Aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj til dine børn, er legetøj der støtter børnenes udvikling. Her er der tale om både den psykiske og fysiske udvikling.

Psykisk, hjælper aktivitetslegetøj dine børn med at finde en rød tråd i livet. Dette kan være som det meget velkendte aktivitetslegetøj hvor dine børn har nogle figurer og en kasse børnene kan putte figurerne i. Her skal det være den rigtige figur i kassens rigtige form, ellers kan den ikke puttes i kassen. Netop dette aktivitetslegetøj, er specifikt til den psykiske udvikling. Det giver børn en idé om hvordan former hænger sammen og vil potentielt give barnet en mening med at sokkerne skal på fødderne.

Aktivitetslegetøj der styrker dine børn på det fysiske plan, er der altså ikke tale om decideret træningsredskaber. Her er der tale om to forskellige typer af motorik, hvor du også finder fin- og grovmotorik.

legetøj til at styrke dit barns grovmotorik, er det der de bevægelser som kræver at hele kroppen er med på én gang. Dette vil sige aktiviteter der indebære at gå, løbe, kravle, kaste, sparke mm.

Der er rigtig meget legetøj til at styrke dine børn psykisk og fysisk, men det kan også være svært at finde ud af hvornår noget legetøj er velegnet til dine børn i henhold til deres alder. Det prøver vi at besvare her, hvor du også finder inspiration til noget af det bedste aktivitetslegetøj til børn.

 

Hape aktivitetskasse i træ

aktivitetslegetøj 1 år

ForhandlerTotalprisLæs mere

En af de sjovere kasser fra 1 år, kan være denne multifunktion kasse fra Hape i træ. Legetøjet er svært men samtidig også så nemt at barnet ikke giver op. Modellen er noget nemmere end Kidkraft modellen nedenfor.

 • Alder: Fra 1 år

 

 

Kidkraft aktivitetskasse

køb kidkraft og moulin roty aktivitetslegetøj

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,00 Til butik →

En anden mulighed kan være denne fra det Kidkraft. Her kommer der stålstænger øverst, hvor barnet kan forsøge at guide ting frem og tilbage. Det er noget rigtig mange helt små som lidt større, vil blive draget af og som kan sætte barnet på prøve hvor tungen nok virkelig skal sættes rigtigt når de små fingre ikke lystrer helt som barnet vil.

 

 

Oball bold

rangler er inde- og udendørs legetøj til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
99,95 Til butik →
109,95 Til butik →

Motorik bold fra Oball der er perfekt til træning af motorikken for den lille. Bolden er velegnet fra +0 år og kommer med 32 gribehuller, så babyen kan få fat, gribe og kaste.

Oball bolden er i fleksibel og blød materiale. Bolden kan ”krølles” sammen og foldes tilbage til normal form igen. Du kan putte bolden i opvaskemaskinen.

 • Alder: 0+ år
 • Ø: 8 cm

 

 

Lamaze aktivitetstæppe

køb et lamaze legetæppe til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
359,95 Til butik →
398,00 Til butik →
399,00 Til butik →
449,95 Til butik →

Aktivitetstæppe fra Lamaze der både er sjov og stimulerer barnet.

Lamaze Freddy The Firefly aktivitetstæppe kommer med bidelegetøj, spejl, pibelyde, knitrelyde og en lillepude. Det giver forskellige sjove aktiviteter til at stimulerer drengen eller pigen.

Tæppet målet 70 cm i længde og bredde på 54 cm.

 • Alder: Fra 0+

 

 

Wheely Bug Bi gåvogn

køb en wheely bug i gave til 1 årige

ForhandlerTotalprisLæs mere
349,00 Til butik →
399,00 Til butik →
399,00 Til butik →

Der findes mange forskellige gåvogne. Wheely Bug er en af de meget populære modeller, hvor du finder forskellige udformninger som mariehøne eller denne bi.

Med Wheely Bug bliver grovmotorikken og balanceevnen styrket. Helt ligesom denne gåvogn giver fuld bevægelsesfrihed da den kan dreje i alle retninger. Sjovt legetøj til 1 år og op, som ofte bruges til fødselsdag eller julegave til de små.

 • Alder: Fra 1 år
 • Mål: 36 x 23 x 20 cm

 

 

Misioo boldbassin

køb det sjove boldbassin fra Misioo

ForhandlerTotalprisLæs mere
779,95 Til butik →

Boldbassin fra Misioo til sjov leg der styrker motorikken og sanserne.

Du finder både et firkantet og som vist på billedet, et rund boldbassin der kommer i en stor og mindre størrelse. Materiale er i skum, bomuld, elastan og plast.

