Find det rigtige el-løbehjul

Find det rigtige el-løbehjul for dig
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Løbehjul har været populære blandt generationer af børn. De bliver brugt til at lave tricks, men især også til transport. De er lette at hoppe på og tage med i skole eller over til en kammerat, da de ikke fylder meget.

Men der er faktisk også løbehjul, der er designet med voksne for øjet. Hvis du også gerne vil have det sjovt og prøve at race rundt på en bane, kan du overveje at købe et el-løbehjul. Med sådan et kan du rigtig få fart under hjulene og have nogle sjove ræs med kammeraterne.

Populære elektriske løbehjul

Hvis du søger et elektrisk løbehjul til børn eller måske voksne, er disse modeller ganske populære i Danmark.

Kan jeg lave tricks med et el-løbehjul?

Du skal ikke bruge løbehjulet som et trick løbehjul. På grund af motoren er løbehjulet mere skrøbeligt, så det kan bestemt ikke anbefales, at du drøner rundt med det på ramper og forsøger at lave en masse seje tricks med det som stunt løbehjul.

El-løbehjul er først og fremmest designet til ræs og til at få en masse fart. Det egner sig derfor rigtig godt til at køre rundt på en bane, hvor man kan køre om kap med hinanden. Det kan godt holde til et par tricks hist og her, men du skal virkelig passe på, at det ikke går over gevind.

Kan jeg køre på offentlig vej med el-løbehjul?

Et el-løbehjul kan køre om til 40 km/t, hvilket oprindeligt betød, at det ikke var tilladt at bruge det på offentlige veje. I 2017 blev det dog tilladt at køre med el-løbehjul på cykelstier, så længe du højest kører 20 km/t.

Dermed kan du sagtens bruge løbehjulet som transportmiddel og takket være den lille elektriske motor gøres rejsen ikke nær så hård. Du kan spare på kræfterne og nå frem uden at svede helt forfærdeligt. Derudover er det også let at folde løbehjulet sammen, så det er let at transportere i tog og busser.

Der er dog tale om en prøveperiode, så du bør holde øje med, om loven pludselig skulle ske at ændre sig.

Hvilke tekniske ting skal jeg vide?

Når du køber løbehjulet, skal du selvfølgelig holde øje med dets motor. El-løbehjuls motorer kan veksle fra 250W til 500W, så du skal vurdere, hvad du har brug for. Hvis du gerne vil kunne gøre rigtig hurtigt eller rigtig langt kan det være en god idé at overveje et løbehjul med mere motorkraft.

Løbehjulenes motor bruger oftest batterier med en kapacitet mellem 5,2Ah og 8,2Ah – det ændrer sig selvfølgelig alt efter motorens behov og selvfølgelig om det er til voksne eller til børn hvor et mere simpelt Puky løbehjul måske er tilrådeligt.

Anbefalede modeller

Hvis du gerne vil have et el-løbehjul, du kan bruge på cykelstien, bør du gå efter løbehjul, der har en max hastighed på 20 km/t. Her kan Razor løbehjul eller modeller som Brigmton Bmi 365, InnovaGoods el-løbehjul eller Denver SCO-80110 være gode valg udover de viste modeller foroven.