjulet cykel egner sig bedst for de mindste børn. De kan lære at bruge pedalerne og dreje styret, men de vil ikke lære noget om, hvordan man faktisk holder balancen på cyklen.

Hvis du ønsker at give dit barn en god overgang fra den trehjulet til tohjulet cykel, bør du overveje at give barnet en løbecykel, når barnet er blevet lidt ældre. Den trehjulet cykel er dog stadigvæk et fint sted at starte for at introducere barnet til, hvad en cykel er.

Hvilken type trehjulet cykel skal jeg købe?

Der findes et bredt udvalg af trehjulet cykler på markedet, og dit barn kan få glæde af dem alle. Nogle modeller har ingen pedaler og fungerer som løbecykler, hvor dit barn skal bruge fødderne til at skubbe sig rundt.

Det kan være en idé for de helt små børn, der måske endnu er for små til helt at regne pedalerne ud.

Til gengæld kan de trehjulet cykler, der bruger pedaler, så give dit barn en god øvelse i at lære at bruge dem.

Det er i sidste ende et spørgsmål om smag og behag, og derfor er det også en god idé, at du lader dit barn prøve forskellige trehjulet cykler, så I kan finde ud af, hvad barnet bedst kan lide.

Derudover kan du finde massevis af forskellige æstetiske designs. Hvad enten dit barn skal have noget super nuttet eller super sejt, skal du nok kunne finde et rigt udvalg både på nettet at vælge mellem.