Trappegitter

trappegitter
Lau Christensen

Skrevet d. 25. august 2021 af Lau Christensen

Vælg et godt og sikkert trappegitter

Hvis du bor i et hus med trapper og har børn yngre end skolealderen, så er et trappegitter et must-have. Det er en sikkerhed for både dig selv og dit barn, så I skærmer jer imod farlige uheld på en stejl trappe – et fald der kan få fatale konsekvenser.

I nedenstående guider vi dig til at finde frem til det ideelle trappegitter i 2021. Hvorvidt det er det bedste trappergitter er op til dig at vurdere, da der kan være forskellige behov der skal tages højde for. 

Lascal Kiddyguard Avant børnegitter

KiddyGuard® Avant™ Sikkerhedslåge Sort

Elegant og moderne sikkerhedsgitter til trappe, dør eller andet sted. Lascal Kiddyguard Avant er fremstillet i tekstvævet materiale som blender ind med omgivelser. Hvis gitteret står åben, vil du ikke lægge mærke til, at der er monteret et gitter.

Hvis du ønsker det flotte gitter foran trappen, er dette både elegant og smart med enhåndsbejtening. Du åbner og lukker ved at dreje en vrider, og dernæst trække gitteret/vævet til side eller ud, og hægt gitteret fast i beslaget i den modsatte side.

 • Åbning: 0 – 120 cm
 • Højde: 79 cm
 • To trins åbning
 • Tekstilvæv materiale

BabyDan Flexi Fit sikkerhedsgitter

BabyDan Flexi Fit trappegitter i birketræ der skrues fast i væg eller karm. Trappegitteret passer til de fleste åbninger, da du kan monterer gitteret i åbninger fra 69 til 106,5 cm. (inderside af karm). Der kan ikke tilkøbes forlænger.

Du får et trappegitter der er EN 1930:2000 godkendt og har quick-release tryklås med børnesikring, og en højde på 72,8 cm. så han eller hun ikke lige kan kravle over gitteret.

 • Åbning: 69 – 106,5 cm
 • Højde: 72,8 cm
 • Materiale: Birketræ

BabyDan Guard Me trappegitter

BabyDan Guard Me

BabyDan Guard Me børnegitter der kan bruges ved trappe, dør eller andet sted hvor den eller de små skal afskærmes fra. Gitteret er i stilrent design, og kommer med enhåndsåbning og lukning.

Et billigt trappegitter der er fremstillet i plastik og virker til åbninger fra 64,5 – 89 cm. i bredden. Her kan du tilkøbe forlænger hvis ønsket.

Gitteret har en højde på 66 cm. og skal monteres med skruer.

 • Åbning: 64,5 – 89 cm
 • Højde: 72 cm
 • Materiale: Plast
 • Envejs åbning

Safety 1st Auto-Close gitter

Trappergitter med autoluk

Smart børnegitter med selvluk og enhåndsåbning. Safety 1st Auto-Close gitter kan bruges på åbninger op til 80 cm. Her kan du tilkøbe en forlænger på 28 cm. så du kan forlænge.

Gitteret er dog med underkant, så det bør kun bruges forneden af en trappe, da hvis monteret øverst for trappen, kan man snuble over den nederste tværstang og falde ned af trapperne.

Et almindelig sikkerhedsgitter fremstillet i lakeret metal. Sikkerheden er ganske god i forhold til højden, da gitteret er 72 cm. høj.

Den store fordel ved sikkerhedsgitteret er, at du får enhåndsbetjening og lågen selv glider i og låser med selvluk.

 • Åbning: 73 – 80 cm
 • To trins lås
 • Enhåndsbetjening

Safe Safegate Wood Hardware Mounted

SAFE - SafeGate Wood Hardware Mounted - White - 76 -105 cm

Safegate Wood Harware Mounted gitter er i hvid, og skal skrues fast i væggen eller karm for montering. Det giver en bedre sikkerhed frem for, at du spænder det fast mellem to punkter, hvor et væltende barn måske kan flytte gitteret.

Trappegitter fra Safe i hvidt design hvor der er store, flotte tremmer som er afrundende. Du kan åbne gitteret i begge retninger og åbne fuldt op også. Du kan blokerer for at gitteret åbner den ene vej, hvilket kan være ganske praktisk ved afskærmning for trapper.

Safe trappegitter med indbygget tryk-og-løft funktion for nem betjening.

