Potte til børn

køb bedste Potte til børn
Lau Christensen

Skrevet d. 29. august 2021 af Lau Christensen

Toilet eller pottetræning bliver nødvendig i barnets opvækst både for din/jeres skyld men selvfølgelig også for barnets. Og her gælder det selvfølgelig om at finde den rette løsning som toiletsæde eller den rigtige potte til børn.

Vi har her i denne lille guide/test for 2021, fundet forskellige af de bedste modeller indenfor potter så din dreng eller pige kan lære kunsten. Modellerne opfylder alle krav til komfort, sikkerhed og design helt ligesom ved andet babyudstyr som babybadekar, barnevogn, puslebord m.m.

Hvis du har et barn der ikke gider bruge en potte, er et toiletsæde/toiletstol det gode alternative løsning som hjælper til at smide bleen og blive renlig.

Babytrold pottestol

BabyTrold-Baby-Hval-Potte

Babytrold pottestol i Hval serien er en praktisk og sød potte til en ganske fornuftig pris. Potten er udformet som en sød hval, og har et ryglæn så barnet kan sidde ordentlig når der pruttes.

Potten fra Babytrold kan købes i forskellige nuancer. Modellen har indsats og låg, så den dels er nem at tømme og samtidig holder lugten nede.

BabyDan Wally Whale Potta

Bèbè-Jou potte kommer i to søde farver nuancer hvor du kan vælge mellem sky green eller mellow rose.

Potten kommer med en skridsikker ring så potten står sikkert. Modellen kommer med ergonomisk designet håndtag og en størrelse på 15 x 28,5 x 26 cm.

Materialet er PP og SEBS som er hygiejnisk og nem at rengøre.

 • Anbefalet fra 12 måneder
 • Materiale: Polypropylene og Styrol Ethylene Butylenes Styrol

BabyBjörn pottestol

BabyBjoern-Pottestol

En noget dyrere model er denne pottestol fra BabyBjörn der også er kendt for udstyr og legetøj som aktivitetstæpper m.m.

Du får en pottestol der kommer med en høj ryg og komfortable armlæn. Det kan være med at gøre træningen nemmere fordi barnet sidder bedre og sikrer på denne type potte.

Potten kommer med bløde former og en praktisk indsat med tisseværn, der er nem at tage og ud og tømme samt rengøre.

 • Anbefalet fra 9-12 mdr.
 • Med indsats

BabyBjörn potte

Du finder også modellen i den ”almindelige” udformning indenfor potter.

Babybjörn potten du her finder i grå, er en populær testvinder ved mange brugere hvor prisen dog ligger på ca. 200 kr. der er væsentlig dyrere end de viste modeller i samme type.

Du får en enkel model med god funktionalitet som er nem at bruge, sikker og hurtig at tømme og rengøre.

Modellen fylder ikke ret meget, og er nem at have med ud af huset. Helt ligesom den er komfortabel for den lille med sit ergonomiske design og bløde linjer.

 • Anbefalet fra 1 år
 • Med indsats

Okbaby pottestol

Okbaby pottestol er billigere model end pottestolen fra Babybjörn.

Du får en høj stol med ergonomisk ryglæn i et enkelt design. Det er dejlig praktisk især i starten af pottetræningen, hvor toiletbesøgene kan være ret langvarige både for dig som forælder og barnet.

Modellen fra Okbaby kommer med beholder som tages af og tømmes/rengøres.

Enkel og ganske fin pottestol der er anbefalet fra 10-12 måneders alderen alt efter udviklingen på barnet.

 • Anbefalet fra 10-12 mdr.
 • Med beholder
 • Størrelse: 33,5 x 36,6 x 31 cm

Thermobaby Kiddyloo Toilettræner

Et alternativ til potten kan være denne toilettræner med trappe fra Thermobaby.

Du får en ergonomisk og stabil toilettræner, som giver barnet en tryghed på toilet frem for det almindelige store sæde, hvor de små børn ikke sidder godt på.

