Vælg det rigtige pynt til børnefødselsdagen

Vælg det rigtige pynt til børnefødselsdagen
Lau Christensen

Skrevet d. 16. august 2018 af Lau Christensen

Vælg det rigtige pynt til børnefødselsdagen? Børnefødselsdagen kan have to forskellige virkninger (eller indflydelser) på forældre. For nogen, er det vigtigt at børnefødselsdagen bare er helt perfekt, og der skal bare ikke mangle noget. For andre forældre, er børnefødselsdagen knap så vigtig. Barnet skal nok blive fejret med venner, men det er måske ikke lige en 3-retters der bliver disket op med, eller en gut der kan lave ballondyr.

Hvilken forælder er du?

Uanset hvem du er, så er det vigtigt du tænker på dit barn. Det er en fantastisk tradition at holde fødselsdag og derfor er det mindst lige så fantastisk hvis dit barn får nogle ellevilde gode oplevelser når det omhandler børnefødselsdagen. For så er der stor chance for at dit barn vil gøre det samme over for dit fremtidige barnebarn og på den måde føre det videre ud i generationerne.

Noget af det vigtigste til børnefødselsdagen er pynt. Og det skal være det helt rigtige pynt. Maden er knap så vigtig, da næsten alle børn kan lide alle røde pølser, alle pølsebrød, alt ketchup og alle lagkager. Men pynt giver derimod det visuelle præg, som er med til at lege med børnenes fantasi.

Første stop: Tema

Pynt er noget af det eneste dit barn rigtig kan være med til at bestemme til børnefødselsdagen, hvor det udelukkende giver mening. Her er det vigtigt du spørger dit barn om hvilket tema der skal være til børnefødselsdagen, og hvis dit barn ikke kan komme på noget selv, så må du gerne hjælpe en smule med nogle forslag.

Har du også brug for hjælp til at komme på temaer? Så hjælpe vi dig gerne:

 • Fodbold
 • Biler / Cars (tegnefilm)
 • Frozen
 • Superhelte
 • Pirater
 • Heste
 • Prinsesse

Eller hvad dit barn nu lige har af interesse. Ovennævnte er nogle gode og meget alsidige forslag til et godt tema. Det er desuden også temaer hvor det er rigtig nemt at anskaffe service og generelt bare pynt til børnefødselsdagen.

Næste stop: Invitationen

Når du har fundet et tema, er det meningen du skal gøre noget ud af dette tema. Dette kan du bl.a. gøre ved at lave invitationer der indikere hvilket tema gæsterne kan forvente at møde til børnefødselsdagen.

Lav fysiske invitationer, selvom vi er kommet ind i en digital verden. Gør noget der vil være anderledes i deres verden, så den bliver mere mindeværdig.

Pitstop: Organisering

Når du har fundet tema og du har lavet de flotte invitationer til børnefødselsdagen, skal du nu have styr på alt det praktiske. Du bør lave nogle sedler om hvilke ting du skal have, for at børnefødselsdagen udlever det valgte tema til perfektion.

Her skal du have ting som:

 • Slikposer
 • Balloner (i massevis)
 • Sæbebobler
 • Service (eventuelt engangsservice)
 • Mad og drikke
 • Dagsorden over børnefødselsdagen

Og husk at det hele skal være med udgangspunkt i det tema dit barn har valgt til børnefødselsdagen.

Lav en personlig dagsorden også, så du ca. ved hvornår hvilket mad skal serveres, laves, anrettes mm. Sørg for at være strategisk med sodavand og hvor det står i køleskabet i forhold til når du akut skal hente noget mere.

Slutspurt: Mere pynt

Pynt. Du kan ikke høre det nok gange. Pynt. Det er simpelthen det vigtigste for børnefødselsdagen. Tænk kreativt. Foruden balloner og slik, så tænk flag, sugerør, bannere, hatte, servietter, T-shirts og hvad du ellers kan finde på. Bare gå All-In på pynt og børnefødselsdagen vil uden tvivl blive en stor succes.

Når du kan få alt hvad børnene kommer til at være i nærheden af til at omhandle temaet, så har du valgt det helt rigtige pynt til børnefødselsdagen.

Lige en sidste ting …

Det kan godt være det lyder af meget, men husk på hvem du gør det for. Du gør det for dit barn og du vil med garanti høre det når dit barn er blevet voksent, at det har været påskønnet. Det er noget dit barn vil tænke tilbage på, huske som et godt minde og aldrig glemme hvem der stod bag sådan en fantastisk dag – og tænk sig, at det kan noget så alment som pynt, være med til at gøre, og som ikke engang koster spidsen af en jetjæger.