Populære rulleskøjter som børn elsker

Rulleskøjter
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

De seneste år er det blevet mere og mere moderne for såvel voksne som børn at rulle på rulleskøjter. Med den rette teknik, er skøjteløbet en effektiv motionsform, der samtidig lader dig udleve dit indre legebarn.

Men hvilke rulleskøjter skal du vælge? Og hvor kan man få fat i sådanne skøjter? Dette og meget mere finder du ideer til her. Vi har fundet de populære modeller som hitter i 2021, hvilket giver dig det nemme og hurtige overblik.

Populære rulleskøjter

Hvilke rulleskøjter passer til dig?

Der findes flere forskellige typer af rulleskøjter. Så hvilke passer mon til dig?

Her kommer nogle bud på, hvilke forskellige modeller, der findes:

Inliners

En skøjte for alle, der ønsker en model til fitnessbehov. Hjulene sidder på en række under skoen. Fås både med lukkesystem med spænder eller snøre, og der er som oftest monteret en bremse på den ene skøjte.

  • Passer til: Dig, der vil have komfort i en kvalitetsfitness-skøjte.

Side by side

Side by Side rulleskøjter kan benyttes af alle, såvel unge som gamle. Monteret med fire hjul, der sidder to-og-to over for hinanden. Dvs. de sidder ikke på én lang række, som det er tilfældet med inliners. Dette gør, at de bl.a. er gode til nybegyndere, der har svært ved at holde balancen eller til børn. Skøjten har en tåstop, som er den, der bruges, når man sætter i gang samt når, at man skal bremse igen.

  • Passer til: Dig, der ikke har behov for så meget fart på dine rulleskøjte løbeture, og som måske har lidt svært ved at holde balancen, men gerne vil ud og løbe på hjulene alligevel.

Som et andet væsentligt moment er skøjtens størrelse. En lidt forsimplet hovedregel er, at du altid bør vælge én størrelse større, end du normalt bruger.

På den måde er der plads for dine fødder til at bevæge sig. Samtidig hæver fødderne en smule op, når de bliver varme og svedige. Det skal der være plads til i skøjteskoen.

Hvilket ekstraudstyr bør jeg købe til mine rulleskøjter?

Af sikkerhedsmæssige årsager bør du som minimum tilkøbe:

  • Cykelhjelm
  • Håndbeskyttere
  • Knæbeskyttere
  • Albuebeskyttere

Ved at beskytte dig selv mod fald, får du en meget bedre oplevelse, når du suser afsted på dine rulleskøjter.

Hvor kan man købe rulleskøjter?

Både i fysiske butikker og online. Vælger du at kigge online er der den fordel, at du hurtigere kan se et større udvalg og bedre finde den bedste pris og dermed finde de billigste rulleskøjter online.

Du kan også vælge at købe dine rulleskøjter brugte. Her er dog visse forhold, som du bør holde ekstra godt øje med:

  • Bremsen: Er bremsen nedslidt, skal den udskiftes før brug. Her skal du være opmærksom på, om det er muligt at tilkøbe reservedele til den pågældende model stadigvæk, eller om den er udgået.
  • Tåstop (side by side): Ligesom bremsen, kan også tåstoppen på en side by side-model blive nedslidt. Derfor skal du være bevidst om, om denne skal udskiftes.

Er rulleskøjter god motion?

Onlinemagasinet Aktiv Træning skriver, at skøjteløb på f.eks. inliners styrker de samme muskler i mave og ryg som også styrkes ved løb. Samtidig er det en effektiv cardiotræning at løbe afsted på hjulene.

Når teknikken er på plads, kan du hurtigt få fart på og dermed pulsen op, hvilket styrker din kondition.

Samtidig skriver dagbladet Ude og Hjemme, at skøjteløbet især er en fordel for de, som ønsker god konditræning på en måde, hvor ankler, hofter og knæ bliver skånet for slid og pres.

Slutteligt skriver også Sundhedsguiden.dk, at det er en stor fordel at benytte rulleskøjter til at få motion, såfremt man er skadet i visse muskler eller bare ønsker et alternativ til f.eks. løb.

Sundhedsguiden bemærker dog, at det er væsentligt, at man lærer teknikken før, at man løber alt for hurtigt eller langt, da dette desværre kan resultere i styrt og deraf følgende skader.