Voksiposer

voksipose
Lau Christensen

Skrevet d. 27. august 2021 af Lau Christensen

Er du forælder, så kender du også til den store jungle af babyudstyr – og de mange forskellige varianter og modeller man kan vælge imellem. Men hvordan sikrer man sig det bedste valg og hvordan ved man, at man vælger rigtigt? Det kan for mange være svært og noget nær umulig. Hvilket kan være frustrerende, da man selvfølgelig vil gøre alt for den lille ny og sikre den bedste start. Derfor kommer vi herunder med en lille guide, vi går ikke igennem alt babyudstyr, men herunder vil du kunne læse mere om voksiposens fordele og funktioner.

Hvad er en voksipose?

En voksipose er en tyk, isolerende, dyne-lignende pose, som man kan slutte hele vejen om sin baby eller lille barn – og minder meget om en sovepose. Den er typisk bygget op omkring en plade af tynd finér. Pladen sættes så ind i den soveposeagtige dyne, så den giver støtte og stabilitet. Den har som regel desuden også håndtag i hver side, så det er lettere at bære barnet i den.

Hvornår bruger man en voksipose?

Man bruger den, når barnet skal sove udenfor i kolde temperaturer. På den måde sikrer man sig nemlig, at barnet ligger trygt, varmt og blødt og sover dejligt i sin barnevogn. Vokseposen er både varmere og mere isolerende end en normal dyne er. I Danmark vil man typisk bruge eden fra oktober – marts, eller i hvert fald så længe der ca. er under 10 grader udenfor.

Hvor meget tøj skal barnet have på i voksiposen?

Hvor meget tøj, barnet skal have på, når det ligger i ”multiposen”, afhænger af temperaturen udenfor. Hvis det er en kold vinterdag, så iklæd med fordel barnet i åndbart uldtøj og hue. Er det plusgrader udenfor, så er barnets helt almindelige indetøj nok – hvilket netop er det smarte ved dette produkt.

Hvordan bruger man en voksipose?

En voksipose bruges på den måde, at man åbner den og ligger den ned i barnevognen. Når man så har lagt sit barn godt til rette, folder man begge sider omkring barnet og lukker den til med binde- eller knaplukning – alt efter hvilken model man har anskaffet.

Hvor længe bruger man voksiposen?

Den kan bruges helt fra barnet er nyfødt. Her bruger mange den som et alternativ til en lift – særligt hvis barnet er født om vinteren. De fleste voksiposer kan bruges indtil 2-3 års alderen, det er også typisk her barnet stopper med at sove lur i barnevogn.

Hvilken voksipose er bedst?

Hvilken voksipose der er bedst, er i høj grad en smagssag – desuden varierer de meget i pris fra mærke til mærke. Det er en klar fordel at vælge en voksipose med plade i, så den også kan bruges som en slags lift. Vælg også gerne en voksipose med vaskbart betræk. Desuden er det et stort plus, hvis selve dynen i posen kan skiftes ud efter årstid – altså til vinterdyne eller sommerdyne. Navnet kommer fra den oprindelig Voksi pose, et navn der i dag bliver brugt om alle type soveposer af den art. Varianterne af voksiposer kan købes hos babyvareforhandlere og typisk også hos større varehuse. På nettet finder du dog oftest de allerbedste priser og kan hurtigt få et overblik over udvalget og her lettere finde den rette til dig og babyen.

Se videoerne nedenfor og lær mere om voksiposer

Voksi Classic+

https://www.youtube.com/watch?v=WfTS0mRtWWI

Sådan Folder Du Din Voksipose

https://www.youtube.com/watch?v=l5FKug5TSmc