Søde og praktiske babysenge i forskellige typer

brug babyseng test til at finde den bedste
Lau Christensen

Skrevet d. 19. august 2021 af Lau Christensen

Bedste babysenge til dit barn

Søger du en ny babyseng til den lille? Når der kommer et lille nyt guldfund, er en vugge ofte det første valg. Men du du får dog brug for en seng til babyen. Her dækker udvalget bredt.

Du finder forskellige typer af babysenge som tremmesenge, rejsesenge, udtrækssenge som Sebra Kili sengen eller en sidestillet babyseng. Til inspiration har vi fundet nogle gode modeller indenfor de forskellige typer af børnesenge, der gerne skulle give barnet den gode komfortable søvn i 2021.  

Sebra Juno babyseng

Sebra Baby og Juniorseng

Sengen der er den oprindelige Juno seng, men blev købt af Sebra så den i dag kendes under navnet Sebra Kili eller bare Sebra seng. Du får en arkitekttegnet klassiker babyseng der kan bruges fra spæd og op til 6-7 års alderen, hvor en junior/voksenseng i større mål måske bliver nødvendig.

Sengen kan købes i klassisk hvid farve eller en af de 4 andre farve nuancer som den også fremstilles i. Hvis barnet bliver for stor eller træt af sengen, kan den også omdannes til en mindre sofa på børneværelset.

Sebra babysengen kan bruges i takt med at barnet vokser. Det gøres nemt ved at tage tremmer af når tid er, og forlænge sengen via udtræk. Der er en maksimal brugerbelastning på 60-70 kg.

Som babyseng kan du hæve og sænke bunden, så du slipper for at smadre ryggen helt når du skal trøste, løfte eller lægge barnet.

Sengen er miljøvenlig, giftfri og med antibakteriel træmaling. Den store ulempe er prisen, og så at sengen leveres usamlet ligesom alle andre. Denne er dog ret hurtig og nem at samle i forhold til mange andre møbler.

 • Materiale: Birketræ
 • Mål: 112,5 x 88 x 70 cm. (udtrykket 155 cm længde)

Chicco Next2Me seng – Lysegrå

Chicco Next2Me seng

En Chicco seng der tager højde for, at du som forældre skal være vågen ved siden af barnet mange gange i løbet af natten for at berolige, amme eller bare tjekke op på barnet.

Sengen er anderledes end de viste modeller, da denne Next2Me seng fra Chicco kan fastmonteres direkte til forældre sengen, så du som forælder ligger lige ved siden af barnet.

Monteringen sker ved hjælp af remme og du kan tilpasse den i højden, så i ligger ud for hinanden og sikrer babyen tryghed f.eks. ved at holde i hånd med mor.

Chicco babysengen er nem at samle og pakke sammen. Den kan sagtens bruges som rejse- eller weekendseng sammen med alt det andet udstyr som barnevogn, kørepose, gåvogn og hvad ellers der ofte skal med på tur.

 • Materiale: Aluminium
 • Aftagelig vaskbar stof
 • Mål: 93x69x35/52 cm.
 • Polstret madras og transporttaske medfølger

Cam Cam babyseng

En elegant babyseng der kommer med et dekorativt harlequin mønster langs den nederste kant i bunden.

Cam Cam babysengen kan indstilles i 8 forskellige højder og den ene side kan tages helt af via to børnesikrede trykknapper.

Madras følger ikke med, så prisen bliver noget højere med en 60×120 cm. madras der er målet til denne seng.

 • Materiale: 100% FSC-certificeret MDF, 100% birk
 • Mål: 132×70 cm.

Leander baby juniorseng

Leander baby juniorseng

En flot og populær tremmeseng der har scoret topkarakter i forskellige babysenge test.

Bunden kan hæves og sænkes til den passende højde i forhold til baby og dig.

Ligesom med Sebra, Stokke og andre mærker, kan Leander senges omdannes fra tremmeseng til juniorseng. Det gør du ved at tage siderne og de høje gavle af, så du får en børneseng.

Leander sengen er robust, praktisk, sikker og i den dyre ende. For prisen er høj, men du får dog også en smuk og æstetisk seng der kan bruges op til omkring 7 års alderen.

 • Materiale: Formspændt bøgetræ (FSC-certificeret)
 • Mål: 120x70x94 cm.
 • Kan klare op til 100 kg.
 • Madras medfølger ikke

Baby Dan Sofie

BabyDan-Sofie-Vugge

Baby Dan Sofie vugge til i klassisk design, har vuggefunktion, sikker og behagelig for den lille. En populær vugge til babyen der anbefales fra 0 – 1 år.

Du får et klassisk og tidløst design med vuggen. Prisen er god, hvor den store ulempe helt ligesom ved andre vugger, kan den kun bruges relativ kort tid før du skal købe en børneseng der kan følge med barnet.

