Pigecykler – 26 Tommer

Pigecykel 26 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Her i Danmark tramper vi hver dag hårdt i pedalerne for at
bevæge os rundt i landet. Vi skal på arbejde, og vi skal i skole. Hvad enten
man er et barn eller en voksen, kan en cykel til tider være en uundgåelig
nødvendighed.

Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at dine egne børn har en cykel. Det er en hurtig måde for dem at komme i skole på, og det er let lige at hoppe på jernhesten og tonse over til en veninde i weekenderne.

Dette bliver især relevant, jo ældre barnet er. Når din datter først runder de 10 år, vil hun nok gerne have selvbestemmelse og har ikke brug for at blive holdt i hånden hele vejen i skole.

Cyklen er ofte en del af alles barndom, og som forælder vil du selvfølgelig gerne sikre, at din datter får den bedste cykel(Se unisex børnecykler). Derfor er der herunder samlet et par råd til din søgning.

Hvor gammel skal min datter være for at bruge en 26-tommers pigecykel?

For at finde den rette cykel til din datter, skal du først finde frem til den rigtige størrelse. Hvis din datter er mellem 10 og 13 år, vil en cykel med en hjulstørrelse på 26 tommer som regel egne sig godt til hende. Alternativet kan være en 24″ pigecykel. Her vil 26″ ofte også gå under betegnelsen en damecykel.

Hvis du vil være på den helt sikre side, kan du dog måle din
datters skridtlængde. Er den 75 centimeter eller derover, vil 26 tommer som
sagt være et godt valg. Er skridt længden mindre, skal du gå en størrelse ned i
hjulstørrelse.

Det er vigtigt, at du finder den helt rette størrelse. Hvis pigecyklen er for stor, er den besværlig at styre, og hvis den er for lille, bliver den ubehagelig at sidde på.

Hvilke pigecykelmærker er bedst?

Børne- og voksencykler er ikke ens. Det er noget, som nogle producenter ikke helt har forstået, så deres børnecykler blot bliver ’mini-voksencykler’. Børn er stadigvæk ved at vokse og udvikle sig, så deres proportioner er ikke de samme som en voksens.

Det betyder dermed, at børnecykler, der er lavet efter voksne designs, bliver ubehagelige for børn at bruge, da styr og sadel sidder for tæt sammen og gør det svære for barnet at styre den.

Det kan være svært som forælder at finde frem til en børnecykel, der ikke har sådan et problem, siden man nok skal være lidt af en cykel-kender for at kunne se forskellen.

Et par gode mærker at kigge efter er dog Kildemoes, Winther og Everton. Blandt disse vil du ofte finde en god kvalitet i 26-tommers børnecykler.

Og endelig skal du selvfølgelig lade din datter prøve den af,
før du køber den. Hvis din datter føler sig tilpas på den og har let ved at
styre den, kan du trygt købe den. Ellers skal du sørge for, at den kan sendes
retur, hvis ikke den passer.