Pedaltraktor til børn

køb pedaltraktor til børn
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

En pedaltraktor til børn er sjovt udendørs aktivitetslegetøj gennem foråret og sommeren. Helt ligesom pedal gokarts og andet, er det sjovt at køre rundt i sin ”egen bil” i haven. Samtidig kan en traktor komme med anhænger, der bare gør det endnu sjovere og udfordrende at køre.

Pedaltraktorer til haven er godt motorisk legetøj der styrker både balance og koordinationen.

3 populære traktorer

Falk Claas traktor

RollyTrac John Deere

RollyToys traktor

Hvad er en pedaltraktor til børn?

Det er en gokart udformet som en traktor i plastik. Barnet skal træde rundt i pedalerne helt ligesom på en cykel. Vel og mærke en trehjulet cykel, for traktoren kommer ofte med 4 hjul til den gode balance. Det gør en traktor ganske velegnet fra 2 års alderen. Du finder gå traktorer fra 1 år, modeller fra 2 år og mere avanceret modeller til børn i 3 års alderen og op.

Hvorfor købe en traktor?

Du skal købe en lille sjov havetraktor som det sjove udendørs legetøj, drengen eller pigen kan køre rundt på og vise sig frem. Det at køre rundt på gokart, elbil, løbecykel, løbehjul og lignende legetøj giver sjov og samtidig motion. Barnet får rørt sig og styrker sin motorik. Ulempen af opbevaring af legetøjet som fylder lidt i skuret eller andet sted gennem vinteren.

Hvilke traktorer findes der?

Du finder forskellige modeller indenfor udendørs køretøjer med pedaller. Vi har her fundet et lille udvalg af de forskellige muligheder fra førende online legetøjsshops. Brug de nedenstående modeller som inspiration til at finde det helt rigtige til dit barn, barnebarn, nevø, niece eller andet barn.

Gå traktor fra 1 år

Tyske Rolly Toys har lavet en serie af forskellige gå traktorer der passer fra 1 år. Traktoren kommer i forskellige modeller som MiniTrac eller John Deere. Her vil motorhjelmen kunne åbnes eller med dumper der kan vippes. På John Deere modellen kan der tilkøbes en anhænger til ekstra sjov. Legetøj til at styrke dit barns grovmotorik er altid godt, men en gåtraktor er dog en kort levetid i brug.

Pedaltraktor med frontskovl

En traktor med pedaller og frontskovl er ofte den ekstra ting der gør legen mange gange sjovere. Disse typer er velegnet til børn fra 3 års alderen hvor koordinationen og motorikken er bedre til at styre de forskellige ting.

Du finder forskellige modeller. Her er farverne ofte forskellen for barnet, men også hvor realistisk traktoren ser ud, kan være forskellen der gør at barnet vender tommelfingeren op eller ned indenfor modeller med frontskovl.

Den klassiske traktor fra 2 år

Til barnet i 2 års alderen er den klassiske traktor som Rollyjunior måske det helt rigtige. Det er en god kvalitet, som samtidig giver den gode oplevelse for drengen eller pigen. Du kan også tilkøbe en anhænger, der kan være en gave året efter og som holder legen med traktoren beskæftiget. Perfekt udendørs legetøj der giver sjov og kan gå i arv.

Den søde prinsessetraktor med pedaler til pigen

køb pedaltraktor 2 år til pigerTil den lille pige der elsker prinsesser, her finder du selvfølgelig også den helt rigtige traktor. Denne lyserøde pedaltraktor fra det anerkendte mærke Falk Toys, passer til piger fra 2 års alderen og op til ca 5 år. Den vejer omkring 7,8 kg. og i en ganske fin kvalitet. Farven og anhængeren er nok med at overbevise pigen om, at denne er verdens fedeste ting.

Falk traktor m. frontskovl, gravekran og anhænger

Køb den anvanceret traktor til drenge

Det hollandske legetøjsmærke Falk giver også mulighed indenfor andre seje traktorer med pedaller. Her kommer denne grønne traktor med alt hvad man kan ønske sig. Der er en frontskovl, rendegraver bagpå og en anhænger der kan hægtes fast. Modellen kommer i en udgave fra 2-5 år, og en lidt større model der er velegnet fra 3-7 år. Respektivt model Claas Axos og Arion med en pris på henholdsvis 1600,- kr og 1000,- kr.

Legetøj der opfylder EU sikkerhedskrav ud fra forskellige test.

Falk toys legetøjs traktorer med pedaler

Det hollandske legetøjmærke Falk Toys er en af de førende producenter indenfor udendørs legetøj og heriblandt pedaltraktorer. Mærket der producerer legetøjet i Frankrig, er anerkendt for at producerer sjovt udendørs legetøj der opfylder både sikkerhed og kvalitetskrav. Det har også givet gode anmeldelser og karakterer i diverse pedaltraktor tests ved uafhængige teststeder.

Hvad er godt udendørs legetøj?

For at legetøj skal være godt til udendørs brug, skal det selvfølgelig være designet til at kunne holde til miljøets påvirkninger i form af vejr og vind.

Legetøj til børn, hvor en producent som Falk Toys der producerer legetøj fra 1 – 7 år, skal også være sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det må ikke indeholde små dele, som er farligt for de mindste aldersgrupper. Helt ligesom legetøj skal være sjovt og give udfordringer for at blive ved med at være sjovt, hvad end barnet er 2 år eller 4 år.

Alternativer til traktoren med pedaler?

Gokarts er også sjovt, men dog lidt anderledes og er mere anvendelig fra 3-4 års alderen og ret langt op. Men du finder mange lignede alternativer der minder om pedaltraktoren. Udover gokarts, findes der pedalbiler, gravemaskiner, ATV’er, brandbil, lastbiler m.m.