Penny Boards

Penny Board
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Mangler du det perfekte nye skateboard? Og har du i den forbindelse undersøgt mulighederne for et Penny board? Sådanne boards er lavet i plastik og er perfekte til bykørsel, hvor f.eks. longboard egner sig til andet brug.

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse meget mere om blandt andet forskellige modeller i teksten nedenfor. Du kan desuden gøre dig klogere på prisniveauet for disse modeller samt meget andet.

Hvilket Penny board skal jeg købe?

Der er flere forskellige typer af dette skateboard. Populære er blandt andet Nickel-modellen og Classic-modellen. Her opstilles disse populære modeller over for hinanden:  

  • Penny Nickel er længere i forhold til Classic.
    Det betyder, at Nickel henvender sig mere til nybegyndere, idet et større bræt skaber større stabilitet. Det ekstra materiale, som udgør den ekstra længde, gør også, at Nickel er tungere end Classic. Af denne grund ligger det bedre på vejen, og det bliver lettere at køre på.
  • Fordelen ved Penny Classic er, at det er lille og fikst.
    Det er derfor nemt at komme afsted på det, og det reagerer hurtigt på vendinger og drej. Det betyder samtidig også, at det er et godt skateboard til transport, idet du kan have det med dig, når du for eksempel ankommer til skole eller lignende. Dette er lidt sværere med Nickel, der er større og mere kluntet at have med sig omkring. Hvis man er klar på en udfordring og vælger et Classic som sit allerførste skateboard, så kan man køre på alle slags skateboards fremover. Dette skriver i hvert fald kitedanmark.dk.

Af helt faktiske årsager kan du være nødsaget til at vælge Nickel-modellen. Det er for eksempel, hvis du har store fødder, og der ikke er plads til dem på Classic-decket.

Er du desuden vant til at køre på et tungere træ-skateboard, men ønsker at skifte til et Penny board, så er overgangen mindre, når du vælger Nickel-modellen.

Hvad er et Penny board egentlig?

Et Penny board er et skateboard, der har sine rødder i Australien. ”Penny” er således et mærke.

Man taler dog også om begrebet Penny board som en type af mindre skateboards, der er lavet i plastik. Disse er især velegnede til bykørsel, idet decket er relativt smalt. På den måde er det hurtigt at skifte retning, når man for eksempel skal forbi en større menneskemængde midt i byen eller lignende.

Brættet adskiller sig fra andre typer af skateboards, der typisk er lavet i træ, har et bredere dæk og hårdere hjul. Disse typiske bræt er til gengæld mere egnede til tricks end et Penny board er.

Inden for produktionen af denne særlige type af skateboards er producenten Penny da stadig den mest dominerende.   

Hvad koster et Penny board?

I og med at der findes forskellige modeller af skateboardet, så varierer prisen naturligvis også, og det kan være svært at sige noget generelt.

Dog er det sådan, at prisen for modellerne generelt ligger mellem 399-1.049 kr. Der er dermed gode muligheder for at købe et board, der ikke koster ”det hvide ud af øjnene”.

Hvor kan man købe et Penny board?

Der er flere forhandlere af Penny boardet. Du kan for eksempel, ved at søge efter skateboardet online, finde et utal af hjemmesider, som forhandler modellerne. Dette tæller blandt andet steder som kitedanmark.dk, skatepro.dk og skateworld.dk.

Det er desuden muligt at købe det i fysiske butikker. Her skal du med største sandsynlig ind i en specialforretning, der netop sælger skateboardudstyr.

I den fysiske butik kan du desuden få den rette vejledning i forhold til, hvilken slags du skal vælge, så du får den allerbedste oplevelse.