Misioo legetøjet er godkendt fra 1 år. Der medfølger 200 bold med legetøjet.

 • Alder: Fra 1 år
 • Materiale: Skum, bomuld, elastan og plast

 

 

Silly Spout Whale Popper

aktivitetslegetøj til autostol

ForhandlerTotalprisLæs mere
349,95 Til butik →

Silly Spout Whale Popper fra Bright Starts er sjovt grov motorik legetøj til den lille

Legetøjet er velegnet fra 6 måneder og op. Du får en lille sød hval der spytter bolde ud, når du trykker på hvalen. Helt ligesom den også afspiller lyd og lys, som lærer den lille om årsag og virkning.

 • Alder: Fra 6 mdr

 

 

Manhattan Toys Skwish rangle

skwesh og baby einstein legetøj

ForhandlerTotalprisLæs mere
179,00 Til butik →
211,65 Til butik →
224,00 Til butik →
229,95 Til butik →

Skwish ranglen er prisbelønnet legetøj der stimulerer kreativitet og læring.

Ranglen fra Manhattan Toys er kåret som testvinder i adskillige legetøjstest, for sin kvalitet i gode materialer og muligheder for stimulering. Ranglen kommer med flotte farver der stimulerer barnets nysgerrighed så han eller hun ønsker at lege med det. Og ranglen kan foldes i alverdens veje, som styrker og stimulerer kreativiteten.

 • Alder: Fra 0+ år
 • Ø: 14 cm

 

 

bObles ælling

køb det populære bObles tumelegetøj til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
649,95 Til butik →

bObles er populær legetøj der styrker motorikken. Du finder mange forskellige former, hvor denne bObles ælling er en populær ting til de små.

Ællingen kan vippe til siderne så balancen bliver træning. Helt ligesom babyen kan ligge på maven og træne dette, ved at du har buen opad på bObles ællingen.

 • Materiale: 100% EVA-skum
 • Mål: 35 x 25 x 17,5 cm

 

 

Oxybul puttekasse i træ

giv en puttekasse i dåbsgave

ForhandlerTotalprisLæs mere
99,95 Til butik →

Oxybul puttekasse i træ er motorik legetøj der er velegnet fra 1+ år.

Puttekasen kommer med et trærør og seks geometriske træklodser i forskellige farver og former som fanger opmærksomheden.

Velegnet og klassisk legetøj til den lille som dåbsgave, julegave m.m.

 • Alder: Fra 1+ år
 • Mål: 11,7 x 10,2 cm

 

 

Kids Concept byggeklodser

aktivitetslegetøj 3 år

ForhandlerTotalprisLæs mere
259,95 Til butik →

Kids Concept byggeklodser i træ der kommer i forskellige farver.

Kids Concept legetøjet er anbefalet fra 3 års alderen, hvor det hjælper med hånd-øje koordinationen og finmotorikken. Helt ligesom det er sjovt at bygge, og kan bruges som et alternativ til spillet Klodsmajor.

Du får en trææske med 51 byggeklodser i krydsfiner og fyrretræ materialer med vandbaseret maling.

 • Alder: 3 år+
 • Materiale: Krydsfiner, Fyrretræ

 

 

Vilac kuglebane

aktivitetslegetøj 2 år

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,95 Til butik →

Vilac kuglebane i træ kan være det sjove legetøj til at styrke sanser, motorik og koordination. Denne kuglebane fra Vilac er anbefalet fra 1år+ og i design der ligner et hus.

Kuglebanen har 6 etager og kommer med 3 kugler i rød, gul og blå farver. Når kuglen kører igennem og rammer bunden, vil der ringe en lille klokke.

 • Alder: Fra 3 år+
 • Mål: 35 x 26,5 x 13 cm

 

 

Petit Jour Paris Barbapapa stabelklodser

giv de sjove stabelklodser til bygge aktivering

ForhandlerTotalprisLæs mere
169,95 Til butik →

Barbapapa stabelklodser er fremstillet i kraftig pap. På klodserne finder du forskellige motiver med tal, Barbapapa figurer og forskellige motiver som bolde og andet.

Stabelklodser du kan købe hos mange børne- og legetøjsbutikker, er sjov gentagelses byggeleg der udfordrer motorikken og kreativiteten. Og med denne pakke der består af 9 klodser, kan der bygges og væltes i uendelighed for den lille dreng eller pige.

