Sikkerhedsgitter

Når der kommer børn til verden findes der rigtig meget udstyr til babyer og børn der skal bruges. Helt ligesom en barnevogn kan være nødvendig for barnet udendørs, er et sikkerhedsgitter til trappe, dør eller brændeovn ofte nødvendig indendørs.

Børn bevæger sig ofte i løb og ikke altid med omtanke på omgivelserne, hvor babyerne når først de får snert på det at bevæge sig, også vil komme vidt omkring. Og her er en varm brændeovn, åben dør eller farlig trappe noget der kræver beskyttelse imod.

I denne guide / test med børnegitter til dør, trappe eller til brændeovn finder du inspiration til de bedste modeller og hvordan du finder den rigtige løsning til din bolig, så du er sikker imod ulykker.

 

Bedste sikkerhedsgitre

Vi har fundet de bedste modeller ud fra forskellige test, hvor de nedenstående modeller kommer i forskellige typer i 2021.

 

Safety 1st Auto-Close sikkerhedsgitter

Køb et Safety1st gitter til dør

Forhandler Totalpris Læs mere
289,00 Til butik →
383,00 Til butik →
539,00 Til butik →

Safety 1st er selvlukkende børnegitter med en smart enhåndsåbning. Sikkerhedsgitteret dækker åbninger op til 80 cm og med højde på 72 cm. Du kan tilkøbe forlængelser så gitteret bliver 28 cm længere.

Safety 1st børnegitter kommer i det klassisk design med en tværstiver forneden. Materiale er i lakeret metal. Underkanten giver risiko for at snuble, så ikke oplagt valg at bruge som overetage trappegitter.

Sikkerhedsgitteret er ganske nem at monterer. Der er fire beslag der skal skrues i væggen eller sættes fast med selvhæftende overflade. Og brugen er ligeså nem, da det kun kræver en hånd at låse op. Her skal du trykke og slå en knap ind på samme tid for at der låses op, hvilket giver en forbedret sikkerhed. Lågen låser selv når du slipper og den glider automatisk i.

Du får et testvinder sikkerhedsgitter der er velegnet som gitter til dør og lignede men ikke ved trappe.

 • To trins låsemekanisme
 • Justeres til åbninger mellem 73 – 80 cm. bredde
 • U-formet rakke med 4 trykpunkter

 

 

Baby Dan Danamic sikkerhedsgitter til dør

Brug Babydan babygitter i stuen

Forhandler Totalpris Læs mere
329,00 Til butik →
329,00 Til butik →

Baby Dan Danamic babygitter er også et enhåndsbetjent gitter der er velegnet til afskærmning ved dør.

Danamic børnegitter kommer i metal og passer til åbninger fra 73 – 100 cm.

Gitteret kan åbnes i begge sider og kan monteres uden at bore skruer i væggen. Du kan bruge forlængere fra Baby Dan Danamic og Premier serierne.

 • Åbnes tovejs
 • Enhåndsbetjening
 • Presmonteret gitter
 • Justeres til åbninger mellem 73 – 100 cm. bredde

 

 

Hauck brændeovnsgitter

Brug en Hauck babygitter til de små

Forhandler Totalpris Læs mere

Hauck Fireplace Guard XL er et godt gitter til at beskytte mod at børnene kommer for tæt på brændeovnen.

Du får et smudsafvisende og varmebestandig gitter der kan åbnes i begge retninger hvis du skal til ved brændeovnen eller andet sted der skal spærres for adgang. Begge sider af gitteret skal sikres mod vægge.

Velegnet som gitter til dyr og børn der ikke skal have adgang. Det kommer med dørelement, sideelementer og montagematerialer.

Brug en fugtig klud til at rengøre gitteret.

 • Størrelse 75 x 267 cm
 • Tovejs åbning
 • Metal materiale

 

 

Baby Dan Flex L børnegitter

køb børnegitter fra Babydan til boligen

Forhandler Totalpris Læs mere
548,00 Til butik →
898,00 Til butik →
899,00 Til butik →

Baby Dan Flex er et langt børnegitter med to sideelementer og et hovedelement. Kan bruges til afskærmning af brændeovn, sikring af dobbelt døre eller måske fungerer som rumdeler.

Baby Dan Flex gitteret kommer i både medium, large og XL størrelser, hvor denne Flex L model kommer i en højde af 71 cm og længde på 278 cm.

Gitteret er med enhåndsåbning som dog kræver en del øvelse før teknikken sidder i skabet. Modellen kommer med tværstiver forneden som børn kan snuble over, og anbefales derfor ikke til trappe afskærmning.

Den store ulempe ved Baby Dan gitteret er at modellen ikke kommer med automatisk lukning/lås.

 • Passer til åbninger fra 90 – 223 cm
 • Størrelse: 278 x 71 cm
 • Enhåndsåbning
 • Metal materiale

 

 

Baby Dan Guard Me børnegitter

køb et stilfuldt børnegitter til lejligheden

Forhandler Totalpris Læs mere
449,00 Til butik →
698,00 Til butik →
754,00 Til butik →

Baby Dan Guard Me er et diskret og stilrent børnegitter der samtidig er ganske brugervenlig med enhåndsåbning og lukning. Samtidig kommer Guard Me til en ganske billig pris da materialet kommer med panel af plastik.

Børnegitteret kan bruges i åbninger fra 64,5 til 89 cm hvor forlængelse kan tilkøbes. Højden på gitteret er 66 cm.

