Hvordan du gør børneværelset helt mørkt?

Hvordan du gør børneværelset helt mørkt?
Lau Christensen

Skrevet d. 10. juni 2018 af Lau Christensen

Søvn er vigtigt for vores sundhed og det gælder især for børn. Børn har brug for en del mere søvn end voksne, og alle kender vist konsekvenserne af et lille barn der ikke har fået tilstrækkelig søvn. Mangel på energi, uro og ofte går trætheden over i noget hysteri eller overgear af fysisk aktivitet. Derfor er en god juniorseng, udluftning og ikke mindst mørklægning, alle tiltag der kan hjælpe med at barnet sover igennem.

Hvordan du gør børneværelset helt mørkt? Mørke er lig med godt i forhold til barnets søvn. Især når foråret og sommeren er her, kan det være svært at forklare et barn at det et tid til at sove. Hvem gider sove når solens lys stadig bager gennem vinduet. Helt ligesom det kan være svært med en dyb søvn når solen står op kl. 4 om morgenen.

Se også: Børns søvnbehov i forskellige stadier

Hvorfor mørklægning kan være vigtigt?

Gennem sommeren sover vi mindre ifølge forskning. Det er ikke noget der påvirker os i svær grad, for foråret og sommer giver ofte mere energi og overskud. Men du vil dog stadig opleve følelse af søvnunderskud.

Søvnunderskud fordi vi sover mindre, skyldes ikke kun den dejlige årstids meget lys og mere energi. Men også at din søvn bliver påvirket ”negativt” gennem foråret og sommeren hvor solen går sent ned og tidligt op, fordi soveværelsets mørke mangler for dig og barnet/børnene.

Når du sover i mørke, producerer din krop hormonet melatonin. Det er med til at reparerer kroppen og får dig til at slappe af. Men sommeren der oplyser børne- eller soveværelset, stopper produktionen af melatonin.

Det helt mørke værelse er dog samtidig noget, som mange børn føler sig bange i, hvilket de fleste mennesker nok godt kan huske. Men at sove i et mørkt værelse som giver en lang sammenhængende søvn, giver et mere afslappet barn. Og derfor er mørklægning med f.eks. gardiner, den kloge investering.

Se også: Sådan får du din baby til at sove

Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner er det nemme og smarte valg til at opnå et mørkt børneværelse eller soveværelse. Den store fordel ved mørklægningsgardiner er, at de skærmer for solens skær, gadebelysning eller naboens lamper. Og heldigvis er der ikke kun kedelige og grimme sort gardiner i udvalget. Du kan nemlig finde mørklægningsgardiner indenfor alle typer af gardiner, hvad end det er plissegardiner, rullegardiner eller måske den helt almindelige type.

Køb flotte mørklægningsgardiner i den rigtige type, farve, motiv og størrelse. For mørklægningsgardiner skal falde neutralt ind i boligens udtryk. Og derfor skal de selvfølgelig være på specialmål der passer perfekt, for standardmål skærmer sjældent fuldstændig af. Det vil give dig det bedste resultat og samtidig koster det faktisk ikke ret meget mere.

Ved Gardinshoppen.dk kan du nemt, hurtigt og til bedste pris, finde gardiner i specialmål der passer til dit vindue, stil og budget

=> Se det gode udvalg med prisgaranti lige her

Bestem dig for den rigtige type gardin, farve og mål vinduet op. Indtast dine mål og vælg dine præferencer. Så nemt og hurtigt er det faktisk at købe et nyt flot gardin der giver et mørkt børneværelse, og samtidig tager sig flot ud.

Ovenlysvinduer

Hvis i har ovenlysvinduer eller hems, vil du måske have brug for noget andet. Velux vinduer kræver ofte deres egen Velux gardiner som er designet specielt til vinduerne, men passer dog også til rigtig mange andre modeller.

Kilder: