Hængevugger

Som navnet så fint indikerer, så er en hængevugge en vugge der hænger – typisk ned fra loftet. Den vejer næsten ingen ting og kan flyttes fra rum til rum eller medbringes på rejser.

I de seneste år er hængevuggen blevet enormt populær i de danske småbørnshjem, læs mere om hvorfor i nedenstående, hvor du selvfølgelig også finder de populære modeller indenfor vugger i 2021.

 

Leander hængevugge

brug test til at finde vugge til vugge

Forhandler Totalpris Læs mere
1.699,00 Til butik →
1.699,00 Til butik →
1.699,00 Til butik →
1.699,00 Til butik →
1.699,95 Til butik →

Leander vugge i flot enkelt design der er velegnet fra 0-6 mdr. Hængevuggen fra Leander giver den lille samme følelse som at ligge i mors mave, og derfor kan den måske være det helt rigtige til det lille guldfund.

Vuggen i hvid er fremstillet i 100% bomuld og der kan tilkøbes både uro og himmel med den populære vugge. Der medfølger en koldskumsmadras.

Flyt vuggen nemt rundt ved at hænge flere kroge op, så du kan være sammen med den lille i alle rum. Der bruges et-punkts ophæng til fri bevægelse.

 • Velegnet: Fra 0-6 mdr.
 • Madras medfølger
 • Krog medfølger
 • Materiale: 100% bomuld
 • Mål: 30 x 50 x 83 cm

 

Nonomo fjedervugge

Køb en hængegynge som vugge til baby

Forhandler Totalpris Læs mere
1.349,00 Til butik →
1.498,00 Til butik →
1.499,00 Til butik →
1.599,00 Til butik →

Nonomo allergivenlig fjedervugge er en anden populær vugge til den lille. Med sin fjederophæng giver vuggen afslappende bevægelser, som især er velegnet til babyen der sover uroligt.

Modellen findes i forskellige farver udover den viste naturlige. Helt ligesom du også findes modellen til tvillinger. Vuggen kan klare op til 15 kg. brugervægt.

Der medfølger madras, fjeder og stofdække. Helt ligesom du får plugs, skruer og kæde til højdejustering.

 • Madras medfølger
 • Fjeder og stofdække medfølger
 • Maks. 15 kg. brugervægt
 • 1 meter kæde
 • Pose til kæde

 

Nonomo tvilling hængevugge

køb en hængevugge til tvillinger

Forhandler Totalpris Læs mere
800,00 Til butik →
2.499,00 Til butik →

Nonomo vuggen til tvillinger som findes i natur eller den viste grå farve.

Vuggen har sammen egenskaber som enkelt modellen. Den er velegnet til børnene der sover uroligt, hvor den vuggende bevægelse giver trygheden som i mors mave. Ideel til mor eller far der skal arbejde dobbelt så meget, hvor et sovende barn giver mulighed for at tilse den anden tvilling.

Der kan tilkøbes beslag, så du kan forvandle hængevuggen til to separate hængekøjer.

 • Madrasser medfølger
 • Fjeder medfølger
 • Tværpind med bånd medfølger
 • Forlængerkæde og loftkrog medfølger

 

3-i-1 Memola hængevugge

køb den smarte hængevugge der kan bruges i som legetøj

Forhandler Totalpris Læs mere
2.998,00 Til butik →

Memola vugge kommer med tre anvendelses muligheder. Du kan nemlig bruge den både som sansegynge, kravlegård og vugge. Først bruges den som vugge de første 6 måneder med en højde på 30 cm. Derefter kan den udvides til en kravlegård eller seng med en højde på 60 cm. Og når den lille bliver for stor, kan du fjerne siderne og bruge den som sansegynge.

Memola modellen har transparent materiale, som er ganske praktisk til øjenkontakt med den lille.

En smart model med anti-twist ophæng der stimulerer barnets balanceevne og har sanseintegration.

 • Vugges anvendes op til 6 mdr
 • Sansegynge kan anvendes op til 12 år
 • Materiale: 100% øko-tex
 • Medfølgende bæretaske
 • Ophæng medfølger

 

Amazonas Kangoo babykøje

køb den populære hængevugge der kan gynge

Forhandler Totalpris Læs mere
839,95 Til butik →

Amazonas Kangoo er en billig hængevugge/babykøje model. Velegnet til at berolige den lille med sin gyngende eller svingende bevægelser. Det giver babyen tryghed, hvilket er vigtigt i babyens første levetid.