Babysengen fra danske Baby Dan udmærker sig ved sine vuggende bevægelser som stimulerer trætheden ved den lille. Svingvugger gør det ofte nemmere at få babyen til at sove, og hvorfor denne måske er et bedre valg end lignede modeller.

En barneseng der er dejlig praktisk i de første mange måneder af babyens liv, og noget billigere end Troll, Sofus, Gulliver, Side by Side med mere, men opfylder de gældende sikkerhedskrav så din baby(og du) kan sove trygt.

En babyseng der er uden hjul, så du kan bruge sengen fritstående og flytte ind i stuen ved siden af kravlegård, babygynge, puslekommode, puslebord eller hvor i opholder jer mest. Helt ligesom Sengerand/vuggerand ikke følger med ved køb af babysengen. Ofte kan du finde en god brugt vugge ved DBA, Facebook og lignede. Helt ligesom du ofte finder gode tilbud online som ved Jysk, Ikea, Babysam m.m.

 • Mål: 74 x 40 x 84 cm
 • Materiale: Bøgetræ

Flexa Play babyseng

Flexa Play tremmeseng

En anden seng i det skandinaviske design og høje kvalitet i materialer, er denne Flexa Play baby/tremmeseng.

Flexa sengen giver en hyggelig atmosfære i rummet. Helt ligesom sikkerheden er god uden skarpe kanter som barnet kan komme til skade på.

Sengen der kan justeres i højden, kan bruges op til barnet er ca. 3 år. Her skifter du normalt fra babyseng til voksenseng.

 • Materiale: MDF, ben i asketræ
 • Bund kan justeres i højden
 • Mål: 144 x 70 x 73 cm

Hoppekids Anton Babyseng / Bænk – Hvid

Hoppekids er det populære mærke indenfor børnemøbler både hvad angår det sjove, flotte og miljørigtige. Det har givet mærket mange udmærkelser indenfor bedst i test forskellige steder.

Denne hvide Hoppekids seng / børnebænk 2-i-1 er dejlig funktionel. Fungerer som babyseng indtil drengen eller pigen er blevet for stor, hvorefter du kan ombygge sengen til en sød og praktisk bænk til barnets værelse.

Tremmesengen kan indstilles i 2 højder der giver en god ramme for barnets søvn. En seng der er billig i forhold til mange andre modeller, men i den samme flotte stil der giver et flot udtryk på værelset ala en Stokke eller måske Leander seng.

 • Materiale: FSC certificeret langsomt voksende fyrretræ
 • Mål: 124x65x84 cm.
 • Svanemærket
 • Madras til babyseng medfølger ikke

Stokke Sleepi seng

Stokke Sleeping seng er velegnet til det nyfødte barn og kan med ekstra dele til udvidelse, bruges som seng helt op til 8-10 års alderen.

Den ovale seng er i en god kvalitet der kan kombineres med andre Stokke ting som pusleborde, højstole m.m. Stokken tremmesengen i oval form kan købes i natural, hvid, mint og blå farve.

Sengen er som udgangspunkt en tremmeseng til den nyfødte fra 0 – 3 år. Og med tilkøb af Junior Extension Kit, kan du lave modellen om til en juniorseng.

Babysengen giver maksimal luftcirkulation til den bedre søvn. Og sikkerheden er der taget højde for, men låsbare drejehjul, højdejusterbar sengebund og aftagelige sider når den lille selv kan kravle ind og ud. Skub sengen rundt, hvis du opholder dig i stuen under barsel, så du kan holde øje med den lille, mens han og hun skal sove gennem hverdagen.

 • Materiale: Bøg
 • Farver: Natural, hvid, mint og blå
 • Stokke Sleppi madras medfølger
 • Låsbare drejehjul

BabyTrold Sleep Tight miniseng

BabyTrold Sleep Tight miniseng
 

Sleep tight miniseng fra BabyTrold er sammenklappelig og går under betegnelsen babynest. Du får en enkel og ganske praktisk soveplads til babyen så han eller hun kan sove tæt på dig/jer uden at være en 100% bedside crib, men med samme fordel at den lille ikke skal ligge direkte i voksensengen med forstyrrelser til følge.

Sengen har vippefunktion, så du nemmere kan stimulerer trætheden hos den lille. Du kan kombinerer eller pryde med en uro til babysengen med mere.

En babynest, vugge eller babyseng der via sin praktiske form og funktion, kan anvendes som rejse/weekendseng. Modellen har dog en kort levetid, for den bør kun anvendes indtil han/hun selv kan sætte sig op, hvorefter det ikke er sikkert da han/hun kan falde udover.

 • Belastning: 9 kg
 • Mål: 96 x 57 x 79 cm

BeKids Ella tremmeseng

Bekids Ella tremmeseng

Ella tremmesengen fra BeKids der kun kan købes hos Babysam, er en stilren og elegant seng der kan pynte på babyværelset.

Sengen der er fremstillet hvidlakeret i fyrretræ og lamineret MDF, har elegante ben i egetræ. Ligesom ved andre modeller i samme eller højere prisklasse, får du mulighed for at højdejusterer bunden i takt med at barnet vokser. Her kan du justerer i 3 forskellige højder.

