Longboards

køb det bedste longboard
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Du har måske set noget Xtreme Sport på nettet, eller du har set folk i gadebilledet eller parker, som skater deres vej fra A til B og laver tricks på ramper.

Man kan lave nogle vilde tricks på ramper med et skateboard, og det kan være sjovt at køre rundt på et longboard.

Måske overvejer du selv at kaste dig ud i skateboarding, eller måske leder du efter hjælp til at finde en gave til et af dine børn. Uanset hvad skal du i første omgang finde ud af, hvad du leder efter.

I denne korte guide kan du derfor få hjælp til at spore dig ind på, hvad du helt præcist skal anskaffe dig.

Skal jeg vælge et longboard eller skateboard?

Det er især skateboards, som du kan se køre rundt på ramper på skaterbaner. På grund af deres lille størrelse er de lettere at hoppe rundt med, og de har fået tilføjet små detaljer, der gør det lettere at få brættet til at vippe op fra jorden.

Et longboard er længere end et skateboard og bruges til at køre rundt på – for eksempel ligesom et løbehjul. På grund af dets størrelse egner det sig ikke særlig godt til tricks. Siden det er designet til at blive kørt på, er det egnet til en nybegynder, der bare gerne vil lære at holde balancen og køre rundt uden at vælte.

Hvilket deck skal jeg vælge?

Et deck er det bræt, som du står på, når du kører på longboard. Det kommer i mange forskellige former og størrelser, der alle har forskellige formål, så hvad skal du gå efter? Longboards er mellem 70 og 107 centimeter lange.

  • De korte deck bruges som regel til simpel transport, hvor du blot kører rundt fra sted til sted. Hvis du er ny til longboard er det bedst at gå efter et kortere longboard.
  • De lange deck egner sig til gengæld til, når du vil køre downhill – altså en form for konkurrence, hvor man kører så hurtigt som muligt ned ad en bakke.

Når det gælder deckets form er der to slags: Symmetrisk og asymmetrisk.

  • De asymmetriske former er egnede til at køre i høj fart i én retning.
  • De symmetriske kan let bruges til at køre i alle retninger, men giver dig ikke nær så meget fart. Som nybegynder kan det derfor være en god idé at starte med de symmetriske deck.

Husk, at det du har brug for som nybegynder ikke er mere fart. Du har brug for et bræt, som du føler dig tryg på, og som kan give dig så meget stabilitet og kontrol som muligt.