Almindelige bleer og svømmebleer?

Almindelige bleer og svømmebleer
Lau Christensen

Skrevet d. 29. december 2017 af Lau Christensen

Almindelige bleer og svømmebleer? Det kan være noget af det dejligste i verden at komme ud og bade med sit lille barn. Det er en måde at skabe et bånd på, uden for de vante og trygge rammer. Det kan her være svært at finde ud af om hvorvidt en ble er god nok i svømmehallen, hvad der er af krav og ikke mindst, hvad er svømmebleer? Hvad der skal til før du kan komme ud lege i vandet med dit lille barn, skulle du gerne være klar over efter denne artikel.

Se også: Ferie i sommerhus med børnene

Svømmebleer – derfor

Svømmebleer har den egenskab kontra ganske normale bleer, at de ikke suger vand til sig helt på samme måde. Svømmebleer afviser mere eller mindre bare vandet, i stedet for køkkenrulle effekten som normale bleer har. Derudover så har svømmebleer ikke den egenskab med at svulme op når der sker et beskedent uheld. Dette betyder altså at uanset om dit barn har lavet det ene eller det andet i sine bleer – selvfølgelig kun én ad gangen – så vil dit barn ikke kunne mærke den helt store forskel.

Svømmebleer sørger altså både for at dit barn rigtig kan blomstre i vandet, samtidig med at du ikke behøver at være nervøs for at alt det sjove skal stoppes pludseligt.

Det er før sket at forældre har taget deres børn med i svømmehal med almindelige bleer, hvor det hurtigt er gået hen og blevet en pinlig oplevelse. Mange forældre tror at det er nok med bare at tage et par stramme badebukser udover den almindelige ble, for at lukke af. Men det er langt fra nok når barnet bruger hele kroppen i vandet, hvilket vil sige at der vil i aktiviteten komme ”hul” igennem.

Når svømmebleer skal bruges, skal du sørge for at have vasket barnet som det første. Herefter skal du være sikker på at barnet er helt tør, inden brug af svømmebleer. Vil du være helt og aldeles sikker, bør du give dit barn tætsiddende badebukser uden på svømmebleen.

Svømmehallens krav til svømmebleer

Det er forskelligt fra svømmehal til svømmehal om hvorvidt der kræves svømmebleer i brug eller ej. Nogen svømmehaller kræver nemlig at børn benytter sig af svømmebleer, hvilket må respekteres uden videre. Så det kan godt være at du og junior har været i en anden svømmehal før med almindelige bleer hvor der ikke er sket noget, men når det ikke er din svømmehal, så må i overholde reglerne.

Selvom svømmehallen ikke stiller nogen krav til bleer eller svømmebleer, bør svømmebleer nu være en fast del på huskelisten til svømmehallen.

Se også: Sådan får du din baby til at sove

Undlad de almindelige bleer

Vi nævnte før at det ikke er alle svømmehaller der stiller krav om brug af svømmebleer. Om de gør det eller ej, kan det kun anbefales at svømmebleer bliver brugt alligevel. Almindelige bleer er slet ikke egnet til at være omringet af vand. Almindelige bleer er derimod egnet til at omringe vandet.

Hvis dit barn bruger almindelige bleer i svømmehallen iført et par tætsiddende badebukser udenpå, og lad os lege med tanken om at det hele rent faktisk holder væsken inden i bleen, så er det ikke det værd. Det er slet ikke det værd for dit barn der skal gå med de almindelige bleer. De almindelige bleer bliver tungere, svulmer op og giver barnet mindre plads til at bevæge sig inde i de i forvejen tætsiddende badebukser.

Det bliver ganske enkelt ikke en lige så god oplevelse for dit barn, som hvis i havde valgt at bruge svømmebleer på dagen i stedet. Og hele ideen med turen er vel at det skal være sjovt for dit barn, ikke?

Se også: Børns søvnbehov i forskellige stadier

Svømmebleer kan købes alle steder

Praktisk som det er, så kan du endda købe svømmebleer i de fleste svømmehaller. Svømmebleer er muligvis ikke lige noget du husker lige så let at købe ind som var det almindelige bleer. Det kan godt være der findes svømmehaller derude som ikke tilbyder svømmebleer – endnu, men det skal nok komme. Du kan være sikker på at svømmehaller der kræver svømmebleer, også sælger ud af det.

Trygt skal du vide, at svømmebleer finder du også i langt de fleste supermarkeder. Og i dagens Danmark er der altid et supermarked lige rundt om hjørnet. Alternativt, kan du sørge for altid at have en enkelt pakke i hjemmet, så ikke skal tænke på det på selve dagen i vil i svømmehallen.