Hvilken madras til tremmeseng?

Hvilken madras til tremmeseng?
Lau Christensen

Skrevet d. 20. februar 2021 af Lau Christensen

Når du får en lille ny, skal den lille pige eller dreng selvfølgelig også sove. Og her er en tremmeseng ofte den type babyseng som de fleste vælger.

Det at vælge den rigtige tremmeseng kan være svært nok i sig selv, men du skal også finde den rigtige madras. For madrassen er nok vigtigere for komforten for den lille end selv designet på sengen.

Hvilken madras til tremmeseng? Her skal du tage højde for forskellige ting som at vælge skum eller latex madras til de mindste, vælg åndbar materiale, lad være med at genbruge ældre søskendes madrasser m.m. Og netop hvad du skal tage højde for i forhold til madrassen, finder du tips til her.

En madras i en god kvaltiet

 

Hvilken kapok madras til tremmeseng?

Ovenstående madras er en populær model fra Cocoon Company. Du finder den bedste pris i samarbejde med Pricerunner lige ovenover. 

Find inspiration med denne oversigt over nogen af de bedste madrasser. Modellerne er ikke testet af Pegebogen, mem valgt ud fra forskellige madras tests og anmeldelser over baby madrasser i 120 x 60 cm størrelse. Her er nedenstående modeller rost eller kåret som bedst i babymadras test.

Hvad er en god madras?

En madras til børn skal give den rigtige trykaflastning for hoved, skuldre, ryg og hofter. Og her er det især vigtigt for de helt små børn som ikke kan vende og dreje sig. Helt ligesom de små ikke har en egenvægt der er stor nok til at forme madrassen efter kroppens former. Det kan påvirke blodtilførslen og give sove følelse i arme og ben, hvilket gør barnet urolig og ødelægger søvnen for barnet; og for dig som forælder.

En god madras til børn er også fugtabsorberende og åndbar. Børn afgiver meget fugt under søvnen. Og hvis madrassen er dårlig, vil barnet blive fugtig og kold. Her er det vigtigt at vælge skum madrasser til de helt små som f.eks. de populære Kapok madrasser.

Type madras efter alder?

Der findes forskellige typer af madrasser som passer til de forskellige alderstrin på børn. Her vil den simple opdeling betyde, at disse madrasser passer til børns alder:

  • Fast skummadras: Velegnet til de mindste børn
  • Latex eller skum: Til de midterste børn
  • Boxmadras: Kun velegnet til børn med en vægt over 50 kg.

Se også: Hvordan vælger du den bedste madras til børn?

Hvilken madras type til tremmeseng?

En fast skummadras er nok det bedste valg til tremmeseng der kan bruges til baby og børnehavebarnet. Skummadrassen skal være fast og ikke hård. Den faste babymadras i tremmesengen giver optimal støtte og bør være i åndbart materiale.

Skummadrasser er også velegnet til de midterste børn, her skal det dog nok ikke være en fast skummadras men en junior madras.

Hygiejne

Små børn sviner og det sker også i sengen. Derfor skal du vælge en madras der kan gøres ren for at opretholde en god hygiejne.

Arve madras?

Det kan selvfølgelig være økonomisk betinget, men du bør undlade at lade barnet genbruge en madras. Den gamle madras vil være formet efter den tidligere bruger, og madrassen kan ikke tilpasses din babys krop.