Ideer til lille børneværelse – Smart indretning med lidt plads

Gode råd til at hente barnet fra en vuggestue eller børnehave
Lau Christensen

Skrevet d. 29. august 2018 af Lau Christensen

Her finder du forskellige ideer til lille børneværelse i forhold til indretningen. For det kræver lidt omtanke og smart anvendelse af pladsen, hvis der både skal være plads til opbevaring af legetøj og plads til at lege for den eller de små.

Ideer til indretning på det lille børneværelse

Det gælder om at udnytte pladsen bedst muligt, hvis der skal være plads til både opbevaring som leg. Her gælder det om at udnytte både bredde og højde på rummet bedst muligt. Helt konkret kan disse ting ”ændre” størrelsen på værelset:

  • Farver kan få et værelse til at se større ud, hvor de lyse giver et mere roligt og større udtryk
  • Udnyt højden på værelset til opbevaring
  • Udnyt bredden uden det bliver kompakt
  • Køb den smarte opbevaring der både kan være leg og opbevaring på samme tid

Disse simple ting kan udnytte pladsen bedre. Det kræver selvfølgelig lidt mere specifikt information, vi vil gennemgå her.

Udnyt højden med barnets seng

Alt afhængig af alderen på barnet, for babysengen skal logisk nok ikke i højden. Men det lidt ældre barn kan få gavn og sjov af en hel eller halvhøj seng. Det giver nemlig mulighed for at udnytte pladsen under sengen til opbevaring, leg eller begge ting.

Det er en smart løsning som også barnet vil elske. For alt afhængig af hvilken seng i højden du vælger, kan pladsen under sengen give sjov leg som hule og andet. Du kan se vores andre indlæg med udvalget af de bedste børnesenge i forskellige typer.

Kasser til væggen

Du finder mange forskellige sjove eller flotte reolkasser der kan hænges op på væggen. Det giver mulighed for at opbevare noget på de tomme vægge, hvor det selvfølgelig gælder om ikke at gøre det for kompakt.

Boghylder

Det samme med boghylder frem for bøgerne står i en reol. En enkelt hylde på en tom væg udnytter både væggen og giver dig en ekstra plads i reolen hvis så.

Kasser med hjul/stables

Praktiske og søde opbevaringskasser på hjul kan være et hit. Her kan du vælge kasser med låg, hvor toppen eventuelt med hynde, kan fungerer som siddeplads. Du kan også bruge en stor opbevaringskasse som rullende bord, hvor der kan tegnes og andet ovenpå låget.

Kasser der kan stables og som du finder i mange forskellige farver i Ikea og til en billig pris, kan være ganske praktisk til at organiserer f.eks. Lego i én kasse, dukker i en anden osv.

Kistebænk

En kiste og børnebænk i et, kan være det multifunktionelle møbel til barnet. Den giver både en god siddeplads og sjov ved at legetøjet kan ligge nede i skuffen. For det skal nok være legetøj der ligger heri, da de mindre piger og drenge vil elske at løfte og lukke lågen.