Sikkerhedsgitter

bedste sikkerhedsgitter til børn?
Lau Christensen

Skrevet d. 24. august 2021 af Lau Christensen

Sikkerhedsgitter – Vælg det bedste gitter

Når der kommer børn til verden findes der rigtig meget udstyr til babyer og børn der skal bruges. Helt ligesom en barnevogn kan være nødvendig for barnet udendørs, er et sikkerhedsgitter til trappe, dør eller brændeovn ofte nødvendig indendørs.

Børn bevæger sig ofte i løb og ikke altid med omtanke på omgivelserne. Hvor babyerne når først de får snert på det at bevæge sig, også vil komme vidt omkring. Og her er en varm brændeovn, åben dør eller farlig trappe noget der kræver beskyttelse imod.

I denne guide / test med børnegitter til dør, trappe eller til brændeovn finder du inspiration til de bedste modeller og hvordan du finder den rigtige løsning til din bolig, så du er bedre beskyttet mod ulykker i 2021. De bedste sikkerhedsgitre i forskellige typer er fundet i forskellige test og anmeldelser.

Safety 1st Auto-Close sikkerhedsgitter

Trappergitter med autoluk

Safety 1st er selvlukkende børnegitter med en smart enhåndsåbning. Sikkerhedsgitteret dækker åbninger op til 80 cm og med højde på 72 cm. Du kan tilkøbe forlængelser så gitteret bliver 28 cm længere.

Safety 1st børnegitter kommer i det klassisk design med en tværstiver forneden. Materiale er i lakeret metal. Underkanten giver risiko for at snuble, så ikke oplagt valg at bruge som overetage trappegitter.

Sikkerhedsgitteret er ganske nem at monterer. Der er fire beslag der skal skrues i væggen eller sættes fast med selvhæftende overflade. Og brugen er ligeså nem, da det kun kræver en hånd at låse op. Her skal du trykke og slå en knap ind på samme tid for at der låses op, hvilket giver en forbedret sikkerhed. Lågen låser selv når du slipper og den glider automatisk i.

Du får et testvinder sikkerhedsgitter der er velegnet som gitter til dør og lignede men ikke ved trappe.

 • To trins låsemekanisme
 • Justeres til åbninger mellem 73 – 80 cm. bredde
 • U-formet rakke med 4 trykpunkter

BabyDan Danamic sikkerhedsgitter til dør

baby Dan Danamic Indikator sikkerhedsgitter - hvid

BabyDan Danamic babygitter er også et enhåndsbetjent gitter der er velegnet til afskærmning ved dør.

Danamic børnegitter kommer i metal og passer til åbninger fra 73 – 100 cm.

Gitteret kan åbnes i begge sider og kan monteres uden at bore skruer i væggen. Du kan bruge forlængere fra BabyDan Danamic og Premier serierne.

 • Åbnes tovejs
 • Enhåndsbetjening
 • Presmonteret gitter
 • Justeres til åbninger mellem 73 – 100 cm. bredde

Hauck gitter

Hauck sikkerhedsgitre kan bruges både på trappe, døre eller med Fireplace Guard XL gitter til at beskytte mod at børnene kommer for tæt på brændeovnen.

Brændeovnsgitter er smudsafvisende og varmebestandig. Sikkerhedsgitteret kan åbnes i begge retninger, hvis du skal til ved brændeovnen eller andet sted der skal spærres for adgang. Begge sider af gitteret skal sikres mod vægge.

Hauck er velegnet som gitter til dyr og børn der ikke skal have adgang. Det kommer med dørelement, sideelementer og montagematerialer.

Brug en fugtig klud til at rengøre gitteret.

 • Tovejs åbning
 • Metal materiale

BabyDan Flex L børnegitter

BabyDan Flex L til dør

BabyDan Flex er et langt børnegitter med to sideelementer og et hovedelement. Kan bruges til afskærmning af brændeovn, sikring af dobbelt døre eller måske fungerer som rumdeler.

BabyDan Flex gitteret kommer i både medium, large og XL størrelser, hvor denne Flex L model kommer i en højde af 71 cm og længde på 278 cm.

Gitteret er med enhåndsåbning som dog kræver en del øvelse før teknikken sidder i skabet. Modellen kommer med tværstiver forneden som børn kan snuble over, og anbefales derfor ikke til trappe afskærmning.

Den store ulempe ved BabyDan gitteret er at modellen ikke kommer med automatisk lukning/lås.

 • Passer til åbninger fra 90 – 223 cm
 • Størrelse: 278 x 71 cm
 • Enhåndsåbning
 • Metal materiale

BabyDan Guard Me børnegitter

BabyDan Guard Me

BabyDan Guard Me er et diskret og stilrent børnegitter der samtidig er ganske brugervenlig med enhåndsåbning og lukning. Samtidig kommer Guard Me til en ganske billig pris da materialet kommer med panel af plastik.

