Trampoliner

Trampolin
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Ungerne har plaget og plaget i evigheder efterhånden. Der er ingen vej tilbage. Du skal have anskaffet en havetrampolin. Trampoliner kan virke store og bøvlede ved første øjekast, men bare rolig, de er ikke svære at samle, og du vil finde overraskende mange valgmuligheder på markedet, så du kan få lige præcis den type, der passer til din have.

I denne guide bliver du hjulpet på vej mod at finde den rette trampolin for din familie. Det er bare om at springe ud i det!

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Når det kommer til trampoliner er sikkerheden vigtig. At købe den billigste trampolin kan virke fristende, men så skal du være bevidst om, at den muligvis er bygget af et ringere materiale. Dette kan blandt andet betyde, at trampolinen er forholdsvis let i vægt og kan blive båret væk af kraftige vinde.

Selvom det kan virke besværligt, bør du derfor søge efter en trampolin, der er tungere og af bedre kvalitet.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge en trampolin, som du faktisk har plads til i haven. De mest almindelige havetrampoliner er omkring tre meter i diameter, men kan veksle mellem at være en meter mindre eller større.

Endelig skal du være opmærksom på formålet med trampolinen. Hvis der er tale om, at dine børn måske går til gymnastik og blot har brug for en trampolin til at øve sig, behøver trampolinen ikke at være en enorm havetrampolin.

Det kan lige så let være en minitrampolin, der kun har plads til en enkel person ad gangen. Leder du efter noget, der skal bruges til sjov og spas giver det mere mening at skaffe en stor havetrampolin, så der kan hoppe en masse børn rundt på én gang.

Hvilket tilbehør har du brug for?

Trampoliner har rimelig simple konstruktioner, men der er dog muligheder for at købe ekstra tilbehør til dem. Disse hjælper hovedsageligt i forhold til sikkerhed.

Det er meget almindeligt at skaffe et sikkerhedsnet(net til trampoliner), der sættes op omkring trampolinens kanter. Dette net forhindrer dine børn i at skvatte ud over kanten på trampolinen, så nettet bruges for det meste til de havetrampoliner, der ikke bliver gravet ned i jorden.

Udover et sikkerhedsnet kan det også være en god idé at købe en lille trappe, hvis din trampolin ikke er gravet ned. Med en trappe op til kanten er det lettere for små børn at komme op på trampolinen.

Hvilke mærker er gode?

Når det kommer til havetrampoliner dominerer mærket Berg markedet og har vundet adskillige tests, blandt andet hos Testfakta og SVT REA. Berg har trampoliner til både fornuftige og mere luksuriøse priser, alt efter hvad du søger. Hvis du søger noget, der er en tand billigere, kan JumpMaster være behjælpelig.

De fleste mærker sælger sikkerhedsnet sammen med trampolinen, så uanset dit valg vil sikkerheden som regel være i højsæde – men husk at overveje trampolinens vægt.

Tid til leg

Uanset dit valg af trampolin kan du være sikker på, at børnene vil kunne få meget morskab på den. Med en trampolin i haven kan der blive brugt mange lyse aftener ude i baghaven. Hvem ved, måske får de endda lokket dig derop før eller senere?