Gåvogne

gåvogn test med de bedste gåvogne
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Gåvogne til din baby

Et barns første skridt hører bestemt til på listen over en af livets hele store begivenheder. Det er en stor og stolt dag for både barnet og forældrene.

Der er dog stor forskel på børns motoriske udvikling, og derfor også stor forskel på, hvornår de begynder at gå. En god måde at støtte barnet i denne udvikling, er at investere i en gåvogn. Godt babylegetøj der styrker barnets balance og gør gå-træningen lidt til en leg.

I denne gåvogn test/guide finder du 10 populære modeller, der kan være det helt rigtige til ham eller hende i 2021.

Brio gåvogn

Brio gåvogn

Den klassiske sorte eller røde gåvogn fra Brio er populær. Det er sikker, robust og sjov legetøj til den lille dreng eller pige der vil ud og opleve verden på usikre gåben. Her vil gåvognen styrke den lilles grovmotorik og balance.

Brio gåvognen har justerbare bremser, som er en god ting til ham eller hende der skal lære at gå. Bremserne gør, at vognen ikke løber fra den lille og resulterer i fald fremefter, som dog vil komme når den lille skal op og stå.

Gåvognen er velegnet fra ca. 9 mdr. alderen, og kåret som testvinder i diverse gåvogne test.

 

Vilac gåvogn

Vilac gåvogn

Vilac gåvogne findes i mange forskellige sjove typer. Her finder du den populære 2-i-1 retro bus der hitter hos mange piger og drenge på højde med f.eks. Plantoys gåvogne.

Det er en sød bus i træ med røde gummihjul til bedre stabilitet. Her findes også bremsefunktion så barnet kan støtte sig op af vognen, når benene ikke er helt friske til at gå endnu.

Gåvognen fra franske Vilac har et fint styr der kan justeres i højden.

Smallstuff Truck Walker

Smallstuff Truck Walker

Smallstuff lastbil gåvogn i træ med opbevaringsplads. Populær legetøj der samtidig kan være praktisk på højde med kravlegård, klapvogne, dukkehuse, legekøkken, andre ting og babylegetøj.

Lastbilen kan fyldes med diverse legetøj og bamser, og har en lille benzintank og pistol til at fylde tanken op. Modellen måler 41 x 48 cm. og har metal barer under bunden, så gåvognen bliver tung og ikke vælter så nemt.

Fisher Price Zebra Walker gåvogn

Fisher Price Zebra Walker gåvogn

Fisher Price Lær med Mig Zebra Walker gåvogn i plastik, der kan blive den lilles nye bedste følgesvend, mens de første skridt skal læres.

Du får en stabil aktivitets gåvogn med forskellige flotte farver der fænger. Vognen kan både være praktisk med moterikken, og samtidig giver aktiviteterne sjov leg med musik, knapper og lys.

Vtech Baby Barnets første Gåvogn

Vtech Baby Barnets første Gåvogn

Vtech der også er kendt for deres Play2learn og Vtech Grow & Go Walker 3-i-1 gåvogn, har også fremstillet denne ”Baby Barnets første gåvogn” i plastik.

En enkel gåvogn med aktiviteter hvor der kan trykkes, røres og lyttes. Det giver meget sjov for den lille, hvor den praktiske del med at gå, kan være lidt dårligere end f.eks. de tungere gåvogne i træ.

Vtech modellen er anbefalet fra ca. 9 mdr. alder.

Hape Wonder Walker

Hape Wonder Walker er af lidt ældre dato, men dog kårets som bedste gåvogn til baby flere gange. Du får en sjov og praktisk model med aktiviteter til den lille.

Hape gåvognen er fremstillet i træ og giver dig en robust model. Babyen har god kontrol over den i forhold til tyngdepunkt, hvor også det justerbare håndtag giver mulighed for finde den rigtige position til pigen eller drengen.

Vognen har gummihjul til at skåne gulvet, og velegnet fra ca. 9 mdr. alderen.

LE Toy Van aktivitetsgåvogn

LE Toy Van aktivitetsgåvogn

Le Toy Van er kendt for deres trælegetøj som de populære dukkehuse, hvor du også finder denne aktivitetsgåvogn i udvalget. En sjov og sød vogn med forskellige aktiviteter.

Le Toy Van gåvognen har 2 aktiviteter på siden og 10 på forsiden. Det giver meget sjov for den lille, og kan være det gode valg i forhold alternativer fra Disney, Vilac, Janod eller Childhome gåvogne i samme type.

En model som din baby vil elske, men den kommer dog i den dyre prisklasse.

