Puslekommoder

find de bedste puslekommoder til hjemmet
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Vælg den rette puslekommode

Tiden med den lille baby er hyggelig. Og her er pusletiden ofte tidspunktet, hvor du og den lille vil have meget nærvær. Det kræver selvfølgelig et puslebord eller lignede, så du både kan klare det praktiske med at skifte bleen, og samtidig få dyb øjenkontakt med ham eller hende.

En puslekommode hvor du får god opbevaringsplads og pulseplads, kan være det gode valg, hvis du vel og mærke har pladsen i boligen. Det at have plads til tøj, cremer, vandbalje og andet, gør arbejdet noget nemmere end f.eks. med et væghængt puslebord.

I denne guide/test har vi fundet nogle af de populære og bedste puslekommoder i 2021. Kommoderne er ikke testet af Pegebogen, men fundet ud fra testvinder og anmeldelser i diverse tests. Dèt giver dig det nemme og hurtige overblik over populære puslekommoder, så du nemmere kan tage en beslutning.

Sebra puslebord

Sebra puslekommode

Stilren puslekommode fra Sebra der kan købes i forskellige farver og med låger eller skuffer. God plads til til opbevaring af babytøj, bodies, babypuder, cremer og meget andet til babyplejen.

Kommoden er fremstillet i bøgetræ og MDF. Prisen er på højde med Leander puslekommode, hvor den billigere Flexa puslekommode kun koster det halve.

Øverst er der en stilfuld kant rundt, så barnet kan ligge ordentlig og forsvarligt på puslepuden.

Sebra puslebordet koster mere end de gængse væghængte eller almindelige pusleborde. Hvor du selvfølgelig skal købe ud fra behovet om opbevaringsplads og have alle tingene lige ved hånden.

 • Mål: 90 x 79,5 x 74 cm
 • Materiale: Bøg & MDF

Linea by Leander kommode med pusleplade

Leander

Linea by Leander kommode der kan købes i bøgetræ eller massiv eg, sættes sammen med en Linea by Leaner pusleplade, og så får du en samlet kommode. Det er et flot møbel, hvor du dog også betaler en høj pris. Puslepladen koster omkring 1300-1400 kr. oveni prisen for kommoden.

Kommoden i tidløst skandinavisk design kan stå for sig selv, har 3 soft-close skuffer og bløde filt-greb, hvor du f.eks. kan opbevare babyens tøj. Og fremefter, kan bruges på børneværelset hvor drengen eller pigens ting eller børnetøj kan opbevares.

Pulsepladen har høje sikre kanter, så barnet ligger trygt og samtidig har du plads til vaskebalje, klude og måske blespanden på gulvet.

 • Materiale: Bøg eller ej
 • Overfladebehandlet med slidstærk lak
 • Mål: 85 x 100 x 50 cm
 • Vægt: 54 kg

Leander kommode

Rummelig Leander kommode i grå farve med aftagelige pusleplade. Du får 2 store og 2 mindre skuffer med soft-close. Det giver dig gode muligheder for opbevaring af de mindre ting til plejen, helt ligesom de større skuffer er gode til opbevaring af bodystockings, bukser og andet børne- og babytøj.

Du får en unik kommode uden skarpe kanter, i et ret unikt design som kan bruges i mange år frem. Matty puslepuden til plejen er tilkøb og koster 799,- kr. Puden er fremstillet i blødt skummateriale med kanter, hvor vægten er lige omkring 2,9 kg. Puden er skridsikker og har vandtæt bund.

 • Materiale: MDF
 • Mål: 91 x 94 x 55 cm
 • Grå filtgreb medfølger
 • Matty puslepuden er tilkøb

Done by Deer kommode med pusleplade

Denne grå kommode fra Done by Deer er en lidt anderledes puslekommode. Kommoden er uden skuffer, men med mange hylder til forskellige opbevaring. Du får 5 opbevaringshylder, hvor der både kan ligge tøj og stå de mange forskellige ting til pusle og legetid. Der er 3 små og 2 større rum i kommoden.

Du skal købe denne kommode, fordi den er dejlig praktisk både til opbevaring, men også anvendelig som opbevaring hvor barnet selv kan tage sine ting. Rummene har en god højde til barnet, og måske han eller hun endda lærer at rydde tingene tilbage på plads efter brug.

Prisen er høj, hvor du kan være heldig at få kommoden billigere på udsalg eller måske vælge at købe en puslekommode brugt på DBA, Facebook m.m.

 • Medfølgende pusleplade
 • Materiale: MDF
 • Mål: 90 x 92 x 48 cm
 • Findes i flere farver

Hvid Bekids Nelly puslekommode

Sød Nelly puslekommode til en fornuftig pris hos Babysam. Bekids kommoden i hvid, kommer med 3 skuffer og en aftagelig pusleplads med et arbejdsområde på 91 x 72 cm.

Kommoden kommer i et klassisk design i hvid laminat, som ikke bare er robust men også nem at gøre ren. Skufferne er med buede fronter og ovalformede greb i guldfarve. Højden på kommode og pusleplade er 97 cm. som giver dig en god arbejdshøjde.