Sengen har en længde på 120 cm. og måler 60 cm. i bredden.

 • Materiale: Fyrretræ, MDF og egetræ
 • Farve: Hvid
 • Mål: 120 x 60 cm

Done by Deer tremmeseng

Done by Deer tremmeseng

Done By Deer tremmeseng er i enkel og minimalistisk stil til det moderne hjem.

En flot og robust tremmeseng der er velegnet fra spæd og til den aktive tumling måske skal bruge en større juniorseng. Sengen kommer med 2 højdeindstillinger, så den kan bruges i takt med at barnet vokser. Her er det selvfølgelig ud fra sikkerhedshensyn og for at gøre det nemmere for dig som forælder, så du slipper for at skulle få ondt i ryggen af at bukke dig for meget.

Sengen har aftagelig tremmegitter til tiden når den lille begynder at kravle over gelænderet. Her vil det være sikrere at barnet selv kan kravle ind og ud af sengen uden at skulle forcerer tremmerne.

 • 2 højdeindstillinger
 • Farve: Blå
 • Mål: 120 x 60 cm

Sebra Yomi babyseng

Sebra Yomi tremmeseng

Sebra er kendt for at have overtaget og fornyet den populære klassiske designer Joni seng. Et billigere alternativ til den ikoniske udtræksseng, er denne Sebra Yomi babyseng der kommer i forskellige farver.

En børneseng i typisk skandinavisk design der giver dig mulighed for at kombinerer tremmeoverdel og sengebund på forskellige måder.

Bunden kan hæves eller sænkes efter behov, så det både bliver nemmere for dig som forældre og sikrer for barnet.

 • Materiale: Bøgetræ, MDF
 • Mål: 124x70x83 cm.
 • Leveres usamlet

Hvilken babyseng skal man vælge?

Som førstegangsforældre kan det være svært at vide, hvilken seng der fungerer bedst i praksis. Nok kan man forhøre sig i vennekredsen og trække på de erfaringer de har gjort sig, men når alt kommer til alt, så er børn og særligt babyer meget forskellige – også når det kommer til behov og præferencer. Vægter men eksempelvis højt, at natamning forløber så nemt så muligt, så kan en såkaldt ”bedside-crib” være den mest hensigtsmæssige løsning. Som det engelske navne indikerer, så er det en slags vugge man monterer fast på forældrenes seng, så moderen kan nå sit barn med et snuptag når det er amme-tid. Alternativt kan man vælge en gammeldags vugge, en der kan vugges fra side til side og på den måde lulle baby til ro. En sådan vugge står typisk placeret tæt på forældrenes seng, så man giver barnet så meget nærhed som muligt. Endelig kan man vælge en traditionel tremmeseng. De moderne udgaver i dag kan typisk justeres både i højde og længde og nogle har endda hovedgærde med elevations effekt.

Sådan sover baby trygt i egen seng

Når din baby skal øves i at sove hele natten i sin egen seng, så handler det om de rette rammer. En babyseng skal føles tryg, lun, rar og sikker. Fyld sengen op med dit barns yndlingsbamser og -putteklud. Læg sutterne i nem rækkevide og sørg for at sengetøjet er blødt og nyvasket. Nogle babyer elsker også hvis sengen på forhånd er blevet varmet op af en varmedunk.

Hvornår skifter man fra babyseng til juniorseng?

Førnævnte moderne tremmesenge kan som regel laves om til en juniorseng. De fleste børn skifter fra babyseng til juniorseng i 2-3 års alderen. Det afhænger naturligvis af både barnets og sengens længde. Mens små børn foretrække at være tæt omsluttede på relativ trang plads, så foretrækker langt de fleste større børn at have mere bevægelsesfrihed, når de skal sove. Skift derfor fra babyseng til juniorseng når dit barn begynder at udtrykke behov for mere plads. Et tegn herpå er typisk urolig søvn og modvilje for at komme i seng om aftenen.

Hvor kan man købe en babyseng?

Alt efter hvilket brand eller type af seng du går efter, så kan babysenge købes hos en lang række autoriserede forretninger samt på diverse webshops. Tag dig god tid til at vælge den helt rigtige seng til din baby. Find en der matcher både de funktioner, designs og budget du søger. Alternativt kan du også købe en brugt babyseng, her anbefales det dog, at du køber en ny madras. En god og allergifri madras er nemlig alfa omega for babys komfort og velbefindende.

Find inspiration og vejledning:

Anbefaling: Babybay Babyseng

I videoen nedenfor kan du se en anmeldelse af Babysengen fra Babybay.

 

Guide: Sådan Vælger Du En Babyseng

Skal du til at købe babyseng, men ved måske slet ikke hvad du skal kigge efter og hvordan du vælger den rette for dig. I denne video kan du få hjælp til at vælge den rigtige babyseng til netop dig.