Sjovt Babylegetøj

køb det bedste babylegetøj i gave eller ej
Lau Christensen

Skrevet d. 17. august 2021 af Lau Christensen

Babylegetøj til den nyfødte

Du finder babylegetøj i alverdens afskygninger til babyen på 3, 6, 9 eller måske 12 måneder. Og det store udvalg fra legetøjsbutikkerne kan gøre det svært at finde den sjove og gode ting til ham eller hende. Helt ligesom hvis du søger en en baby, kan det kæmpe udvalg være svært at overskue.

Vi har fundet et udvalg af populær og godt legetøj til babyen. Legetøj der både giver den lille sjov, men også er udviklende for drengen eller pigen. Legetøj underholder, men udvikler også barnets motorik og koncentrationsevne ved at stimulerer barnet. Og dette legetøj finder du i de kendte mærker som Brio, Chicco, Play Gro, Fisher Price m.m. som du finder i udvalget for 2021 her.  

Lamaze Håndleds- og fodrangle

Lamaze håndleds- og fodrangle

Til den helt lille kan du overveje dette håndleds- og fodrangle gavesæt fra Lamaze. Legetøj har rasle- og knitre lyde som både er sjovt, men også hjælper koordinering fra hånd til fod. Lamaze gavesættet har forskellige små søde insekt figurer til fod og håndled.    

Manhattan Toys Skwish rangle

Manhattan toys skwish classic

Denne klassiske Skwish rangle fra Manhattan Toys er testvinder i diverse uafhængige babylegetøjs test. Det prisbelønnet legetøj kommer i solide materialer og vækker nysgerrigheden hos babyen. Ranglen i flotte farver kan bøjes og foldes i uendelighed med sin ret unikke form. Det stimulerer læringen hos barnet og stimulerer kreativiteten. Oplagt sjov og stimulerende legetøj til de små der ofte bliver brugt som barselsgave og dåbsgave.    

Goki Heimess rangle

Goki Heimess rangle

Goki Heimess rangle med forskellige kugler i farver er interessant for babyer på ca. et halvt år. Stimulerende legetøj til babyens finmotorik og synssans. Der bliver undersøgt, rørt ved og smagt på de bløde kugler. Rangle i træ der er 10 cm lang og velegnet fra 0 år.  

Aktivitetskasse

Aktivitetskasse

Sjove aktivitetskasser i træ fra forskellige producenter som Oxybul der er kendt for motorik legetøj i træ, hvad end det er legekøkken, kuglebaner, dukkehus eller motorisk legetøj til baby. Barnet får stimulerende synet ved de klare farver, og får motorik træning med de forskellige udfordringer i/på kassen. Og dette gør denne kasse i træ til noget af det bedste baby legetøj.

Oball motorikbold

Oball motorik rangle bold er populært og ofte brugt som gaveide til babyer. Det er en lille bold der stimulerer barnet, fordi han eller hun nemt kan få fat i bolden. Oball bolden er med mange store huller så selv babyen der først lige er begyndt at gribe efter ting, kan få fat i bolden. Oball bolden kommer i blå, grøn, gul og forskellige farve kombinationer der også kan stimulerer synet. Den er fremstillet i blødt og fleksibelt BPA-fri plast materiale der kan bøjes helt sammen.  

Sophie La Girafe

Sophie La Girafe

Franske Sophie La Girafe er kåret som verdens bedste babylegetøj adskillige gange. Den populære giraf stimulerer alle babyens sanser. Giraffen piver ved tryk, som stimulerer forståelsen af årsag og effekt samt selvfølgelig hørelsen. Den lille kan tygge på giraffen der er fri for BPA og phtalater. Samtidig er overfladen med ben, ører og horn god til ømme gummer og tilblivende tænder. Giraffen er også nem og blød at holde ved, som er med til at stimulerer følesansen. Perfekt som aktivering på puslebordet når der skal skiftes og vaskes.  

