Razor Løbehjul

Razor Løbehjul
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Løbehjul har været populære blandt børn i mange årtier efterhånden. Ligesom cykler og bolde er de blevet en naturlig del af mange børns hverdag.

De kan bruges som transport hen til skolen eller til at køre rundt i nabolaget, når barnet skal på besøg hos venner.

Ikke nok med at blive brugt som simple transportmidler kan løbehjul, som for eksempel Razor løbehjul, bruges til at lave tricks.

De kan dermed tjene nogle af de samme formål som skateboards. De kan både bruges til simple køreture og komplicerede tricks.

Muligheden for at udfordre sig selv kan være en måde at lokke børn udenfor.

At skulle lære at lave nogle nye seje tricks, som stolt kan vises frem i skolen, kan nogle gange være nok til at få dit barn ud af huset for at bevæge sig.

Hvis du vil til at købe et trick løbehjul, er der et par ting, som du kan være opmærksom på, hvis du vil være sikker på et godt køb.

Hvilket Razor løbehjul skal jeg vælge til at lave tricks?

Hvad skal det bruges til? Løbehjul kan virke ens, men de kan faktisk have forskellige designs, der egner sig mere til én ting end andre. De kan have tre forskellige formål: Transport, leg og tricks.

Det, der lægger mest pres på hjulene, er uden tvivl tricks, så hvis dit barn skal kunne lave tricks på et, skal du finde et løbehjul, der kan holde til belastningen. Løbehjul til børn under 8 års alderen kan for eksempel sjældent holde til at lave tricks.

Hjulene på dette transportmiddel er ikke stødabsorberende, så du skal forberede dig på, at et trickløbehjul kommer til at kræve en del vedligeholdelse i det lange løb.

Du skal generelt gå efter dem, der er tungere og bruger stærke materialer, der er lavet til at lave tricks, som for eksempel mange af Razor løbehjulene er.

Derudover skal hjulene have en diameter på 98 millimeter til 110 millimeter, så du kan være sikker på at få så meget kontrol og acceleration som muligt.

Hvilket Razor løbehjul skal jeg vælge til leg og transport?

Et løbehjul, der skal bruges til almindelig leg, vil ikke kræve meget. De ting, som du skal være opmærksom på her er:

  • Kan du justere højden på baren, altså styret?
  • Kan det foldes sammen, og hvor let er det i så fald at folde det?
  • Hvad er den maksimale brugervægt?
  • Bliver der brugt PU gummi eller plastik i hjulene?
  • Kan kuglelejerne udskiftes?

Disse spørgsmål er også relevante for et løbehjul, der skal bruges til transport – i dette tilfælde anbefales det, at du køber et med gummihjul. Der er også en forskel i højden. Transportløbehjul er generelt større end både dem til leg og tricks.

Så find ud af hvad du vil bruge dit Razor løbehjul til, før du styrter ud og køber dit eget eller dit barn nye transportmiddel. Når du ved, hvad du har brug for, er det meget lettere at finde det.