 • Åbning: 76 – 105 cm
 • Højde: 78 cm
 • Materiale: Træ

BabyDan Liva gitter

BabyDan Liva/Multidan sikkerhedsgitter i lakeret metal som passer til åbninger fra 62,5 til 106,8 cm. Her bruger du den integreret udvidelse til at nå maksimum.

Du får et dansk produceret sikkerhedsgitter der er godkendt efter EU standard, EN1930:2011. Gitteret til trappe eller andet sted, er vægmonteret og giver derved den passende sikkerhed, så du kan bruge gitteret som afskærmning for trapper.

 • Åbning: 62,5 – 106,8 cm
 • Højde: 68 cm
 • Materiale: Metal

Segr sikkerhedsgitter

Segr sikkerhedsgitter

SEGR sikkerhedsgitter standard er et smart og fleksibel gitter til trapper eller døråbninger. Gitteret er fremstillet i birketræ og skal justeres med sav, så det passer til døråbning, trappen eller andet sted.

Du får et gitter der både kan åbne opad eller til siden. Hvilket gør det velegnet til brug de fleste steder. Længden er 150 cm. hvor du også finder modellen i 120 cm. Højden på gitteret er 72 cm.

 • Længde: 150 cm
 • Højde: 72 cm
 • Materiale: Birketræ

BabyDan Ebba gitter

babydan trappegitter

BabyDan Ebba gitter fra Supreme Line sortimentet. Du får et justerbart gitter der er velegnet til trapper, hvor gitteret passer til åbninger fra 67 – 105,5 cm.

Trappegitteret har drejebeslag, så det både kan monteres inden i og uden på dørkarm eller væg. Juster i bredden så det passer foran trappen. Du får et gitter med quick-release funktion og det er godkendt efter EU standard, EN1930:2011.

 • Åbning: 67 – 105,5 cm
 • Materiale: Lakeret metal

Hvornår bruger man trappegitter?

Man bruger et trappegitter så snart barnet er gammelt nok til at bevæge sig rundt. De fleste småbørn begynder at kravle eller skubbe sig frem allerede fra 9 måneders alderen. Derfor er du nødt til at sikre hjemmet på alle tænkelige måder, ellers kan du ikke lade dit barn være uden opsyn bare i få sekunder. Et trappegitter bruges typisk helt indtil barnet er gammelt nok til at forstå faren ved en stejl trappe, den bevidsthed vil oftest lagres omkring 5-6 års alderen.

Hvordan installerer man et trappegitter?

I dag er de trappegitre der er på markedet meget nemme et installere. Som regel skal de klikkes fast eller blot bores fast med et par enkelte skruer i top og bund. De efterlader desuden minimale mærker og spor efter endt brug, så man ikke skal være bange for at skamfere sin trappegang. De kommer typisk i standardmål, men kan se reguleres efter behov. Et trappegitter bør installeres ved samtlige trapper i hjemmet. Nogle vælger at have trappegitter både nedenfor og ovenfor trappen for optimal sikkerhed. Langt de fleste trappegitre er minimalistiske i designet og kommer i neutrale farver som hvid, sort elle grå. På den måder ødelægger de ikke helt indretningen i hjemmet –heldigvis eftersom familier med flere børn ofte må have trappegitter i deres hjem op til en 10 årig tidsperiode.

Hvor køber man et trappegitter?

Et trappegitter kan købes mange forskellige steder. Nogle af mest kendte brands på markedet er IKEA, Baby Dan samt forskellige trappegitre fra babyvareforhandlere som Ønskebørn og BabySam. Også lavpris kæder som Bilka, Jysk og Harald Nyborg har tit og ofte trappegitrer i deres sortiment. Priserne ligger normalt fra 200-500 kr. Som alternativ kan du også købe et brugt trappegitter på brugerbaserede børser som Den Blå Avis eller Gul & Gratis. For optimal sikkerhed i jeres hjem, bør et trappegitter købes og installeres inden barnet fylder sit første år.  Det er på ingen måde en stor udgift, men en nødvendighed for at passe godt på jeres børn.

Se videoerne nedenfor og lær mere om trappegitter

TecTake – Dørgitter / Trappegitter

Hauck Sikkerhedsgitter

Baby Dan Danamic Sikkerhedsgitter

Safety1st Sikkerhedsgitter