Sødt og populært baby sengetøj

Baby sengetøj
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Når den lille ny er kommet til verden, så ønsker man som forældre at pakke baby godt ind, beskytte den mod verden og sørge for den har det varmt, godt og trygt. Derfor skal man også have fat i noget rart og blødt baby sengetøj.

Hvilken type baby sengetøj man vælger, er i høj grad en smags smag. Nogle foretrækker økologisk bomuld, mens andre går mere op i selve designet. Det vigtigste er dog, at sengetøjet er i åndbart bomuld og at du vasker det i parfumefrit vaskemiddel inden brug – på den måder undergår du, at baby udsættes for unødvendige kemikalier og hudirritationer.

Populært sengetøj

Hvor ofte børn man skifte babys sengetøj?

For sengetøj gælder de samme tommelfingerregler som det gør for voksne mennesker sengetøj. Det bør skiftes og vaskes hver 14. dag for at undgå bakterier og støvgener. Dog kan en baby have mange uheld, såsom gylp eller vandladning der ender i sengetøjet. Mange forældre er derfor nød til at skifte baby sengetøjet ud ofte, hav derfor med fordel flere forskellige sæt at skifte imellem.

Hvornår skifter man baby sengetøj ud med junior sengetøj?

Som navnet indikerer er sengetøj beregnet til helt små børn. De fleste børn skifter fra baby til junior sengetøj når de er ca. 1 år. Her begynder babydynen typisk at blive for kort. Husk dog på at alle børn er forskellige, særligt når det kommer til vægt og højde. Vælg derfor sengetøj som falder i din smag, passer til dit barn og matcher dit og familiens budget.

Hvad er økologisk bomuld?

Som sagt vælger mange forældre økologisk bomuld, når der skal vælges sengetøj til babyen. Men hvad er økologi når det ikke omhandler madvarer? Bomuld er en plante. Når den er økologisk betyder det, at den ikke er sprøjtet med diverse pesticider, og at de bønder der har dyrker den har haft ordentlige arbejdsforhold. Babyer har tøj og sengetøj tæt ind på kroppen hver dag, derfor kan det være ideelt at vælge økologisk. Gå efter GOTS-certificeret bomuld, når du er på udkig efter økologiske alternativer, det er EU’s garanti for at produktet har overholdt de krav der opstilles i forbindelse med økologi.

De førende baby-sengetøjs-mærker på markedet

Her i Danmark findes der mange kvalitets baby brands på markedet, og derfor også meget skønt sengetøj.  Mærker som Småfolk, Cam Cam, Konges Sløjd, Soft Gallery, LieWood og endda George Jensen er yderst populære og hører dermed også til en dyre ende af prisskalaen. Som mere budgetvenlige alternativer hertil laver brands som H&M, Jysk og Night & Day også fint og blødt sengetøj til både små drenge og små piger.

Baby sengetøj inspiration (video)

I nedenstående videoer kan du få inspiration til hvilketsengetøj du skal vælge til babyer