 • CE godkendt legetøj
 • Alder: Fra 12 mdr

 

 

Activity Toy Pop-up farm animals

giv det sjove pop-up legetøj til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
104,00 Til butik →

Pop-up legetøj er klassisk aktivitetslegetøj der stimulerer barnet. Gentagelse er godt for de små børn, da det er med til at stimulerer hukommelsen. Her kan det være denne pop-up bondegård fra Redbox, der giver mange timers sjov ved at trykke på knapperne, så de sjove dyr springer op. Det giver dog forældre en hel del tid med at lukke lågen igen, så barnet kan trykke endnu en gang på knapperne.

 • Mål: 26 x 14 cm
 • Alder: Fra 1 år

 

 

Smoby 2-i-1 aktivitetslegetøj

giv pigen det sjove smoby aktivitetslegetøj

ForhandlerTotalprisLæs mere

2-i-1 læringslegetøj der byder på stor stimulering af den lille. Legetøjet fra Smoby kommer med lys, lyde og farver der stimulerer alle sanser. På bagsiden er der et tegnebræt, som kan være med at hjælpe finmotorikken m.m.

Smoby 2-i-1 aktivitetslegetøj kan hænge på barnets seng. Her kan de mange aktiviteter der spille melodier, siger lyde eller lyser, give sjov til pigen/drengen.

 • Alder: Fra 1 år
 • Mål: 28 x 24 x4 cm

 

Legetøj indtil 1 års alderen?

motorisk udviklende legetøj

Indtil dine børn bliver 1 år, sker der utrolig meget læring hos dem. Starter vi med de første 3 måneder, altså nyfødte, så er det bedste babylegetøj her, de helt simple ting. Det kan være bøger der folder sig ud på hver side, uroer i enten pangfarver eller blot i sort og hvid, bjælder og klokker eller et sjovt aktivitet eller legetæppe til babyen. Her er der fokus på at barnet kender til farver og deres nuancer, samtidig med at der også er fokus på alverdens forskellige lyde.

Når dine børn er mellem 3 og 6 måneder gamle, er de nu blevet i stand til at reagere og opfatte lyde, farver og bevægelser. Det sker hurtigt at dine børn bliver mere selvstændige, hvilket er grunden til at de nu skal bruge aktivitetslegetøj med variation. Dette kan være en rangle med flere lyde, tøjdyr med funktioner eller lignende.

Dine børn i 6 til 9 måneders alderen har nu lært at kontrollere lyde og bevægelser. Her kan de godt gentage de bevægelser de lige har gjort, hvilket gør at de nu skal have lære at bruge begge hænder på samme tid. Her kan de have 2 forskellige aktivitetslegetøj i hænderne og vil så finde ud af at ting ikke nødvendigvis hænger sammen. Det er i denne alder at sovedyr, paprør og ikke mindst bare emballage er eksempler på fremragende aktivitetslegetøj.

De sidste 3 måneder af det første år for dine børn, er der atter nyt aktivitetslegetøj der bør tages i brug. Nu er dit barn blevet meget nysgerrig, så legetøj der afgiver en lyd ved leg, kasser og dåser der kan åbnes og lukkes, billedbøger og bolde, er ideelle.

Se også: Guide til den perfekte børnecykel

 

Fra 1 år?

hvad ønsker en 2 årig sig

Inden dine børn bliver 2 år, er de i stand til at sparke til en bold. De udforsker alt hvad de kommer i nærheden af og bør nu udsættes for aktivitetslegetøj der viser effekten af tyngdekraften. Tykke farver, papir, en skov og en spand er aktivitetslegetøj der vil styrke intelligensen af dine børn både fysisk og psykisk.

Fra 2 til 3 års alderen er det på tide at dine børn finder ud af at der findes noget der er rigtigt og noget der er forkert i denne verden. Her når vi til aktivitetslegetøj som byggeklodser, fingermaling, instrumenter, sandkasser og gynger.

Det sidste år i denne periode, skal du ikke være forvirret hvis du pludselig kan se forskel på kønnene af dine børn. Her kan pigerne godt lide de normale pigeting som at synge og tegne, hvor drengene er mere flyvske i deres leg. Her vil det bedste aktivitetslegetøj faktisk være noget rollespil med dine børn.

Se også: Sådan køber du sikkert legetøj til børn

 

Lige til sidst

Aktivitetslegetøj til børn er det der danner vores intelligens. Jo hurtigere vi er til at lære som børn, jo mere når vi at lære – det giver sig selv. Langt det meste legetøj kan bruges som aktivitetslegetøj på den ene eller anden måde, men selve fidusen er hvornår de skal bruges i hvilken alder. Hvis junior ikke får leget med andet end tøjdyr eller rangler siden han var et halvt år gammel, jo langsommere kommer han i gang med alt det andet.

Det bedste du kan gøre overfor dine børn, er at aflæse deres behov så godt som muligt. Vær ikke bange for at udfordre dem.