Sandkasse Sand

Sandkasse Sand
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Sandkasser er et hit blandt børn. Dog er de sjovest, hvis der er sand i. Heldigvis får du her en guide til, præcis hvilken type af sand, der egner sig bedst til sandkasser, hvor meget du bør købe, og hvad du ellers bør have af opmærksomheder.

Find sandkasse sand til en god pris - Pegebogens guide

 • Testvinder
  1
  Nordic Play Sandpit Sand 38V 240kg - Sandkasse Sand - Pegebogen.dk
  Nordic Play Active Sandkasse Sand 240kg

  Set til 569 kr. På lager

  Køb hos Nordic Play Sandpit Sand 38V 240kg hos Netbyggemarked
  569 kr.
I samarbejde med PriceRunner. Oplysninger er vejledende.

Hvilket sand kan jeg putte i sandkassen?

Det er langt fra alle typer af sand, der er optimale at bruge, når sandkassen skal fyldes op.

Vil man gerne have sandkasse sand, der hænger ordentligt sammen og er formbart, så det er godt til leg, er det eksempelvis en dårlig idé at skaffe strand- eller havsand. Dette hænger dårligt sammen, og gør det derfor sværere at bygge sandslotte og forme figurer.

Den bedste type af sand, du kan fylde i sandkassen med låg eller uden, er den type der hedder vasket sand eller sandkassesand, da dette er langt nemmere at forme.

Kan jeg købe billigt sandkasse sand, der har været brugt før?

Mange tænker, at et materiale som sand er kedeligt at bruge penge på, og at det ligeledes er tungt at skulle slæbe fra det ene sted til det andet. Af samme grund vælger mange også at genbruge gammelt sand, der eksempelvis har været brugt under en fliseterrasse eller i en indkørsel.

Her kan det dog sjældent betale sig at spare. Sand der har ligget længe under dine fliser og været i nærkontakt med jorden, er ofte fyldt med ler-rester.

Ler laver let pletter, hvilket kan ende med at være ødelæggende for det tøj, dine børn har på, når de leger i sandet. Det kan derfor betale sig at købe sandkasse sandet fra helt nyt.

Hvor meget sandkasse sand skal jeg købe til min sandkasse?

Hvis man gerne vil have sandkassen fyldt op, så ikke den bliver kedelig at lege i, er der en tommelfingerregel, der hedder, at en 150×150 cm sandkasse skal fyldes med 500 kg sand.

Således er bunden dækket med 15 cm sand. Der kan sagtens fyldes mere sand i sandkassen, hvis den har høje kanter, og man ønsker mulighed for at kunne grave dybere i sandkassen.

Det er altid godt at lave en beregning på arealet af sin sandkasse, før man køber sandet. Mange mennesker laver den fejl, at de køber for lidt sandkasse sand.

Det skyldes ofte, at sand er et tungt materiale, der hurtigt kan føles af meget. Dog er massefylden på sand ikke særlig stor, og man skal derfor købe en del af det, selvom det vægtmæssigt kan føles som om, man har mere end nok.

Dette var et par gode fif til dig, der nu kan gå i gang med at få fyldt op i sandkassen.