Nedgravet Trampoliner

Nedgravet Trampolin
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Trampoliner fås i alverdens størrelser og former – dog er det de færreste, der synes, at det ligefrem pryder haven med et stort metalmonstrum. Dette kan heldigvis løses ved at få nedgravet sin trampolin.

Men hvilken størrelse bør man så vælge? Og gør det en væsentlig forskel, om den er rund eller firkantet?

Alt dette kan du heldigvis få svar på i følgende guide!

Populære trampoliner til nedgravning

Hvilken form bør en nedgravet trampolinen have?

Når du vil have nedgravet en havetrampolin, kan du både købe de runde modeller og de firkantede trampoliner. Begge former fås, så de er oplagte at grave ned frem for at have stående på ben.

Dog er der forskellige fordele, alt efter hvilken form du vælger at købe.

  • Hvis den skal benyttes til at øve spring, kan det klart anbefales med en firkantet model. Her er fjedrende placeret således, at du får det optimale afsæt og den optimale landing, uanset hvor på den du står.
  • Derimod er den runde udgave bedre velegnet til vild leg. Her er reagerer alle fjedrende samtidig, hvilket vil sige at man altid ledes ind mod midten, frem for ud over kanten, uanset hvor man hopper, da midten er det blødeste område.

Hvor stor en trampolin kan jeg nedgrave?

Alle størrelser af trampoliner er i princippet velegnede til nedgravning. Størrelsen spiller derfor ikke en væsentlig rolle, når det kommer til om den skal graves ned eller ej.

Dog er størrelsen vigtig, når det kommer til, hvor mange personer der i udgangspunktet skal hoppe på den af gangen, samt om det drejer sig om mindre eller større børn.

Bør jeg købe en udgave med eller uden net?

Der er altid en god sikkerhed i at købe en trampolin med net omkring. Dette er til for at gribe barnet, hvis det skulle være på vej ud over kanten. Dog er dette langt oftere benyttet til trampoliner på ben, da det er her der er størst risiko for at slå sig, hvis man ryger ud over kanten.

Så at sige er der sjældent et stort behov for at have et net på den nedgravet trampolin.

Vælger du at købe en model uden net, kan den samtidig lettere ”skjules”, hvilket for mange er formålet ved at have den gravet ned frem for at have den hævet over jorden.

Hvor kan jeg købe trampoliner til nedgravning?

Hvis du vil have det største og bedste udvalg, kan det altid betale sig at søge hos online forhandlere. Selvom man kan købe dem hos langt de fleste havecentre eller legetøjsbutikker, kan det være svært at finde en model, der har både den rette form, den rette størrelse og ikke mindst den rette kvalitet.

Ved at holde øje med de online udbydere kan du lettest finde frem til netop den model, du er på udkig efter, og oven i købet undersøge, hvor den fås til den billigste pris.