Wheely Bug trillende mariehøne

Wheely Bug gåbil kommer i lille og stor størrelse. Du finder også mange forskellige modeller som tiger, humlebi eller denne mariehøne. Gåbilen kan dreje 360 grader og køre både side- og baglæns. Det er god motorik legetøj og stimulerer den lilles fantasi, balancesans, rum og retningssans samt grovmotorikken. Wheely Bug gåbilen er fremstillet i miljøvenlige materialer som polyuretan plastik, nylonhjul og lærketræ.    

bObles ælling

bObles ælling

bObles ælling er populært legetøj der byder på gode motoriske funktioner. Du finder bObles ælling i mange farver som marmor, blå, grøn m.m. Helt ligesom du finder en lille og stor model som vist her. Ællingen fra bObles kan bruges til mavetræning ved at lægge ællingen med buen opad som babyen ligger henover. Her kan den lille vippe til siderne som hjælper med balancetræningen. Du kan også bruge ællingen som gyngehest til den lille.

Rasleæg

Rasleæg kan stimulerer barnets høresans og motorikken når han/hun ryster æggene. Simpelt motorik legetøj der kan være det begyndende musik legetøj til barnet der har lært at gå – Og i forhold til meget andet legetøj med lyd, er rasleæg ganske afslappende for voksne. Barnet lærer at følge rytmer med rasleæg. Rasleæg er store, så barnet kan sagtens lege med dem da de har en god størrelse til den lille kan holde på ægget.

Goki pegebog

Goki pegebog i træ med legetøj

En pegebog som denne bog i træ fra Goki kan stimulerer synssansen for den 3 mdr. gamle baby. Og senere i barnets udvikling får han eller hun stimuleret finmotorikken ved at bladre. Helt ligesom sproget bliver hjulpet, når barnet kan sætte ord og lyd på billederne i bogen. Goki pegebogen med dyr, legetøj og bondegård med mange farver er holdbar legetøj, der kan tåle at blive ”tæsket” af den lille.

Duplo klodser

Duplo er legetøj til børn i alle aldre og kan også være ganske sjovt legetøj i 6 – 12 mdr alder. Men barnet får nok mest sjov fra 1 år og op indtil barnet hellere vil lege med Lego, Magformers, Playmobil og lignede. Denne Duplo kasse kan være det sjove begyndersæt til barnet fra ca. 1 år. Duplo er en god gave til børn og sjovt legetøj for babyen. Her kan der bruges mange timers leg sammen med forældre hvor der skal bygges noget(fra forældrene) og den lille vil gerne vælte det. Legetøj der styrker finmotorikken og er store klodser som ikke kan sluges.    

Radise bidering

Bidering

Oli & Carol radise bidering til at tygge i for ømme gummer. Men kan også bruges som badelegetøj eller som supplement til legemaden når der laves mad i legekøkkenet. Du finder forskellige udformninger i bideringe fra Oli & Carol. Denne radise er en populær bidering som er velegnet fra 0 år. Den er fremstillet i 100% naturlig gummi fra Hevea gummitræer og malet med naturlige pigmenter fra naturen.

Fisher Price Play Gym legetæppet

Fisher Price Activity City Gym

Fisher Price aktivitetstæppe (aktivitetstæppe test) er populært legetøj til den lille. Legetæppet fra amerikanske Fisher Price byder på lys, lyd, figurer og flotte farver til at aktiverer og stimulerer den lille pige eller dreng. Tæppet kommer med 5 hængende stykker legetøj der kan flyttes rundt. Hvis du søger et aktivitetstæppe med lys og lyd kan dette være helt rigtig til babyen.  

Lamaze aktivitetstæppe

Lamaze aktivitetstæppe

Et andet populært aktivitetstæppe til babyen er dette fra Lamaze. Lamaze er en af de store producenter indenfor stimulerende og sjov legetøj til børn. Og netop sjov og stimulering er, hvad babyen får med dette Freddy The Firefly aktivitetstæppe fra Lamaze. Tæppet kommer med støttepude så den lille kan ligge på maven også. Og samtidig ligger han/hun godt på et blødt tæppe. Legetøj der byder på ting som spejl, bidering, farver, knitre og rasle lyde til at holde barnet aktiv.  

