Praktiske badestole til babyen og dig selv

Tiden med den helt lille er en vidunderlig tid. Og badetiden hvor den lille bare nyder vandet og være nøgen, er dejlig fredfyldt og problemfrit. Det med at bade og vaske hår bliver måske lidt mere problemfyldt jo ældre barnet bliver.

Du skal bruge et babybadekar når det lille guldfund kommer til verden, hvis du ikke vælger at bruge håndvasken eller en balje. Og en badestol til babyen kan være det praktiske tilbehør til badet.

Badestole og babybadekar er ikke en nødvendighed, men er dog ganske rart at have på højde med f.eks. en potte eller vugger til babyen. Det kan være hårdt arbejde at sidde på hug og holde den lille i den ene arm og vaske med den anden. Stående er lidt nemmere, men dog også ganske hårdt. Og her er en stol til at holde babyen ret praktisk ligesom meget andet babyudstyr.

Vi har fundet et udvalg af forskellige badestole og bademadrasser i denne guide/test, hvor du finder både de billige som de dyre modeller i 2021.

Doomo Floating Bath Mattress kan være den lidt anderledes og hyggelige måde at tage bad for babyen.

En flydende madras hvor babyen kan ligge nedsunket i. Og som gør, at du som forælder har hænderne fri til at vaske pigen eller drengen.

Madrassen fra Delta kommer i en blød version med vandtætte/flydende micro-APS perler som fyld. Det er med til at forme og danne en pude for babyen, så denne ligger sikkert og godt i badet. Til hovedet er der udhulning bagerst.

Velegnet til den nyfødte hvor du dog ikke bør anvende badeolie på materialet.

Safety 1st badestol

brug baby badekar og badestol

Safety 1st badestolen er ergonomisk udformet til at give optimal støtte til hoved og ryg. Badestol er i hvid farve, og du sætter stolen sætter fast på bunden med sugekopper.

Det er en stabil badestol i stærk PP plast og fri for BPA. Modellen kan bruges i de fleste store som små badekar. Her kan barnet sidde sikkert og komfortabelt med en god støtte, der former sig omkring babyen.

Velegnet til den nyfødte indtil han eller hun vejer ca. 8 kg. hvilket ofte er omkring 6 måneder alder.

Badestolen kan du nemt og hurtigt gøre rent med sæbe.

Babydan badestol

En lignede model er den populære Baby Dan badestol i hvid farve, som også kan købes i andre farver.

Du får en klassisk badestol til babyen op til 6 mdr. Den lille sidder i den kropsformet stol, der kan give ham eller hende god støtte under badet.

Du finder en maks. højde for hvor vandet skal gå, så barnet ikke kommer under vand.

OKBaby Flipper Evolution badestol

OKBaby Flipper Evolution badestol til babyen der kan sidde selv. Stolen er ergonomisk designet og i et blødt materiale. Stolen findes i lyseblå, lyserød og hvid farve.

En smart stol der kan sidde fast på bunden med kraftige sugekopper. Det er ret vigtigt, hvis den lille elsker at plaske med vandet, som de ofte gør.

En smart løsning til omkring 200 kr. for babyen fra 6 – 15 mdr.

Mininor badeindsats

Til Mininor badekar kan du købe denne badeindsats i hvid. Enkel indsats der kan give babyen siddeplads og frigøre dine hænder til at vaske med.

Mininor badeindsats er beregnet fra nyfødt og indtil ca. 6 måneder gammel, hvor den lille som regel kan sidde selv.

Badeindsatsen er designet til at virke med Mininor badekar. Køb den kun til dette da der ikke er nogen garanti for, at indsatsen kan anvendes til andre modeller. Minior er kendt for deres kvalitet indenfor baby ting som badelegetøj, babytermometre og andet.

Blooming bath

Blooming badestol er lidt anderledes. Modellen er udformet som en blomst i skum materiale.

Du kan presse Blooming blomst indsatsen og smide den i tørretumbler eller vaske i vaskemaskinen ved 40 grader. Badestolen er skabt i antibakteriel skum med polyester net på bagsiden. Toppen kommer i et blødt plysset polyester materiale.

Du finder indsatsen i forskellige farver som pink, blå, hvid og gul.

Hvad du bør vide om babybadekar?

Der findes rigtig meget udstyr til babyen som ikke er nødvendig. Det gælder selvfølgelig også til badningen, hvor hverken badekar eller stol er livsnødvendig, dog ganske rart.

Et badekar er godt at have. Og her gælder det om at vælge et i en robust kvalitet med runde kanter, så babyen ikke kan rive sig nogen steder. Hvis du vælger at købe et badekar til at stå i brusekabinen, vælg en stor størrelse for barnet vil med garanti blive ved med at bruge det i mange år frem. Her kan Flexibath anbefales da det er i en holdbar kvalitet og kan foldes sammen så det ikke fylder så meget som f.eks. en balje.

Se også: Huskeliste til babyudstyr

Et badekar der står i brusekabinen gør, at du skal sidde på hug eller bukke dig. Og her er en badestol til den beskedne pris, en ret god investering for din trivsel. Et termometer er heller ikke nødvendig, men kan være med til at sikre den rette badetemperatur for den lille.

Når du bader barnet, husk aldrig at efterlade barnet alene da denne kan drukne selv på meget få centimeter vand. Og det gør sig også gældende hvis du har badekarret stående på stativ eller andet sted. Du skal altid være indenfor afstand til at gribe den lille hvis så.

Når du vasker den helt lille baby, husk at holde babyen varm så denne ikke fryser. Selve vasken er ganske ligetil, hvor det er vigtigt at huske hudfolderne i arme, hage, lyske og knæ.