Kravlegårde

kravlegård
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

En kravlegård er, som navnet antyder, en aflukket lille gård som du kan bruge når dit barn begynder at kunne kravle og bevæge sig frit omkring.

Kravlegården er en stor hjælp, når du som forælder er selv med dit barn, og måske lige skal have ordnet et par praktiske ting i hjemmet. På den måde ved du hvor dit barn er, og du sikrer dig, at din baby ikke laver ulykker, når du ikke lige har et øje på ham eller hende. I nedenstående guider vi dig til at finde den ideelle kravlegård til dit lille barn.

Hvornår kan man bruge en kravlegård?

Hvornår du bruger en kravlegård, er ret individuelt. Nogle bruger den allerede fra barnet er helt spæd, da baby her kan ligge trygt og godt og sove i løbet af dagen. Andre bruger først en kravlegård, når barnet er stor nok til at kravle og komme omkring. Typisk bruger man en kravlegård indtil maks. 2 års alderen. Medmindre du gemmer den til for eksempel at opbevare babylegetøj i.

Hvilken type kravlegård skal man vælge?

Der findes mange forskellige typer af kravlegårde. Nogle har hjul, så man kan flytte dem rundt i hjemmet. Nogle er store, andre små. Nogle har en madras, så du også kan bruge den som en slags seng i løbet af dagen. Hvilken type man vælger, afhænger både af behov, barnets alder samt hvor meget plads man har i sit hjem. Som sagt findes der flere forskellige størrelser på en kravlegård, men de gængse standardmål er 100 x 100 cm.

Hvid Hoppekids

Køb den hvide Hoppekids Ida kravlegård

[afp id=”1062″]

Sød kravlegård i hvid med runde tremmer. Hoppekids kravlegården kan indstilles i tre højder ved at justerer bundpladen. Her starter du ud med den øverste indstilling til det helt lille barn, og regulerer i takt med, at barnet vokser.

Den hvide kravlegård er fremstillet i FSC-certificeret træ og fri for skadelige stoffer. Den er behandlet med vandbaseret lak. Du kan gøre modellen ren med mild sæbevand og klud.

Der medfølger ikke madras, så denne skal du tilkøbe.

 • Mål: 91 x 71 x 85 cm
 • 3 højdeindstillinger
 • Hvid farve

 

Childhome med hjul

køb en childhome kravlegård

[afp id=”1063″]

Childhome kravlegård i natur farve og med 4 hjul. Kravlegården er hævet fra jorden, så barnet er beskyttet. Helt ligesom du kan spare dig for lidt besvær, da du kan bevæge kravlegården rundt på dens hjul.

Childhome kravlegården kan justeres i 3 niveauer, så du slipper for at få dårlig ryg af, at bøje dig for langt. Den samlet vægt er 18,5 kg. og kravlegården er fremstillet i bøg og MDF.

En flot og elegant model med flade tremmer. Til kravlegården kan du tilkøbe en skuffe til opbevaring af legetøj med mere.

 • Mål: 98 x 78 x 80 cm
 • 3 højdeindstillinger
 • Natur farve
 • Vægt: 18,5 kg

 

Babytrold med hjul

brug kravlegård test til at finde den bedste model

[afp id=”1064″]

Babytrold kravlegård med hjul så du nemt kan flytte kravlegården rundt, og låse den fast på 2 af hjulene. Praktisk da møblet er ganske praktisk, og som regel altid være stationær i stuen.

Modellen i sort er fremstillet i birketræ, og måler 100 x 100 cm. Du kan indstille i 3 højder, så du kan sænke i takt med barnet vokser.

 • Mål: 100 x 100 cm
 • 3 højdeindstillinger
 • Sort farve
 • Vægt: 15 kg

 

Baby Dan Square Park-a-Kid

BabyDan kravle med ekstra bred åbning

[afp id=”1067″]

Baby Dan Square Park-a-Kid er praktisk med sin udformning, hvor den også kan anvendes som sikkerhedsgitter til døre eller foran brændeovnen.

Kravlegården kommer med en ekstra åbning, så du nemt kan komme i kravlegården frem for at skulle bukke dig. Samtidig er modellen ganske nem at folde sammen.

Med til kravlegården får du et blødt legetæppe med små figurer som motiver.

 • Mål: 105 x 72 cm
 • Højde 71 cm
 • Hvid farve

 

Baby Dan Flex med legetæppe

køb baby dan flex kravlegård

[afp id=”1068″]

Basby Dan Flex kommer med et legetæppe også. Kravlegården er femkantet og i sort farve til den moderne stue. Omkredsen er på 360 cm.

Legetæppet kommer i enten stribet eller grå model, som kommer tilfældigt.

 • Mål: 360 cm omkreds
 • Sort farve
 • Med legetæppe

 

Baby Dan Comfort

find det rigtige møbel

[afp id=”1070″]

Baby Dan Comfort kravlegård i skandinavisk design. Modellen er i hvid farve, og har en højden på 73 cm. Her får du en justerbar bund til at regulerer højden. Kravlegården er med hjul der kan låses, så du nemt kan flytte kravlegården rundt i hjemmet.

Der medfølger ikke madras, så denne skal tilkøbes.

 • Mål: 99 x 99 x 73 cm
 • Hvid farve
 • Vægt: 19 kg

Sikkerhed i kravlegården

For at en kravlegård er sikker for barnet, så skal man sikre sig, at hængsler og låsemekanismer ikke kan klemme barnets fingre. Undgå desuden net-kravlegårde, da barnets fingre og tær kan sætte sig fast. Vær desuden opmærksom på om barnet får træk fra gulvet, når det opholder sig i kravlegården, det kan eventuelt afhjælpes med en madras eller et tykt tæppe.

Hvor kan man købe en kravlegård?

Kravlegårde kan købes hos forhandlere af baby/børneudstyr samt på diverse online webhops. Mange vælger også at købe en brugt kravlegård, da de ofte kan findes i fin stand til en god pris. De fleste kravlegårde er nemlig lavet af træ, som er et yderst holdbart og slidstærkt materiale. Pift den eventuelt op med en omgang ny maling, så den ser pæn ud at have stående i stuen.

Se videoerne nedenfor og lær mere om kravlegårde

Pop-Up Kravlegård fra LUDI

Sådan Vælger Du Den Rette Kravlegård