Brio gåvogn

Brio gåvogn i rød eller sort er det klassiske legetøj der ofte gives som gave til små børn til fødselsdag, barnedåb og lignede. Den klassiske gåvogn er sjovt legetøj der godt nok har en kort levetid, men er god gavn for drengen eller pigen når der skal tages skridt. Gåvogne giver støtte og kommer med justerbare bremser så den lille ikke falder (så nemt).    

Misioo boldbassin

Misioo boldbassin

Boldbassin i blødt materiale der kan bruges fra 6 – 12 mdr. og stadig være sjovt legetøj til 3 – 4 års alderen – Modellen er dog først godkendt fra 12 mdr. alderen. Der medfølger 200 bolde til Misoo boldbassinet der giver sjov og stimulerer motorikken og sanserne. Du finder det enkle boldbassin i forskellige farver og findes både i rund som firkantet form. Helt ligesom du kan købe modellerne i forskellige størrelser. Materialer er skum, bomuld, elastastan og plast.  

Djeco stableklodser

Djeco stableklodser

Stableklodser Dagens Gang fra Djeco i kraftig pap er sjovt legetøj for de små. Byg et højt tårn som den lille kan vælte til ofte stor morskab. Kasserne har flotte og glade billeder på alle sider og kan sættes ind i hinanden. Helt ligesom du kan bygge et tårn hvor den største kasse måler 15 x 15 cm. Lær om tal og lær om dagens gang med Djeco stableklodserne der er 10 af i alt. Velegnet fra omkring 12 mdr. men kan dog også give sjov for den yngre. 

Krea sansegynge

Krea sansegynge

Børn elsker at gynge og Krea sansegyngen er velegnet fra 0 – 3 år og med maksimal belastning på 100 kg. Gyngen der kan bruges både inde som ude, er med til at styrke motorikken og balancesansen. Formen på gyngen er næsten som en fuglerede og har en stor diameter på 100 cm. Der er en blød stødabsorberende skumkant til mere sikkerhed.

Oxybul puttekasse i træ

Oxybul terning

Puttekasse er det klassiske legetøj til baby. Og hvorfor ikke denne Oxybul puttekasse i træ der kan udvikle din babys motorik. Legetøjet indeholder 1 trærør med 6 geometriske træklodser og er velegnet fra 1+ år. Godt legetøj til 1 år der kan bruges som gave til jul, fødselsdag, dåb eller måske som barselsgave til veninde, familie eller anden.    

Jellycat kanin

Jellycat kanin

Jellycat kanin som bamse eller sutteklud er populær i Danmark og resten af Europa. Den søde kanin er en blød og lækker bamse der er klar til at blive krammet. Du finder mange forskellige designs og forskellige størrelser, hvor denne lyseblå kanin kommer i lyserød, grå og andre farver. Se et udvalg af de populære Jellycat bamser og nusseklude på Gavekom.dk.

Natruba bidering

Natruba bidering

Natruba bidering der f.eks. ligner en vaskebjørn, er sjovt legetøj som er nemt at holde i for den lille. Natruba vaskebjørn bideringen  i støvet grå farve er godkendt til børn fra 0+ måneder. God til at stimulerer babyens sanser, og god at bide i til ømme gummer.  

Yookido elefant bruser

Yookido elefant bruser

Badelegetøj er både sjovt for barnet, og ganske belejligt til at optage babyen mens du bader ham/hende. Og her kan denne Yookidoo batteridrevne babybruser måske være det sjove legetøj til barnet. Babybruseren er udformet som en elefant med bruser, hvor der kommer en blød vandstråle ud. Legetøjet bruger 4 AAA-batterier der ikke medfølger.  

DR – Tit Tit Bøh Bamse

Tit Tit Bøh Bamse

Titty Bøh legetøj giver den sjove leg. Her finder du forskellige muligheder som Bamse fra DR som denne Kid Titty Bøh teddybjørn i beige. Super gave til babyer som legetøjet der kan stimulerer og give sjov. Bjørnen løfter det lille tæppe over hovedet og siger “hvor er jeg/du kan ikke se mig”, og fjerner tæppet igen og siger “her er jeg”.  

My Teddy giraf sutteklud

My Teddy giraf sutteklud

En sød giraf sutteklud fra My Teddy der sikkerhedsgodkendt fra 0+ år. Suttekluden er obligatorisk legetøj til de fleste små, og denne model der kommer i forskellige farver, er en af de søde sutteklude som den lille måske vil elske. I det ene hjørne af nussekluden finder du en velcro arm til sutten.  

Hvad og hvornår i forhold til brug?

Helt ligesom der er behov for forskellig babyudstyr som sikkerhedsgitre, potter, barnevogne m.m. i forhold til barnets udvikling, så har den lille også behov for at lege med objekter hvor der undersøges og læres. Leg er afgørende for børns udvikling, men hvad legetøj og hvornår skal babyen lege med det? Det finder du i inspirationen her, som er hentet fra Babycenter.com:

 • 0-3 mdr: I den første tid kigger og lytter den lille. Det første måned kan babyen kun fokuserer på ting der er 30 cm. fra ansigtet. Efter det første måned vil de begynde at fokuserer på ting mellem 20 og 40 cm fra deres øjne. Her vil legetøj med stærke farver og kontraster være godt legetøj. Det kan være ting som uroer, spejle, rangler, stofbøger og lignede legetøj.
 • 3-6 mdr: Barnet vil begynde at række ud efter legetøj der ser interessant ud. Og i takt med udviklingen vil babyen også begynde at undersøge legetøjet fra forskellige sider og på et tidspunkt smage på tingene. Legetøj som aktivitetsstativ eller tæppe, lette rangler med farver og lyde, binderinge, stofbøger, bamser, musik legetøj og lignede.
 • 6-9 mdr: Her begynder babyen at kunne sidde og snart bevæge sig rundt. Her er ting til finmotorikken og ting der kan hamres og larme. Helt ligesom de fleste babyer begynder at finde det sjovt at bygge og vælte ting. Her kan legetøj som stableklodser, bamser med lyd, hammerbræt, puttekasser, badelegetøj m.m.
 • 9-12: I denne alder bliver nysgerrighed større fordi de fleste babyer begynder at bevæge sig rundt på egen hånd. Her skal alting undersøges og bliver også puttet i munden, helt ligesom det begynder at blive sjovt at løse simple problemer. Her vil legetøj der kan bygges med være sjovt, helt ligesom aktivitetslegetøj vil give sjov og være stimulerende. Legetøj som gåvogn, bløde dukker, bamser, aktivitetsbøger, puttekasser, stableklodser, biler, trækdyr m.m. vil passe godt til denne aldersgruppe.

Hvilke færdigheder giver legetøj til baby?

Babylegetøj er med til at understøtte forskellige færdigheder i barnets udvikling. Mere specifikt gælder det disse ting:

 • Finmotorik: Koordinering af de små muskler i hænder bliver stimuleret ved at trykke, trække og ændre på legetøj med hænderne.
 • Genkendelse: Ved 5-6 måneder alderen begynder babyen at kunne genkende ting og forstå at ting og mennesker eksisterer selv om de måske ikke lige er indenfor syne.
 • Grovmotorik: Koordinering af de større muskler i krop, arme og ben bliver stimuleret ved at bevæge sig i forskellige stillinger som aktivitetslegetøj.
 • Kognitiv udvikling: Legetøj der fremmer barnets kognitive færdigheder hjælper med at lære og løse problemer.
 • Årsag og virkning: Omkring 5-6 måneders alderen begynder babyen at udvikle sin forståelse for årsag og virkning. Legetøj hvor barnet kan dreje eller trykke og noget andet sker, er godt pædagogisk legetøj.
 • Sanser: Følesans, lugt, smag og berøring bliver skærpet fordi verden skal udforskes. Her er sanselegetøj i forskellige størrelser, former og teksturer perfekt til at stimulerer sanserne.
 • Sociale: Babyer begynder at udvikle sociale færdigheder ved fødsel.
 • Sprogfærdigheder: Sprogets skal udvikles og her er tale med barnet det oplagte. Men også legetøj som pegebøger kan give meget snakken om billederne i bogen.