Enhåndsåbningen kræver lidt øvelse hvor den store ulempen er knapperne der kan virke lidt træge.

Velegnet børnegitter til trapper da den ikke kommer med tværstiver forneden på gitteret. Ganske simpelt at monterer med skruer i væggen.

 • Bruges ved åbninger fra 64,5 til 89 cm.
 • Højde 72 cm
 • Envejs åbning
 • Plast materiale

 

 

Lascal Kiddyguard Avant børnegitter

køb et stilrent babygitter til køkken

Forhandler Totalpris Læs mere
965,00 Til butik →
999,00 Til butik →

Lascal Kiddyguard Avant kommer I et flot design med tekstilvæv materiale som du ikke lægger mærke til når det står åben. Et børnegitter der er nem at monterer ved de fleste døråbninger eller trapper. Modellen har ingen minimumsbredde og kommer med en maksimum bredde på 120 cm.

Det åbnes og lukkes ved at dreje en vrider og trække vævet ud. Her hægter du gitteret fast i beslag i den modsatte side. Det kan gøres med en hånd når du er øvet, men dog noget nemmere ved brug af begge hænder.

 • Kan bruges ved åbning fra 0 – 120 cm.
 • Højde 79 cm.
 • Materiale: Tekstilvæv
 • Enhåndsåbning
 • To trins åbning

 

 

Baby Dan Two Way Auto Close børnegitter

Brug et hvidt babygitter på værelse

Forhandler Totalpris Læs mere
698,00 Til butik →

Baby Dan børnegitter i metal som monteres uden brug af skruer. Sikkerhedsgitteret fra Baby Dan er dejlig brugervenlig. Gitteret kommer med selvlukning så du ikke behøver at være bange for at have glemt at lukke gitteret. Helt ligesom det kommer med enhåndsåbning der kan bruges af de større børn, men dog for svært for de mindre børn.

Gitteret er velegnet til døråbninger fra 73,5 til 79,6 cm. hvor forlængelse kan tilkøbes. Højden på gitteret er 73 cm. høj.

Du kan åbne gitteret i begge retninger som er velegnet ved døråbninger, men sikkerhedsmæssig er modellen ikke velegnet ved trapper.

 • Kan bruges til åbninger fra 73,5 – 79,6 cm.
 • Højde 73 cm
 • Enhåndsåbning
 • Selvlukning

 

Troll Sikkerhedsgitter

køb et troll gitter til trappe eller dør

Forhandler Totalpris Læs mere

Troll sikkerhedsgitter i natur farve, der er velegnet til åbning på 106 cm. Gitteret kommer med kantliste nederst, som man kan falde i. Derfor anbefales det ikke som trappegitter foroven af trappen, men kun som spærring nederst eller til døråbninger.

Gitteret er fremstillet i massiv nordisk birk, og der er brugt giftfri maling og lim, så det lever op til de europæiske standarder.

 • Åbning: 106 cm
 • Mål: 106 x 5 x 76,5 cm
 • Materiale: Birk

 

Hvad er børnegitter?

Et børne- eller babygitter er et gitter der kan beskytte babyen eller barnet mod den stejle trappe, kravle ud af åbne døre eller som sikkerhedsgitter til en seng.

Du finder mange forskellige varianter der er fremstillet i hård plastik eller metal.

Hvilket sikkerhedsgitter?

Du finder forskellige typer af sikkerhedsgitre:

 • Gitre der monteres fast på væggen med skruer
 • U-profil ramme gitter der kan monteres uden skruer og som ikke anbefales til trappe
 • Gitter med teleskopstænger
 • Sammenklappelige gitre
 • Sikkerhedsgitter med selvlysende strimmel på bundrammen af gitteret

Sikkerhedslåge eller babygitter?

Et gitter eller låge er dybest set den samme ting. Men bruges ofte som adskillelse til typen der fungerer som låge til at beskytte mod trappen og gitter bruges til beskyttelse mod brændeovnen.

Køb hvor?

Du finder trappegitter, til brændeovn, til komfur, til hunde eller til døråbninger hos Ikea, Jem og Fix, Bilka, Harald Nyborg, Bauhaus, Ikea, Jysk, Silvan, Babysam, Ønskebørn og andre baby forretninger. Hvis du vil have en høj kvalitet til en noget billigere pris, finder du ofte sikkerhedsgitre til billig pris som brugt hos DBA, Gul & Gratis eller Facebook grupper.

Vælg det bedste?

Helt ligesom det gælder for en autostol, drivhus, potte, gyngestativ, aktivitetstæppe, klapvogn eller juniorseng, skal du selvfølgelig finde det bedste babygitter eller børnelåge til dit behov.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have et robust sikkerhedsgitter der kan holde til behovet. Her kan det være i forhold til alder på barnet/børn eller hvis der også er hund. Her vil et gitter der monteres med skruer ofte være mere solid end et gitter der sættes i spænd uden skruer.

Ofte vil du skulle bruge det solide gitter foroven af en trappe, hvor du med fordel ofte kan nøjes med et gitter der sættes i spænd så du slipper for at skulle lave skrue- eller borehuller.

Brug ikke et teleskopgitter ved trappen da disse ofte har en bjælke forneden som barnet kan falde over.

Låsemekanismen skal passe alt afhængig af behovet og alderen. For børn vil prøve at åbne lågen/gitteret, og her gælder det om at låsemekanismen sidder højt for barnet.

I tilfælde med dyr eller børn der går i søvne, kan dit behov måske være en låge med nøglelås.

 

Ressourcer: