Gode og praktiske rejsesenge / weekendsenge

Køb en god rejseseng til barnet
Lau Christensen

Skrevet d. 17. august 2021 af Lau Christensen

Bedste rejsesenge til den lille

En lille ny baby er ubeskriveligt. Livet bliver forandret fra det tidspunkt hvor graviditeten sætter ind. Følelserne kommer frem og dækker hele parametret lige fra frygt til ubeskrivelig lykke. Men rent praksis betyder en ny pige eller dreng også, at der skal bruges meget babyudstyr.

Her er en rejseseng til babyen måske det nødvendige udstyr på højde med klapvogn, autostol, barnevogn, puslebord, babyalarm, pusletaske og meget andet i 2021.

Helt ligesom med tremmesenge, vugger m.m. kommer weekendsenge til børn også i et stort udvalg. Her har vi fundet et udvalg af de bedste og populære senge fra diverse tests. Det giver dig det nemme og hurtige overblik til at finde den helt rigtige model til din pige eller dreng.

Aeromoov Pop-Up rejseseng

Aeromoov Pop-Up rejseseng

Pop-up rejsenge fra Aeromoov er kåret bedst i test hos forskellige uafhængige testsider for sin nemme og lette tilgang til mobilitet. Aeromoov rejsesengen er ikke den klassiske weekendseng, men ligner derimod et lille telt med fluenet.

Pop-Up rejsesengen har et liggemål på 110 x 60 cm. som er lidt mindre end standardmålet. Helt ligesom prisen også er væsentlig højere end mange af de viste modeller. Fordelen ved sengen er dog, at den er ganske praktisk for dig som forælder, helt ligesom den giver mulighed for et sjovt legested som hule eller kravlegård for den lille. Madras medfølger med en tykkelse på 3 cm.

Sengen har netstof på siderne, hvor hovedenden kommer i et kraftig stof til at beskytte mod vind og sol, hvis du f.eks. vælger at bruge den udendørs til legeplads for den lille.

 • Farve: Forskellige
 • Materiale: Polyuretanskum
 • Liggemål: 110 x 60 cm
 • Udvendig mål: 130 x 92

Babytrold weekendseng – Enkel & billig seng

BabyTrold Sleep Tight miniseng
 

Babytrold weekendseng er en enkel og billig rejseseng til babyen. Helt ligesom de andre modeller, kommer Babytrold sengen med praktisk transporttaske så du nemt kan medbringe og opbevare sengen.

I bunden af sengen finder du brugsanvisningen med fire lette trin til at slå babysengen op. Den er ganske let at slå op og pakke ned igen.

Designet er enkelt med net i siderne så den lille kan kigge ud og får lidt ventilation i ”kabinen”. Kommer med en madras der dog er lidt for tynd og hård. Her bør du købe en foldemadras for optimal komfort for dit barn. Absolut den største ulempe ved sengen sammen med materialet der er i Nylon. Fordelene ved sengen er den billige pris og praktiske anvendelse.

 • Farve: Grå
 • Materiale: Nylon
 • Maks belastning: 14 kg
 • Mål samlet: 75x124x65

Deryan rejseseng – Smart & praktisk til udendørs også

Deryan rejseseng

Deryan er populære for deres praktiske og smarte weekendsenge. Sengen der intet vejer er designet som et telt. Det tager omkring 3 sekunder at slå den op, hvilket sker ved at du kaster den op i luften.

Da sengen er designet som et telt kommer den også med egenskaber der kan være praktiske udendørs. Her er ”teltet” med indbygget UV-solbeskyttelse og selvfølgelig også med insektnet. Det gør sengen særdeles velegnet til udendørs brug i haven eller måske ved vandet.

Deryan rejsesenge kommer i 3 forskellige modeller:

 • Deryan Baby luksus designet til 0-2 år (seng vejer 2 kg)
 • Deryan Junior luksus designet til 0-4 år (seng vejer 3,5 kg.)
 • Deryan Junior luksus box designet til 0-5 år (seng vejer 4 kg.)

En rejseseng med madras der er selvoppustelig. Her kan det tænkes at denne skal pustes op et par gange før den virker optimal.

 • Farve: Bred palette af farvevalg
 • Designet som telt med insektnet
 • Brandhæmmende materialer
 • Lynlås åbninger

Babybjörn rejseseng

En anden seng der har scoret topkarakter i anmeldelse ved Vores Børn, er denne Babybjörn weekendseng.

Sengen kommer i en helt anden prisklasse end Babytrold sengen. For denne seng koster omkring 2.000 kr. Her får du et flot design i både taske og samlet seng med sit gennemsigtige net så barnet kan holde øje. Sengen er bredere i bunden end i toppen, hvilket både ser godt ud og giver en bedre stabilitet i forhold til at vælte.

Funktionsmæssig er sengen nem at slå op og tager ikke mere et par sekunder. Komforten ligesom Flexa senge og andre, er i topklasse med en dejlig blød og tyk madras. Det store minus udover den rigtige høje pris er størrelsen. For weekendsengen er kun til de helt små babyer, og her kan prisen virke lidt for skarp.

 • Farve: Sort
 • Materiale: 100% polyester
 • Mål samlet: 82 x 112 x 64 cm
 • Mål i taske: 49 x 60 x 14 cm

Next2Me Chicco rejseseng

Chicco Next2Me seng
 

En rejse- eller babyseng er denne Next2Me Chicco seng. Det er en babyseng der er beregnet til at stå ved siden voksensengen. Her giver det praktiske design den smarte mulighed, samtidig med at sengen er dejlig praktisk til at tage med på weekend.

Sengen kan justeres til at stå i højde med voksensengen. Du kan tage den aftagelige side af, så du kan holde barnet i hånd for tryghed.

En lidt anderledes type weekendseng. Fordelen er, at du kan bruge den både som babyseng og rejseseng. Ulempen er en høj pris.

 • Materiale: Aluminium
 • Mål: 93 x 69 x 35/52 cm.
 • Medfølger transporttaske & polstret madras

Basson rejseseng – Billig alternativ

Basson rejseseng

En anden enkel, smart og billig rejseseng, er denne Basson model.

Sengen når den er slået sammen, fylder ganske lidt og kommer selvfølgelig med en rejsetaske til den nemme transport på tur eller weekend.

Det er en rejseseng med madras. Men helt ligesom med de andre billige modeller, bør du købe god foldemadras så babyen kan ligge behageligt uden at mærke stængerne på grund af for tynd madras.

Sengens store fordel er prisen, hvor ulempen er det lidt skrabet design/materiale som gør, at der f.eks. skal tilkøbes en god madras.

 • Farve: Sort
 • Størrelse: 60 x 120 cm
 • Materiale: Nylon

Baby Dan rejseseng

Baby Dan rejseseng

Denne Baby Dan seng er en klassisk weekendseng i design, materiale og udformning. Ganske nem at slå op hvor den store fordel er transporten. For denne seng i forhold til mange andre, har to hjul med bremse som giver den nemme måde at transporterer sengen ud i bagagerummet.

Sengen har samme udformning, teknik og materiale som de billigere modeller til lige omkring 400 kr. så du giver dybest set 200 kroner mere for et par hjul, lomme på siden og forede kantlister. Kombinerer med Baby Dan aktivitets- eller legetæpper.

 • Vægt: 11,2 kg
 • Mål udslået: 127 x 66 x 83 cm
 • Materiale: Kraftig nylon
 • Størrelse: 0 – 2 år

Hauck weekendseng

Hauck weekendseng

Hauck Dream N Play Plus rejseseng er en prisvenlig og klassisk weekendseng til barnet.

Sengen kommer i det klassiske design, hvor du ret nemt og enkel kan folde sengen sammen, smide den i bilen og tage med på weekend hvor den nemt og hurtigt kan slås ud så den lille kan hvile eller sove.

Weekendsengen fra Hauck måler 125 x 65 og kommer med en højde på 76 cm. Sengen helt ligesom modellerne i samme prisklasse, kan klare en vægt på op til 15 kg.

Du finder sengen i forskellige farver som beige, sort, grå der kombineres med farver som blå, gul og rød.

Sengen kommer med net, så barnet kan kigge ud. Og gavlen har en stærk lynlås så drengen eller pigen selv kan kravle ind og ud.