Børnegitteret kan bruges i åbninger fra 64,5 til 89 cm hvor forlængelse kan tilkøbes. Højden på gitteret er 66 cm.

Enhåndsåbningen kræver lidt øvelse hvor den store ulempen er knapperne der kan virke lidt træge.

Velegnet børnegitter til trapper da den ikke kommer med tværstiver forneden på gitteret. Ganske simpelt at monterer med skruer i væggen.

 • Bruges ved åbninger fra 64,5 til 89 cm.
 • Højde 72 cm
 • Envejs åbning
 • Plast materiale

Lascal Kiddyguard Avant børnegitter

KiddyGuard® Avant™ Sikkerhedslåge Sort

Lascal Kiddyguard Avant kommer i et flot design med tekstilvæv materiale som du ikke lægger mærke til når det står åben. Et børnegitter der er nem at monterer ved de fleste døråbninger eller trapper. Modellen har ingen minimumsbredde og kommer med en maksimum bredde på 120 cm.

Det åbnes og lukkes ved at dreje en vrider og trække vævet ud. Her hægter du gitteret fast i beslag i den modsatte side. Det kan gøres med en hånd når du er øvet, men dog noget nemmere ved brug af begge hænder.

 • Kan bruges ved åbning fra 0 – 120 cm.
 • Højde 79 cm.
 • Materiale: Tekstilvæv
 • Enhåndsåbning
 • To trins åbning

Troll Sikkerhedsgitter

Troll Sikkerhedsgitter 100 cm, Seal Grey

Troll sikkerhedsgitter der kan købes i sort, grå, hvid og natur farve, er velegnet til åbninger på 106 cm. Gitteret kommer med kantliste nederst, som man kan falde i. Derfor anbefales det ikke som trappegitter foroven af trappen, men kun som spærring nederst eller til døråbninger.

Gitteret er fremstillet i massiv nordisk birk, og der er brugt giftfri maling og lim, så det lever op til de europæiske standarder.

 • Åbning: 106 cm
 • Mål: 106 x 5 x 76,5 cm
 • Materiale: Birk

Hvad er børnegitter?

Et børne- eller babygitter er et gitter der kan beskytte babyen eller barnet mod den stejle trappe, kravle ud af åbne døre eller som sikkerhedsgitter til en seng.

Du finder mange forskellige varianter der er fremstillet i hård plastik eller metal.

Hvilket sikkerhedsgitter?

Du finder forskellige typer af sikkerhedsgitre:

 • Gitre der monteres fast på væggen med skruer
 • U-profil ramme gitter der kan monteres uden skruer og som ikke anbefales til trappe
 • Gitter med teleskopstænger
 • Sammenklappelige gitre
 • Sikkerhedsgitter med selvlysende strimmel på bundrammen af gitteret

Sikkerhedslåge eller babygitter?

Et gitter eller låge er dybest set den samme ting. Men bruges ofte som adskillelse til typen der fungerer som låge til at beskytte mod trappen og gitter bruges til beskyttelse mod brændeovnen.

Køb hvor?

Du finder trappegitter, til brændeovn, til komfur, til hunde eller til døråbninger hos Ikea, Jem og Fix, Bilka, Harald Nyborg, Bauhaus, Ikea, Jysk, Silvan, Babysam, Ønskebørn og andre baby forretninger. Hvis du vil have en høj kvalitet til en noget billigere pris, finder du ofte sikkerhedsgitre til billig pris som brugt hos DBA, Gul & Gratis eller Facebook grupper.

Vælg det bedste?

Helt ligesom det gælder for en autostol, drivhus, potte, gyngestativ, aktivitetstæppe, klapvogn eller juniorseng, skal du selvfølgelig finde det bedste babygitter eller børnelåge til dit behov.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have et robust sikkerhedsgitter der kan holde til behovet. Her kan det være i forhold til alder på barnet/børn eller hvis der også er hund. Her vil et gitter der monteres med skruer ofte være mere solid end et gitter der sættes i spænd uden skruer.

Ofte vil du skulle bruge det solide gitter foroven af en trappe, hvor du med fordel ofte kan nøjes med et gitter der sættes i spænd så du slipper for at skulle lave skrue- eller borehuller.

Brug ikke et teleskopgitter ved trappen da disse ofte har en bjælke forneden som barnet kan falde over.

Låsemekanismen skal passe alt afhængig af behovet og alderen. For børn vil prøve at åbne lågen/gitteret, og her gælder det om at låsemekanismen sidder højt for barnet.

I tilfælde med dyr eller børn der går i søvne, kan dit behov måske være en låge med nøglelås.

Ressourcer: