Populære og søde vugger til den lille

Køb vugger til baby guide
Lau Christensen

Skrevet d. 14. oktober 2021 af Lau Christensen

Når der kommer en lille ny i 2021, er en vugge ofte en dejlig praktisk og nyttig seng til babyen. Den lille pige eller dreng kan ligge i vuggen der kan hænge eller køres hen til sofaen, skrivebordet eller andet, hvilket er ganske hyggeligt som nybagt forælder.

Som sovested er vugger til baby dog ikke nødvendigt. En helt almindelig baby- eller tremmeseng er ganske velegnet til at sikre babyen den gode søvn. Men hvis du vil gerne vil investerer i den helt specielle hyggelige stemning som en vugge giver de første måneder af barnets liv, finder du inspiration og ideer til forskellige populære modeller i 2021.

3 bedste / populære vugger

Leander vugge

Moonboon slyngevugge

Vanamo vugge

Moonboon slyngevugge

Moonboon økologisk slyngevugge er rost i adskillige test og brugeranmeldelser for sin kvalitet. Slyngevuggen har blød stof og gyngede bevægelser som simulerer tiden i mors mave. Og netop dette hjælper til at opfylde det primære formål med en vugge – Nemlig at barnet falder i søvn.

Moonboon vuggen er Gots certificeret med et liggemål på 90 x 35 cm. Slyngevuggen har en maksimal væreevne på 15 kg. Madrassen er i 100% økologisk kapok med betræk i økologisk bomuld.

Der medfølger 1 tværpind i valnøddetræ, sikkerhedsstrop, fjeder med swivelsnap, fjeder-cover, sikkerheds-karabine med plast og plastdele til montering på metaldele. Der kan tilkøbes den roste Moon vuggemotor, så du slipper for at skulle gynge barnet.

 • 100% økologisk bomulid
 • Kapok madras
 • Bæreevne: 15 kg
 • Liggemål: 90 x 35 cm

Hoppekids vugge, miniseng & bænk

En klassisk hvid vugge i træ og et ganske enkel design uden de store udsving med detaljer, farver og andet.

Den hvide Hoppekids vugge koster omkring 1.000 kr. hvilket faktisk er i den billige ende af prisskalaen. De store fordele med denne vugge er, at vuggen i sin enkle hvide stil, kan passe ind på alle værelser. Og at du kan omdanne vuggen til en lille seng eller børnebænk, når den lille vokser sig for stor til at bruge vuggen.

Vuggen er svanemærket med TÜV certificeret miljøvenlig, vandbaseret lak. Der medfølger ikke madras, hvor madras målet er 80 x 40 cm.

 • 3-i-1 møbel: Kan omdannes fra vugge til seng eller bænk
 • Mål: 6 x 63 x 47 cm
 • Materiale: Fyrretræ & MDF

Leander hængevugge

Leander laver smukke senge til både voksne og børn. Til babyen finder du denne Leander vugge der kan hænge. Modellen kan købes i hvid eller grå farve og i et sødt og flot design på højde med Georgs, Sway, Chicco, Bino, Tiny Love med mere.

Hængevugger giver den dejlige fornemmelse tiden inde i mors mave for den lille. Derfor er udvalget af denne type vugger blevet kæmpe stort. Her giver Leander dig den ekstra snert af eksklusiv stil, hvor denne vugge-gynge kan bruge både sengehimmel som uro til vugge. Modellen kan købes mange som Jysk, Babysam og online, hvor prisen som regel er skarp og sjældent findes på tilbud.

Hvis du køber flere kroge til ophæng, er vuggen utrolig nem at flytte fra f.eks. soveværelset til stuen. Det giver dig mulighed for at være tæt på dit nyfødte barn hele tiden.

Der medfølger koldskums madras og krog til ophæng.

 • Materiale: 100% bomuld
 • Mål: 30 x 50 x 83 cm
 • Bruges: 0 – 6 mnd
 • Et-punkts ophæng til den frie bevægelse

Baby Dan vugge m. himmelpind

Baby Dan vuggen fra serien Sofie kommer i den klassiske hvide farve, der kan passe ind de fleste steder. Designet kommer i det enkle og romantiske der kendetegner en klassisk vugge til babyen.

Vuggen kommer med en indvendig pind, så du kan sætte en sengehimmel på vuggen til det søde og romantiske skær.

Vuggen med himmel kommer uden madras, tekstil og lagen, hvor du også kan tilkøbe sengerand eller hjul, hvis du ønsker en vugge på hjul.

 • Pind til himmel
 • Materiale: Bøgetræ
 • Madras mål: 40 x 84 cm
 • Madras og tekstil medfølger ikke

Nonomo fjedervugge – Premium Cotton

En fjedervugge kan være måden til hvordan du får babyen til sove. Fjedervuggen der er til ophæng, er velegnet til barnet der sover uroligt. Modellen med sin fjederophæng er med til at skabe samme afslappende bevægelser, som babyen husker fra trygheden i mors mave.

Babyhængekøjen kan holde til omkring 15 kg. så det kan være muligt at bruge modellen op til 2 års alderen. Du finder modellen som vugge til tvillinger også, hvor prisen dog er 700,- kr. dyrere.

Vuggen er god for miljøet og allergivenlig. Der ertræstykke til at holde slyngevuggen spredt ud. Der medfølger en meter kæde til højdejustering, ophængsskruer, plugs og pose til kæde.

 • Loft ophængt babyhængekøje
 • Fjeder, stofdække og madras medfølger

Amazonas LooL vugge – Stå, hænge & køre

LooL vuggen i natur farve er multifunktionel. Du kan have vuggen stående på traditionel vis, hvor den kan gynges til at give babyen den trygge fornemmelse. Men vuggen kan også hænges op og fungerer som en hængevugge, der stimulerer barnets motoriske evner. Helt ligesom vuggen med stativ, kan køres rundt med i boligen.

Vuggen med liggemål på 70 cm. består af en ramme i træ, hvor siderne på vuggen er af net. Det giver den lille mulighed for at følge med i, hvad der sker rundt om sengen.

Madras til vuggen medfølger. Hvis du ønsker en vugge med hjul til den nemme mobile løsning, skal du købe en stander med til vuggen.

 • Kan stå, hænge eller køre
 • Belastning: 15 kg
 • Mål: 55 x 94 x 55 cm
 • Madras medfølger

Amazonas Kangoo babykøje

Hvis du søger en hængehøje til babyen der kommer i den billige pris, er denne Amazonas Kangoo hængevugge måske det rigtige til dit barn.

En babykøje er velegnet, når den lille bliver urolig – hvilket logisk nok sker engang imellem. Her giver de gyngende eller svingende bevægelser i babykøjen den dejlig tryghedsfølelse af ro, som er utroligt vigtigt i den første tid af den lilles liv.

Køjen kan lukkes til i siden, så barnet kan få følelsen af at være omfavnet, helt ligesom at ligge i maven.

 • Farve: Råhvid m. brun kant
 • Materiale: Galvaniseret stål, 100% bomuld
 • Mål: 90 x 40 x 70 cm

Kids Concept vugge i bambus

Kids Concept vugge er fremstillet i bambus og giver dig det unikke design. Vuggen er stabil med sine store fødder. Og samtidig god til at gynge med indbygget gyngemekanisme, der kan låses efter behov.

Designet er i natur, hvor vuggen er lakeret med vandbaseret, mat lak. Siderne har tremmer, så den lille kan få stillet nysgerrigheden i forhold til bevægelser, farver og andet der foregår i rummet.

Kids Concept vuggen har en maksimal belastning på hele 50 kg. så det er en robust model. Der medfølger desværre ikke madras, hvilket gør prisen noget højere.

 • Materiale: Bambus
 • Mål: 52 x 105 x 83 cm
 • Madras medfølger ikke

Yayita økologisk babyhængekøje

En anden model i nogenlunde sammen funktion og pris, er denne babyhængekøje fra Yayita.

Hængekøjen der bevæger sig ved barnets rystelser, kan styrke barnets bevidsthed om sin bevægelser og derved styrke barnets udvikling.

Vuggen er økologisk og kan hænges op overalt, hvad end det er i haven eller i stuens loft. Universal Rope UR-C2 anbefales som ophæng, men skal tilkøbes da denne ikke medfølger. Helt ligesom stativ ikke medfølger, hvis du ønsker at bruge denne funktion.

 • Belastning: 20 kg
 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Tværstang: 80 cm
 • Stof: 70 x 100 cm

Roba Adam & Uglen vugge med hjul

Roba ligesom Baby Dan, Troll, Newtons, Elefantens og andre modeller, skaber traditionelle modeller med funktionelle muligheder. Her kommer Adam & Uglen vuggen i grå med hjul og en praktisk vuggefunktion, der kan frakobles.

Adam & Uglen modellen er fremstillet i bio-bøg krydsfiner og hvidlakeret træ. Vuggen kan holde til en maksimal belastning på 15 kg. og har et madras mål på 90 x 40 cm.

Modellen er med madras, hjul, himmel, sengetøj og sengerand til vuggen. Vuggen kan nemt flyttes rundt via de fire hjul med bremsefunktion.

 • Hjul med bremse
 • Vuggefunktion der kan frakobles
 • Mål inkl. himmel: 150 x 53 x 93,5 cm
 • Kommer med madras, sengetøj, himmel, himmelstang og polstret sengerand

BabyDan svingvugge med satin

Vugge startpakke der indeholder svingvugge med himmelpind, vuggehimmel og vuggerand i satin dots.

Vuggen i hvid har gynge funktion. Du kan låse krybben fast ved hjælp af en knap på rammen. Modellen er relativ let, så den kan flyttes rundt. Modellen er fremstillet i bøgetræ og farvet hvid.

Pakken kommer med himmel og vuggerand i samme satin dots grey farve med prikker. Det giver en god og stilren helhed, som passer ind på de fleste børneværelser, soveværelser eller måske stuen.

 • Vugge, himmelpind, vuggehimmel, vuggerand
 • Materiale: Bøgetræ
 • Indvendig mål: 84 x 40 cm

Hvorfor købe en vugge til babyen?

Vuggen helt ligesom en rejseseng, ikke en nødvendighed for barnets søvn. Det kan virke lidt tåbeligt og ødselt at bruge penge på en Stokke, Baby Dan eller Leander vugge, hvis du kan bruge en tremmeseng som du alligevel får brug for.

Grunden til at du skal købe en vugge er, at vuggen er super hyggelig og indbegrebet af en baby stemning der aldrig glemmes.

De første par måneder af den lilles liv, hvor der helt objektivt set på det, ikke sker alverden – er det hyggeligt at kunne ligge barnet ned i vuggen, hvor han/hun ligger trygt og godt. Hvor du samtidig kan flytte vuggen med ind på kontoret, soveværelset eller måske stuen.

En vugge har dog også en god egenskab for den lille. For de fleste vugger er designet til at give babyen tryghed, hvor følelsen er lidt lig med tiden inde i mors mave.

Vi har fundet et udvalg af vugger indenfor de dyre som noget billigere prisklasser. Her finder du forskellige typer og mærker. Du finder nemlig vugger som hængekøje, kransekage vugge, vugge seng, flet vugge, vugge til lift og lignede, som det gode alternativ til f.eks. en bedside crib.

Hvorfor ikke bare en seng?

En vugge som beskrevet, er hyggelig og giver den trygge og dejlige stemning i den første tid efter fødsel. Men for barnet er vuggen et trygt sted, da vugger ofte efterligner fornemmelse af den beroligende tid i mors mave. Her giver vuggende bevægelse som hængekøjen eller den traditionelle prinsesse vugge giver, barnet tryghed så han/hun kan falde i søvn.

I forhold til en traditionel tremme eller juniorseng til børn, fylder en vugge også mindre og kan flyttes med rundt i huset, med mindre det er en hængevugge logisk nok. F.eks. kan vuggen stå ved siden af dobbeltsengen, hvis nu det med at sove mellem forældrene ikke er en mulighed.

Hvor længe kan du bruge vuggen til babyen?

Hvis du overvejer at købe f.eks. en Leander vugge, hvor længe kan den så bruges?

En vugge kan ikke bruges ret lang tid. En gennemsnits ”levealder” er omkring det første halve års tid. Der går ikke lang tid, før vuggen bliver for lille at ligge i. Helt ligesom det rent sikkerhedsmæssigt nu børn aldrig ligger stille, også bliver nødvendigt at finde en anden løsning som den traditionelle og populære Sebra tremmeseng.

Brug af vuggen fremefter?

Ligesom med højstole, paraplyklapvogn, babybadekar og andre ting der bruges når der kommer en nyfødt, har en vugge en begrænset levetid.

En vugge kan ikke bruges til så meget efter endt brug, udover at den kan gå i arv – Egner sig ikke just til en dukke vugge eller som opbevaringssted til legetøj, selvom den lille pige nok vil finde det sjovt at lege med sin vugge, når hun kan gå og kravle.

En vugge kan bruges til det næste barn i rækken, eller give den videre til folk i familien, som kan gå hen og blive en tradition. Rent økonomisk er det ikke en klog investering, men følelsesmæssigt får du nogle måneder, der giver en uforglemmelige stemning; Som du aldrig glemmer.