Kids Concept gåvogn

Kids Concept gåvogn

Kids Concept har fremstillet enkle og søde gåvogne i naturtræ. Her finder du Kids Concept Neo gåvognen der ligner meget en Brio eller Krea gåvogn i det klassiske design. Neo gåvognen fra Kids Concept er dog i natur farve, hvor hjul og det buede håndtag er i sort farve.

En stabil vogn med justerbare bremser på hjulene, så vognen ikke løber fra den lille.

Vognen måler 45 x 28 x 45 cm.

Hape Baby Einstein

Hape - Baby Einstein

Hape Baby Einstein gåvogn er en sjov vogn på højde med Hape Wolfswagen Bus Walker og de andre modeller udformet som køretøjer.

Hape gåvognen har aktiviteter der både kan snore, dreje m.m. der kan aktiviteter den lille. Helt ligesom vognen er en god støtte til balancen. Vognen er CE godkendt og fremstillet i træ og plastik. Velegnet fra ca. 12 mdr. og frem.

Classic World gåvogn

Classic World gåvogn

Rød Classic World gåvogn med klodser. Vognen er fremstillet i FSC træ, og anbefales fra ca. 12 mdr. alderen.

Classic World gåvognen er robust, og vil give en god stabilitet når den lille skal rejse sig og tage sine skridt ud i den fagre verden.

Hvornår bruger man gåvogn?

Der findes igen bestemte regler for, hvornår man begynder at kunne bruge en gåvogn. Men mange babyer vil kunne få glæde af denne vogn fra de er 9 måneder. I den alder kan de nemlig typisk sidde selv, rejse sig op ad ting og har udviklet styrke i både ryg og ben. Omkring 1-års alderen begynder de fleste så at tage de første skridt, nogle lidt før, andre lidt senere. De fleste børn bruger derfor gåvognen som støtte indtil de er omkring 14 måneder. Herefter kan man dog fortsat sagtens bruge den, den kan bruges som dukkevogn eller til at transportere diverse legesager rundt omkring i huset.

Gåvogn fremfor gåstol?

Førhen brugte man meget gåstole. Det er en slags stol med hjul som man sætter sin baby ned i. Den styrker dog ikke barnets balance og giver en kunstig, statisk bevægelse. En gåvogn er derfor oftest at foretrække.

Hvad skal man være opmærksom på når man vælger gåvogn?

Langt de fleste vælger en model af træ. Sammenlignet med plastik er træ mere holdbart, er bedre for miljøet og giver ofte et bedre finish. Mens den originale og let genkendelige, røde og gule gåvogn fra BRIO, har vundet manges hjerter, så er der nu også kommet mere avancerede gåvogne på markedet, fra eksempelvis Viga og Small Foot. Flere har lærerige aktiviteter inkorporeret i selve vognen såsom drejeknapper, kuglebaner, lyde, dyr og masser af forskellige farver. På den måde kan vognen bruges i flere timer – både som legetøj og som hjælperedskab til de første små skridt. Vælg den vogn, du vurderer passer bedst til dit barns temperament. Sørg desuden for at den hverken er for tung eller for høj for dit barn at komme rundt med.

Hvor køber man en gåvogn?

Gåvogne kan købes flere forskellige steder. De fleste legetøjs- og babyudstyrs- forhandlere har et bredt sortiment af gåvogne. Det samme gør sig gældende for forskellige webshops. Tag dig god tid og find en der matcher både dit budget og dine forventninger. Se evt. i vores udvalg fra nogle af landets bedste forhandlere.

Se videoerne nedenfor og lær mere om gåvogne

BRIO Gåvogn

TESTVINDER: Hape – Wonder Walker Gåvogn

Bubble Go 2-i-1 Vogn (klapvogn og gåvogn i ét)

Dine seneste viste

drengecykel-test

LegetidDrengecykel test

boernecykel-test

UdendørsBedste børnecykel – Se vores testede modeller

flyverdragt-til-boern

UdstyrFlyverdragter til børn test

badelegetøj test med de bedste ting

LegetidBadelegetøj

aktivitetstæppe test med bedste modeller

LegetidAktivitetstæpper

køb en indendørs babygynge

IndendørsBabygynger

Badebassin

UdendørsBadebassiner

brio gåvogn

LegetidBRIO Gåvogne

Elektrisk Skateboard

Børn i bevægelseElektriske Skateboard

Ethjulet Cykel

Børn i bevægelseEthjulet Cykler

Find det rigtige el-løbehjul for dig

Børn i bevægelseFind det rigtige el-løbehjul

yoyo

LegetidDen STORE Yoyo Guide