Modellen i råhvid er fremstillet i 100% bomuld og galvaniseret stål. Køje kan lukkes til i siden, så den lille får en tryghed af at være omfavnet.

 • Farve: Råhvid m. brun kant
 • Materiale: Galvaniseret stål, 100% bomuld
 • Mål: 90x40x70 cm.
 • Vægt: 1,3 kg.

 

Yayita hængevægge

Køb en sjov babyhængekøje til den nyfødte

Forhandler Totalpris Læs mere
599,95 Til butik →

Yatita babyhængekøje er en anden model, der kan være velegnet til de første måneder af barnets liv. Du får en økologisk vugge der kan hænge både indendørs som udendørs. Her kan den med sine gyngende bevægelser, stimulerer og berolige barnet.

Modellen er uden stativ, som kan være det smarte tilkøb hvis du vil undgå at hænge op i loftet. For ikke alle steder er velegnet til at hænge op i, da sikkerheden selvfølgelig skal være i orden.

 • Belastning: 20 kg.
 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Tværstang: 80 cm.
 • Stof: 70×100 cm.

 

Nonomo basic stativ til hængevægge

Nonomo stativ til den populære hængevugge. Stativet er fremstillet i aluminium og har en maksimal belastning på 15 kg. Stativet vejer 7 kg og måler 194 cm. i højden.

Det er nemt og hurtigt at monterer stativet uden brug af værktøj, hvor du så hænger vuggen op – Se det hos Jollyroom her

 

Hængevugge frem for almindelige vugge?

Modsat den traditionelle almindelige vugge med hjul, så fylder denne form for vugge betydeligt mindre – det kan særligt være en fordel for nybagte forældre der bor i små lejligheder. Det der gør en hængevugge særligt unik, er dog det faktum at den genskaber fornemmelsen, som baby genkender fra tiden i livmoderen. Den vuggende, tætte og trygge følelse. Disse vugger er derfor især hensigtsmæssige for urolige børn, børn der eksempelvis lider af kolik. Særligt slynge-vugger er gode, da de former sig efter barnet og efterligner den smalle plads-fornemmelse i mors mave. Desuden kan bevægelserne fra hængevuggen, op og ned og fra side til side, være med til at styrke dit barns balanceevner.

Hvor længe kan baby bruge hængevugge?

Man kan bruge vuggen fra barnet er nyfødt og typisk indtil 6 måneder, nogle dog længere. Vær dog opmærksom på, at alle vugger har forskellige vægtanvisninger. Nogle børn begynder desuden også at kunne sidde op tidligere end halvt-års alderen, og så bliver vuggen ganske enkelt for farlig, da barnet så vil kunne kravle ud. Det anbefales desuden at hængevugge altid kun benyttes under opsyn. Husk desuden løbende at dreje dit spædbarns hoved mens det sover, det forebygger låsninger i nakken og et fladt baghoved. I barnets vågne timer, bør det så meget som muligt ligge på maven for at træne ryggen.

Hvor køber jeg en hængevugge?

Vugger kan købes flere forskellige steder. De fleste større autoriserede børne– og babyforhandlere har et stort udvalg af forskellige førende brands på markedet. Vi har samlet nogle af de bedste udvalg her på siden, fra de bedste forhandlere. Det samme gør sig gældende for diverse webshops. Det kan være en god idé, hvis muligt, at låne en hængevugge som en test i en uges tid, inden man selv går ud og investerer i en. Det er nemlig ikke alle babyer, der kan finde sig tilpas i en sådan vugge. Er det tilfældet kan du i stedet kigge på en babynest, eller en mere traditionel leander vugge.

Pris på hængevugge

Beslutter du dig først for at investere i en sådan vugge, så skal du være opmærksom på, at de findes i mange forskellige modeller og prisklasser. Der er de flettede varianter, der leder tankerne tilbage til romantiske gamle dage. Så er der de minimalistiske i hvidt stof, som har et rent og neutralt look. Hvad man er til, er i høj grad en smagssag. Nogle af de førende brands på det danske marked er Leander, Purebaby og Mamaslife. Priserne starter typisk ved 1000 kr.

Se videoerne nedenfor og lær mere om hængevugger

Kindekelein Hængevugge

Hængevugge/Slyngevugge fra Natures Sway