Legehuse i Træ

Legehus I Træ
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Legehuse er og bliver et hit for børnene at have stående i haven, og der er ingen undskyldning for, ikke at købe et. Køber du et legehus i træ, kan du først og fremmest have det mange år frem og ligeledes male eller gøre ved, hvis du synes, der er brug for forandring.

Legehuse købes som regel i træ eller som legehuse i plastik. Udgaverne i plastik er dog sjældent lige så holdbare, og kan samtidig hurtigt falme i solen. Køber man i stedet et legehus bygget i træ, er der mange fordele.

Først og fremmest kan disse holde i mange år og har ofte blot brug for en klat maling, hvis de er ved at forfalde. Ligeledes kan træet også holde til både vind og vejr, hvis ellers træet er ordentligt behandlet.

Men hvilket trælegehus skal du købe? Vi guider dig igennem dit køb her.

Populære legehuse i træ

I hvilken type træ bør jeg købe mit legehus?

Ofte vælger folk at købe et legehus i et materiale, de synes, kan pynte godt i haven. Fordelen ved at købe et legehus i træ er, at du let kan male det over, således at det får netop den farve, du ønsker.

Generelt er det en god idé at købe en model i en hård træsort, der dermed holder længere. Dette kan være en sort som eg, lærk eller fyr.

Kan jeg købe et færdigsamlet legehus i træ?

Det er langt fra alle, der har hverken tid eller evner til selv at samle et legehus. Heldigvis kan der derfor købes legehuse, der i forvejen er færdigsamlede, og som kan placeres direkte i din have.

Her kræver det blot, du har en trailer, der er stor nok til det legehus, du ønsker at transportere, eller at du er villig til at betale for den ekstra porto, det måtte koste at få det leveret.

Kan jeg selv bygge mit legehus i træ?

Mange steder kan du købe legehuse, der ikke i forvejen er samlede, hvis du ønsker dette. Dette er ofte en billigere løsning end at købe en færdigsamlet legehus i træ og bliver også væsentligt nemmere at transportere.

Ligeledes kan det også være et hyggeligt familieprojekt, sammen at få sat sit nye legehus op.

Hvilket type legehus kan jeg købe i træ?

Næsten uanset dit budget og størrelsen på din have, er der et legehus at finde til dig. Der findes både mindre legehuse i træ på ganske få kvadratmeter og større modeller, der har terrasser og til tider en mindre altan eller balkon. Helt ligesom du finder legestativer og legetårne i multi udgaver hvor også legehuse kan være monteret.

Så at sige findes legehuse i træ i alle afskygninger, uanset hvilken størrelse, type og farve du har interesse i.