 • Farve: Forskellige
 • Materiale: Polyester
 • Mål: 125 x 65 cm
 • Vægt 9,8 kg

Hvad du bør kigge efter ved køb af rejseseng?

Du vil selvfølgelig gerne finde den bedste weekendseng til dit barn. Ligesom med køb af stort set alt andet, så skal du overveje disse ting for at finde det rigtige:

 • Prisen: Økonomien er selvfølgelig en ret afgørende faktor for de fleste. Her skal du huske at kvalitet og pris ofte hænger sammen.
 • Sikkerhed: Er den i god nok stand til at barnet ikke får fingre i klemme, fordi sengen måske ikke er sat rigtigt op. Her er høj kvalitet ofte lig med en dyrere pris hvor det modsatte selvfølgelig også gør sig gældende.
 • Praktisk: Skal i bruge en praktisk seng der er nem at slå op og ned. Det gør sig gældende når sengen skal bruges, men så sandelig også i forhold til transport.
 • Transport: Er den let, tung eller måske klodset? En seng skal løftes, bæres, sættes op og pakkes ned igen. Alt det kræver, at du ikke skal gå og bande over en tung weekendseng.
 • Komfort: Barnet skal ligge godt i sengen. Her skal du vægte komforten på højde med pris og det praktiske, for det er trods alt barnet der er vigtigst.
 • Design: Hvis du vægter stilen højt, skal du logisk nok også vægte stilen højt.

Hvorfor en rejseseng kan være det gode køb?

Om en rejseseng er nødvendigt? Det er den som sådan ikke. Din baby eller barn kan sagtens sove med jer i dobbeltsengen, med mindre en af jer ligger uroligt. Men en rejseseng er dog dejlig behagelig at eje for både barn og forældre – Dog også et ekstra køb af ting der ikke ”need to have” men ”nice to have” på højde med højstol, klapvogn, kravlegård, kørepose m.m.

Hvis i skal rejse, er overnatningsstederne ikke altid oplagte til at der kan sove 2 voksne og et barn i sengen. Her vil det være trygt for barnet at have sine vante rejseseng med, som nemt og hurtigt kan slås op så den lille kan falde i søvn.

Fordelen ved en rejseseng er netop den kompakte form.

En nem og praktisk seng til transport

Den helt store fordel ved rejsesengen er netop at den er nem at transportere i forhold til en Sebra seng, tremmeseng, juniorseng eller vugge. Den fylder ikke meget i bagagerummet. Dog vil pladsen nok blive kompakt, hvis der også skal være barnevogn, gåvogn, babylegetøj, babybadekar, potte og andet babyudstyr.

Rejsesenge er designet til at kunne pakkes godt sammen og samtidig være nemme at håndterer.

Køb en brugt rejseseng som det billige køb?

Som du kan se på de viste modeller, kommer priserne fra 300 – 3000 kr. Her vil du få bedre kvalitet i funktion, design og materiale ved de dyre modeller, da de helt billige rejsesenge som regel kommer i nylon materiale.

Du kan finde billige senge i Ikea, Jysk, Babysam, Bilka, online m.m. Men hvis du gerne vil have den gode kvalitet til billige penge, kan du overveje at købe en brugt på f.eks. DBA.

Der er fordele og ulemper ved at købe brugt. Fordelen er selvfølgelig at du kan gøre et rigtig godt køb til billige penge. Du gør samtidig noget godt for miljøet ved at genbruge, og når i er færdige med at bruge den brugte weekendseng kan i sælge den videre – hvis den vel og mærke er i god stand.

Den store ulempe ved at købe brugt er nemlig forfatningen af sengen. Hvis den er slidt for meget i syninger, madras og stel, vil den måske bare være irriterende og måske slet ikke give en god søvn.

En god madras er vigtig

Som beskrevet ved de viste modeller i den billige prisklasse, er de medfølgende madrasser ikke gode nok. Det er vigtigt at dit barn ligger godt og har plads nok.

En madras skal aflaste trykket fra barnet lille krop, og her er de tynde plastikbeklædte madrasser der følger med ikke gode nok til dette. Derfor bør du stort set altid købe en god foldemadras eller rullemadras som så også kommer til at fylde i oppakningen.