En populær model på højde med Sun, Tenna, Sundvik, Hyacint, Troll, Baby Dan eller Brio pusleborde.

 • Aftagelig pusleplade
 • Mål: 97 x 91 x 72 cm
 • Materiale: Hvid laminat

Manis-h puslekommode

Manis-h-puslekommode

Hvid Manis H kommode med aftagelig pusleplade. Det er ikke en billig puslekommode som Malm puslekommode hos Ikea, men dog i en fin pris hvor du får en kommode der kan bruges på sigt, og samtidig god arbejdsplads til pusletiden.

Kommoden har både åbne rum som skuffer til opbevaring af forskellig udstyr. Lige under puslepladsen får du åbne rum, hvor der kan ligge bleer og andet puslegrej der skal bruges. Og så kan skufferne bruges til det meget forskellige undertøj og tøj, som en baby bruger.

Kommoden er fremstillet i MDF, og har en højde på 100 cm.

 • Aftagelig pusleplads
 • Materiale: MDF
 • Mål: 100 x 74 x 65 cm

Hoppekids Christian kommode & pusleplade

Hvid Hoppekids puslekommode med 4 skuffer og tilhørende pusleplade der dog er tilkøb. Et smart møbel både til pusletiden, og som opbevaring af ting på børneværelset på sigt.

Du skal tilkøbe en pusleplade til 349 kr. som er fremstillet til at kunne være på toppen af kommode. Du får 4 store og rummelige skuffer, der er behandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak.

Pusleplade måler 84 x 13 x 66 cm. og sættes fast på bagsiden af kommoden, så der ikke efterlades skruemærker m.m. Pladen kan bruges til andre kommoder som f.eks. Oliver Furniture eller Troll Lukas puslekommoder med en dybde på 40 cm. Pladen kan nemt tørres over med en klud for rengøring.

 • Tilkøb pusleplade
 • Mål: 84 x 40 x 95 cm
 • Materiale: FSC-certificeret fyrretræ, MDF

Karl puslekommode

Karl Bekids Puslekommode

Bekids Karl puslekommode i hvid og natur farve i rammen. Helt ligesom de fleste andre modeller, kan denne model bruges som almindelig kommode uden puslepladen.

Du får en enkelt og flot kommode med 3 skuffer i hvid og en ramme og pusleplade i trælook. En sød kommode i 2000 kr. prisklassen med en arbejdshøjde og bredde på 90 cm.

 • Aftagelig pusleplade
 • Mål: 90 x 90 x 50 cm. (dybde m. pusleplade 77 cm)
 • Materiale: MDF

Vælg det rigtige puslebord?

Helt ligesom tremmeseng, pusletaske, babynest, klapvogn, sengerand og andet, så skal du selvfølgelig finde den rigtige type og model efter behov og budget.

Behov, budget og pladsen til rådighed er som regel de kriterier, som vi vælger ud fra. Du skal selvfølgelig have plads til en kommode, der fylder mere end de andre typer pusleborde. Du skal også have råd til det, for kommoder har oftere en meget højere pris end væghængte og almindelig pusleborde.

Dit behov skal du selvfølgelig også vælge ud fra, for du får måske opfyldt dit behov med en lille og praktisk væghængt pusleplads på badeværelset. Helt ligesom du måske har masser af plads, og ønsker god opbevaring lige ved hånden, så er en kommode selvfølgelig det optimale valg.

Hvad skal du bruge ved puslepladsen?

Hvis du skal tage højde ud fra det forskellige udstyr til den perfekte pusleplads, så er de nødvendige ting en puslehynde, stofbleer, bleer, vand, skumklude/vådservietter, blespand/blepose og tøj. Hvor det dog også kan være ganske rar at have zinksalve, babyolie, legetøj og andet lige ved hånden.

Højden på puslepladsen?

Du kan sagtens skifte din baby på gulvet, hvor en puslepude sagtens kan ligge. Men det kan dog være ret hårdt for kroppen at sidde på hug eller knæ og pusle om den lille. Derfor er pusleborde i en god arbejdshøjde det populære møbel til tiden med de små.

En god arbejdshøjde er ligesom ved køkkenbordet, hvor højden som regel ligger på 80 – 90 cm. for den optimale højde. Det giver dig samtidig den fordel, at du kommer tættere på barnet og den vigtige øjenkontakt og nærvær.

Babyen må aldrig ligge alene på puslekommode

Husk aldrig at lade babyen ligge alene på puslebordet. Du skal altid have en hånd på ham eller hende, også selvom det kun er et par sekunder. Lad telefonen eller døren ringe hvis du står med bleen i hånden. Bliv færdig med at tørre numsen og tag barnet på armen, før du åbner døren eller tager telefonen.

Videoer med tips & inspiration

Se videoerne her, hvor du får tips til bleskift, sikkerhed og inspiration til puslepladsen.

Manish-h puslebord & kommode

Bleskift på puslebord

Inspiration til pusleplads

Sikkerhed ved puslebordet