Mal på sten med børn – Hvad og hvordan til sjov aktivitet

Mal på sten med børn er en hyggelig aktivitet til jul, påske, sommer og alle andre tidspunkter af året. Aktiviteten kan gøres bedre ved at skabe en hyggetur og samle sten til fremtidig stenmaling.

Stenmaling er blevet populært både blandt børn og voksne, hvor stenmaling ofte bruges terapeutisk til at stresse af for voksne. Og for børn, er det selvfølgelig en sjov leg og social samvær.

Her finder du en lille guide til, hvordan du maler på sten. Og du finder inspiration til forskellige motiver som huse, mariehøne eller f.eks. male kaktus på sten.

 

Find gode sten til at male på?

Vi er heldigvis beriget med kyster stort set hele vejen rundt om kongeriget. Og de mange gode strande giver mulighed for at finde de helt rigtige sten med jævn og glat overflade.

Malpaasten.dk her, finder du et kort med oversigt over danske strande hvor du finder de gode sten.

 

Klargøring

Inden du kan male på stenene skal de selvfølgelig gøres rene. Jord, skidt og andet kan forhindre at farverne sætter sig og du får et godt resultat. Helt ligesom pensler eller dine Posca tusser kan blive ødelagt.

Vask stenene med en svamp og almindelige opvaskemiddel, hvor du får fjernet alt skidt der har sat sig i ujævnheder og revner. Det er på eget ansvar om opvaskemaskinen bliver ødelagt, men du kan også vælge at vaske stenene i opvaskemaskinen. Om det er virker eller smadrer maskinen, er uvist.

køb det billige lege tegnesæt til stenPlaybox mal på sten

Ga-Toys playbox velegnet fra 4 år med et lille sæt til stenmaling. En sjov aktivitet som den lille dreng eller pige kan bruge til at udfolde sine kreative evner.

Find sættet hos BørniBalance her

 

Hvordan du maler på sten

Det er ret enkelt at male på sten. Her kan du vælge at bruge akrylmaling eller tusser der er fremstillet til specifikt til at dekorerer sten overflader.

Du skal bruge disse ting til at male på sten:

  • Strandsten der skal rengøres
  • Maling hvad end det er akrylmaling eller tusser
  • Pensler til akrylmaling
  • Bakke til opbevaring af maling
  • Spraylak der virker ligesom grunder
  • Forskellige ting som Silk Clay m.m. til yderligere dekoration

Du kan gøre stenene mere ensartet og glat, hvis du sprayer stenene med noget spraylak. Det virker som grunder, og gør det nemmere at male på overfladen.

Vent på spraylakken er tør, og så kan du ellers bare gå i gang med kreationerne. Her kan det være en fordel at dække stenen med den mørke baggrundsfarve først.

Se videoen her, hvor du får en gennemgang af hvordan malingsprocessen kan være:

 

Inspiration af stenmaling

Der findes mange videoer, billeder m.m. til inspiration med folks forskellige kreationer. Her har vi fundet forskellige sjove og flotte sten, som måske kan give dig inspiration til hvordan du kan lave flotte sten sammen med børn:

 

Find inspiration med forskellige andre motiver hos Rito her:

Hvis du søger flere ideer, så søg på Google efter: rock art, pepple painting, painted pebbles, painted rocks, rock painting med udenlandske ideer, helt ligesom du finder forskellige inspiration ved at søge på sten maling, malede sten m.m.

 

Farver til stenmaling?

Maling eller tuscher er det nødvendige redskab til at tegne på stenene. Her finder du forskellige muligheder med dertilhørende fordele og ulemper. Gode, billige eller nemme materialer kan være disse:

  • Akrylmaling: Akrylmaling er billigt og kan købes i supermarkeder, byggemarkeder m.m. Du kan sagtens bruge akrylmaling og pensel på sten, hvor de mindre børn vil elske hele processen med at blande farver på en palette, og ofte også mere end at male på stenen. Find akrylmaling i butikkerne eller online.
  • Plus color tuscher: Består af vandbaseret, heldækkende hobbymaling som kan bruges til at tegne detaljer ovenpå f.eks. akrylmaling der bruges til at baggrundsdække stenen.
  • Uni Posca tuscher: Populære tuscher til den mere kreative stenmaling. Du finder alverdens farvemuligheder og størrelser med Posca tusser der har en stærk farvepigment, som giver en god dækning på stenen.

 

Stenmaling bog?

Du finder alverdens hæfter, bøger og mal på sten kurser. Her kan disse bøger måske være inspiration til hvad og hvordan i forhold til at lave kreativ sjov med børn.

sjov med strandsten coverSjov med Strandsten

En bog med inspiration, ideer og tips til hvordan du kan lave sjov med strandsten fra Sandra Valentina Tolic. Skab den sjove hobby for dig selv eller sammen med børn hvor denne bog kan være den gode hjælp.

Find bog her

køb bogen kunst på sten til inspirationKunst på sten

Skab sjove og søde på sten med bogen Kunst på sten af Denise Scicluna. Brug de forskellige tricks som du finder i bogen, til at lave sjov med sten med både børn som voksne.

Find bog her

 

Flydende farver på sten?

Det at male er en kunstart helt ligesom alt andet. Og her gælder det selvfølgelig om at lege med farverne, hvor farveovergange er en nødvendig egenskab at mestre. Hvis du har gradient overgang vil du opnå det helt rigtige farvespil på maleri og sten.

Se videoen her med instruktion til hvordan du får farverne til at flyde sammen:

Del

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Følg os

Flere gode indlæg

Fik du læst disse?