Babylegetøj – hvornår kan min baby bruge det?

Der går ikke mange uger, før dit barn kan begynde at bruge legetøj. Det er faktisk vigtigt for dem at få babylegetøj stort set lige fra starten. Legetøj stimulerer en masse sanser, motorik og meget andet, som er vigtigt for barnets udvikling. Typisk vil din baby begynde at finde legetøj interessant efter en 4 ugers tid. Husk dog på, at I, jeres barns forældre, faktisk er det bedste legetøj, især i de første 0-3 måneder. Dette, fordi barnet har brug for meget fysisk kontakt og nærhed – og dette gives med jeres mimik, kroppe og stemmer.

Hvilket legetøj bruger babyer?

For at babylegetøj bedst fungerer i praksis, så skal det være alderssvarende. Babyer er børn fra 0-12 måneder. I deres første leveår sker der rigtig meget med  både deres psykiske men særligt også deres motoriske udvikling, en udvikling man som forældre skal være med til at støtte og hjælpe på vej. Det kan man gøre ved at købe babylegetøj, der lader baby bruge sin krop til bevægelse. Helt små børn tiltrækkes af skarpe farver som pink, blå, grøn og gul, vælg derfor gerne legetøj i disse farver. Bolde, rangler der siger lyde, legetæppe med ting man kan hive i og bamser man kan kramme og røre ved, er derfor yderst hensigtsmæssige. Børn lærer eksempelvis typisk at skubbe sig selv frem eller endda kravle, netop fordi der er noget spændende legetøj, de gerne vil have fat i. Mærket Lamaze er kendt for netop at lave den type babylegetøj i alverdens modeller og størrelser.

Hvad er motorisk legetøj?

Som sagt er det alfa omega, at baby fra en tidlig alder bliver hjulpet på vej til at udvikle og styrke sin motorik.  Det danske legetøjs mærke bObles er et af markedets stærkeste spillere indenfor den slags motoriske redskaber. Alle legeredskaber er formet som genkendelige ting såsom dyr, biler og bogstaver og har til formål, at styrke evner som balance og muskulatur i nakke og ryg. Det henvender sig til små børn helt fra tumlealderen og op til 10 år. Legetøjet er lavet i letvægts skumgummi, der gør det let for børn at flytte rundt på det og inkorporere det i leg. Når dit barn så småt begynder at kunne rejse sig op og giver antræk til at tage sine først små usikre skridt, så er en gåvogn en uvurderlig hjælp for barnet. Den støtter barnets balance og gør det lettere at komme rundt på opdagelse. I mere end 50 år har en gåvogn fra Brio været danskernes foretrukne valg, der mest sit ikoniske rød/gule design fortsat er populært.

Hvordan finder jeg sikkert og børnevenligt babylegetøj?

Når man her i Danmark køber babylegetøj hos autoriserede forhandlere, så kan man vide sig sikker på, at legetøjet er EU godkendt. Det betyder, at det ikke indeholder giftige kemikalier, og at det er blevet produceret under ordentlige forhold. Desuden er legetøjet aldersmærket, så man kan se hvilken alder barnet bør have før det er forsvarligt at lege med. Derfor kan du stort set altid være sikker på, at legetøj handlet i Danmark er sikkert for din baby. Babyer og små børn har tendens til at putte alt ting i munden, derfor er det vigtigt at legetøjet ikke indeholder skadelige stoffer. Undgå også at lade de mindste lege med legetøj der indeholder små dimser, da de kan komme til at sluge det. Når der skal købes babylegetøj, så hav derfor både farver, motoriske egenskaber og sikkerhed i mente.