Modellen passer til alle almindelige toiletsæder og giver et godt tilpasset formindsket toilet at sidde på. Toilettræneren kommer med trappetrin op til toilettet, så han eller hun selv kan kravle op frem for at blive løftet som et toiletsæde til de små kræver. Her får du også justerbar højde med den ergonomisk model med håndtag.

Modellen er foldbar så den nemmere kan opbevares bag dør eller i et hjørne.

 • Farve: Hvid
 • Trappetrin
 • Anti-skrid på trin & under fødder
 • Passer til toilet med højde mellem 43 og 48 cm.

BabyBjörn toiletsæde

BabyBjörn toiletsæde

Et toiletsæde du placerer ovenpå det eksisterede sæde, er alternativet hvis den lille ikke gider bruge en potte. Her er BabyBjörn toiletsæde en populær model.

Du får et sæde med bløde former, så barnet sidder komfortabel. Og sædet kan justeres til at passe til toilettet, så den lille selv kan monterer og fjerne sædet alt efter brug.

Brug en skammel sammen med toiletsædet, hvor BabyBjörn skamlen er fremstillet til at passe sammen med toiletsædet.

 • Anbefalet fra 15 mdr.
 • Farve: Snehvid
 • Brug sammen med skammel

Hvilken potte skal du vælge?

Det er logisk nok vigtigt, at du vælger den rigtige potte til dit barn. Hvis han eller hun finder potten grim eller andet, så bliver pottetræningen bare det sværere. Du finder dog heldigvis mange forskellige potter og typer på markedet. Her gælder det om at kigge efter disse ting inden køb af en potte:

 • Farve: Det gælder om at finde en farve eller mønster på potten som falder i barnets smag.
 • Sikkerhed: Vælg en stabil potte der er skridsikker, så barnet ikke rutsjer henad gulvet.
 • Komfort: Du skal selvfølgelig finde en potte der både er ergonomisk rigtig og uden skarpe kanter. Helt ligesom vi voksne ikke nyder at kanten stopper blodet i låret, så skal den lille kunne sidde med begge fødder fladt på gulvet og knæene i hoftehøjde.
 • Design: Vælg den enkle potte der er uden små kroge, så du nemt og hurtigt kan tømme og gøre den ren efter brug.

Hvornår skal du pottetræne?

Hvornår skal du starte på træningen med potte? Ved 18 – 30 måneders alderen begynder de fleste i gennemsnit.

Årstiden for hvornår du bør starte, er det oplagte valg at starte forår eller sommer hvor der er varmt. Når der er varmt, vil dit barn kunne rende rundt uden ble uden at risikere blærebetændelse eller lignede.

Fordelen ved den varme årstid frem for vinter er, at et barn der vil smide bleen vil komme til at lave og tisse uforvarende/spontant. Og her er det immervæk nemmere med et barn der render rundt uden tøj, end at være pakket ind i varmt tøj og flyverdragt.

Vælg potte eller toilet?

Det om du skal vælge en potte eller toilet skal vælges efter smag og behag. Her er det logisk nok barnets temperament der afgør det. Hvis den lille ikke gider at bruge den ny indkøbte potte, vil det ofte blive en ret irriterende kamp at tage, for der er mange andre vigtige kampe. Og frem for en potte, vil en toiletindsats, skammel til fødderne og lidt hjælp i starten med at holde sig selv på toilettet, være en helt lige så god løsning.

Ros barnet på toilettet?

Man skal selvfølgelig altid rose et barn. Men det at sidde på toilet er dog en ganske naturlig ting, og nogen gange kan man lave noget og andre gange er det falsk alarm. Derfor kan overdrevet brug af ros, virke som kritik når barnet ikke laver noget.

Uheld vil forekomme

Det er vigtigt at tage det naturligt når barnet tisser eller laver stort i bukserne. For det vil ske og sikkert rigtig mange gange. Skæld ud har aldrig gjort noget konstruktivt, og slet ikke i forbindelse med et barn der går fra at lave i bukserne med ble til ikke at må det mere.

Kilder: