Gyngeheste

Køb gyngehest som sjovt legetøj til børn
Lau Christensen

Skrevet d. 29. august 2021 af Lau Christensen

En gyngehest har traditionelt været godt legetøj til børn stort set altid. De små bliver hurtigt fascineret af gyngehesten. Det er nemlig sjovt at vippe og samtidig er det også godt for motorikken og balancen.

En klassisk dåbsgave der ofte går i arv mellem generationer og søskende når de ikke bruges mere, og samtidig er gyngeheste ofte legetøjet der ikke kan slides op. Nedenfor her får du et udvalg af populære gyngeheste til de mindre børn. Brug inspiration til at få det hurtige overblik over legetøjet, og måske du finder den helt rigtige til dit barn, barnebarn eller anden relation i 2021.

Mammut gyngehest

Mammut gyngehest

Kids Concept Neo Mammut gyngehesten er populært legetøj til 1 årige, 2 årige og 3 årige børn. Gyngehesten der også kommer med andre motiver, er velegnet fra 1½ års alderen.

Mammut gyngehesten er sjovt legetøj for den lille. Men legetøjet styrker også barnets balanceevne og grovmotorik.

Du får en gyngehest med siddehøjde på 38 cm. og maks. brugervægt på op til 50 kg.

 • Siddehøjde: 38 cm
 • Anbefalet alder: Fra 18 mdr
 • Materiale: Træ og pels

Jabadabado elefant gyngehest

jabadabado gyngehest

Jabadabado gyngehest model i træ er en klassisk gyngehest der er velegnet fra ca. 3 år. Gyngehesten er i god kvalitet med flotte stjerner.

Det at gynge og mærke de vuggende bevægelser er noget, som de fleste små og større børn elsker. Og derfor er gyngehesten blevet klassisk legetøj der ofte bruges som gave til barsel, barnedåb, jul og fødselsdag.

Legetøjet er med til at stimulerer og udvikle barnets balance og kontrolevne.

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Maks. belastning: 50 kg

Kay Bojesen gyngehest

Den eksklusive gyngehest fra Kay Bojesen er blevet et design ikon der ofte gives som fødselsdagsgave eller dåbsgave til de små børn.

Gyngehesten i træ kommer med en højde på 56 cm. Modellen i den dyre prisklasse er en del af Kay Bojesen dyrefamilien siden 1936. Du får både det eksklusive og holdbar kvalitet der kan holde til at blive brugt.

 • Materiale: bøg
 • Højde: 56 cm

Moover gyngeheste

Rød Moover gyngeheste med sæde som kan bruges fra 6 måneders alderen.

Gyngehesten med sæde giver en tryg leg, hvor den lille kan sidde trygt på sædet og holde ved uden chance for at få fødder og fingre i klemme mens der gynges. Modellen kommer med en bremse-kurve der tager farten af, så der ikke bliver gynget for vildt og farligt.

Modellen fra Moover Toys er designet af Kåre Toft og fremstillet i bæredygtig birketræ i høj kvalitet. Gyngehesten er velegnet at bruge fra 6 til 30 måneders alderen.

 • Materiale: birketræ
 • Anbefalet: 6 til 30 mdr.
 • Størrelse: 68 x 45 x 38 cm

Bloomingville Mammoth Rocking Toy

Mammoth gyngehest

Bloomingville gyngefår i det søde udtryk som anbefales til brug fra omkring 24 måneders alderen.

Den søde gyngefår i hvid er fremstillet i bøgetræ og polyester.

En lidt anderledes men også sjov gyngehest som samtidig kan implementeres i designet på de fleste børneværelser.

 • Materiale: bøgetræ og polyester
 • Anbefalet alder: Fra 24 mdr
 • Størrelse: 65 x 48 x 34 cm

Gyngehest med bøjle

En gyngehest i naturtræ med bøjler så man sikrer at barnet sidder godt fast. Gyngehesten er i ubehandlet bøg, med en lille lak-overflade.  Gyngehesten er i et klassisk design, og kan benyttes fra 4 år og op

 • Størrelse: H 58 cm, B 31 cm, L 86 cm
 • Sædehøjde 34 cm
 • Bøjlen er aftagelig

Vilac gyngehest

isbjorn gyngehest

Hvid gyngehest med bruge pletter fra Vilac Toys der er kendt for gåvogne, gokarts, legekøkken, aktivitetstæpper og meget andet legetøj.

En sjov og forholdsvis billig gyngehest i en fin kvalitet. Der medfølger et trægelænder, som kan sikrer at barnet ikke falder af når der gynges.

 • Anbefalet alder: Fra 1 år
 • Længde: 70 cm

Small Foot gyngehest med lyd

En gyngehest med lyd fra Small Foot der anbefales at bruge fra ca. 3 års alderen.

Legetøjet kommer med lyd som aktiveres ved at trykke hesten på øret. Det giver lyd af, at hesten vrinsker og galoperer.

Kvaliteten er lavet i et blødt materiale.

 • Anbefalet alder: Fra 3 år
 • Størrelse: 74 x 67 cm

B Toys gyngehest

B toys gyngehest

B Toys der er kendt for et bredt udvalg af legetøj og børnemøbler, har selvfølgelig også fremstillet sjove gyngeheste. Og en sjov gyngehest er netop, hvad du får med denne model.

Du får en rodeo gyngehest i træ og plys som anbefales at bruge fra 1½ – 2 års alderen. Når den lille gynger, vil en lyd af hestens hove afspilles.

Helt ligesom med Maki, Hindevadgaard, Kinderkram, Byllseye, Brio m.m. vil denne gyngehest også kunne give sjov og samtidig stimulerer barnet. Du får andre design som giraf, dinosaurer, får med fåreskind materiale m.m.

 • Anbefalet alder: 2 år
 • Materiale: Træ og plys

Little Tikes formstøbt gyngehest

Little Tikes gyngehest i roed med barn paa

Rød formstøbt gyngehest i plastik fra Little Tikes.

Gyngehesten anbefales at bruge fra 1 – 3 års alderen. Modellen er i den helt billige prisklasse, hvor det med plastik er ilde set mange steder. Men du får et sjovt stykke legetøj med lav sæde og høj ryg, som er med at give den gode og sikre siddekomfort for barnet.

 • Materiale: plastik
 • Anbefalet alder: fra 1 – 3 år
 • Størrelse: 86 x 29 x 50 cm

Hvordan du vælger en gyngehest?

Udseende er logisk nok en vigtig kriterie. Men materialet er lige så vigtigt, for du ønsker en gyngehest i det holdbare materiale. Her er træ det oplagte valg der samtidig passer ind i æstetikken hvis disse vægtes højt. Her kan den klassisk udseende træ hest været et oplagt valg.

Sundheden er også en vigtig ting, da det trods alt er de små purke der bruger legetøjet. CE mærkning bør være en selvfølgelig at vælge ud fra. Mærket giver garanti for at produktet har været udsat for en række test i forhold til at legetøjet er forsvarligt og sikkert.

Når du skal vælge en gyngehest der er CE mærket og helst i et godt slidstærk materiale som træ, så udvælg en der har en god balance også. Helt ligesom formen skal være indbydende og sjov for barnet.

Se også: Opbevaring af legetøj?

Hvornår kan børn bruge gyngehest?

Børn vil typisk først få sjov ud af en gyngehest fra 2 års alderen. Før denne alder vil de helt sikkert prøve at bestige hesten. Det giver sikkert noget brok hvis han eller hun ikke kan komme op, og du som forælder skal hjælpe til. Barnet vil sikkert også ryge af mange gange hvis du ikke holder, få fingrene i klemme og brokke sig når han/hun ikke kan komme af hesten igen. Det gælder om at være tryg ved gyngehesten og kunne klare tingene selv, før legen er rigtig sjovt og her kan alderen måske endda være fra 3 år.

Gyngeheste til barnet på 1 år

Til barnet der er fra 12 mdr. kan du købe gyngeheste der er fremstillet til netop denne aldersgruppe på højde med badelegetøj, legetæpper m.m. Her kommer typen med en stol som ryglæn, for det er ofte bagover at barnet vil ryge. Du kan også finde modeller med en bøjle omkring sædet så babyen på 12 mdr. kan sidde fast. Det med at holde sig fast og fremefter vil aldersgruppen ikke forstå, og ofte vil mange 2 årige også fejle på dette indtil det er prøvet en del gange.

Gyngedyr/hest i plys

Til de helt små tumlinge findes der forskellige gyngedyr i plys. Her finder du modeller der kommer med forskellige lyde eller musik til aktivering. Disse modeller har ingen skarpe kanter hvor den lille kan slå sig på. Helt ligesom de små piger og drenge elsker sjove plysdyr så ofte det bedste valg. Det er dog kun til de helt små, så barnet vil hurtigt vokse fra legetøjet.

Udendørs gyngeheste

Du kan købe gyngeheste i plast der er velegnet til at tage med udenfor og lege på f.eks. græsplænen, hvor det gør mindre ondt at falde end trægulvet eller fliser.

Plastik er ikke så godt materiale som træ men giver dog meget sjov og kommer i et varieret udvalg. Helt ligesom plastik legetøj er billigere end gyngeheste i træ.