Populære juniorsenge til drenge og piger

brug en juniorseng til børn guide til at vælge
Lau Christensen

Skrevet d. 25. august 2021 af Lau Christensen

Juniorseng test 2022

Er drengen eller pigens tremmeseng ved at være for lille eller han/hun kravler ud af den, hvilket kan være lidt farligt? Så skal der selvfølgelig findes en juniorseng til ham eller hende.

Du er nok stødt på problemet med at finde en børneseng. Udvalget er ret stort for hvilken seng er god og hvad størrelse?

Hvordan du finder den rigtige juniorseng, er, hvad du kan finde hjælp til her i vores lille guide. Her finder du svar på de forskellige spørgsmål, og selvfølgelig også et udvalg af de bedste modeller til barnet.

Bedste juniorseng modeller? Der findes rigtig mange fede senge til børn. Her finder du både de høje senge, køjesenge, basis senge eller sjove senge i populære børnetemaer. Vi har fundet et udvalg af populære senge til børneværelset i 2021.

Hoppekids juniorseng

HoppeKids Basic Juniorseng

En klassisk seng fra danske Hoppekids i det tidløse design. Du får en Svanemærket seng til drengen eller pigen som er modulopbygget, så du kan udvide/ændre på sigt.

Sengen bruger en madras på 160 cm. og kan være velegnet som efterfølgeren til babysengen. Du får en diskret seng fra Hoppekids i den velkendte godt kvalitet. Du kan tilføje moduler som en sengehest til den første tid, så han eller hun ikke falder ud af sengen. Helt ligesom du kan gøre sengen højere, hvad end det skal være som halvhøj eller høj størrelse.

 • Modulopbygget
 • Mål: 168 x 56 x 78 cm

Hoppekids Maja Deluxe juniorseng

HoppeKids Maja Deluxe Bed

Hoppekids Maja Deluxe juniorseng på 90 x 200 cm. med mellemgavl og inklusiv udtræksseng på 90 x 190 cm. En sjov og sød seng til drengen eller pigen, hvor denne kan have en ven overnattede på den nemme måde, ved at trække udtrækssengen ud.

Sengen i stor størrelse kan bruges i mange år frem, og kommer i et sødt design der også holder i takt med barnet der bliver ældre.

Under sengen finder du to skuffer, som giver den gode måde at opbevare ekstra dyne, lagner og meget andet som legetøj, bøger m.m.

Der medfølger ikke madrasser eller andet.

 • Med udtræksseng
 • Mål: 216 x 64 x 96 cm
 • Hovedgavl, mellem gavl fodende

Minitude Nordic Noah seng

Minitude Nordic Noah seng

Hvis du ønsker den noget anderledes med yderst stilrene seng til barnet, så kan denne Nordic Noah juniorseng i natur måske være helt perfekt.

Sengen fra Minitude er en populær model, der er fremstillet i fyrretræ. Du får en flot seng med stakit, skorsten og sengeplads der består af ribber, hvor madrassen skal placeres. Der medfølger ikke madras, så denne skal du tilkøbe.

Du skal bruge en madras der måler 160 x 70 cm.

Fra sengebunden til gulvet er der 25 cm. højde. Og højden fra gulvet til starten af taget er 120 cm.

Hvis du elsker stilen, men ikke ønsker den naturlige træfarve, så kan du farve sengen i lige dèn farve, som du ønsker.

 • Madras mål: 70 x 160 cm.
 • Mål: 148,5 x 79 x 169 cm.

Flexa basic juniorseng – 90 x 200 cm.

Flexa er kendt for at skabe gode kvalitets møbler til børn, hvor deres serie af basic juniorsenge selvfølgelig er iblandt. Den gode ved denne seng er, at den kan holde til at far eller mor også ligger i sengen og læser bøger højt. Et godt valg til barnet der er for gammel til tremmesengen men for lille til de høje eller halvhøje børnesenge.

Basic serien kommer i forskellige modeller hvor denne er i voksen størrelsen, men du finder den også i 140, 160 eller 190 cm. længde. Gavlen med tremmer som på denne model, kan du også få i den mere klassiske med en enkelt tværgående ramme.

Flexa børnesengen kan ombyggen til at være en høj eller halvhøj seng når barnet bliver gammel nok, og en seng der er dejlig stilren til børneværelset der kan bruges i rigtig mange år fremefter.

Room 2 Build – 200 x 90 cm

Room 2 Build juniorseng

Hvis du ønsker den søde seng i børnetemaet der giver det sjove børneværelse, kan denne Room 2 Build-enkeltseng måske være det helt rigtige?

Prinsesse senge er et hit ved piger, som bilsenge er det ved drenge. Men denne seng på 200 cm. er velegnet til alle børn der elsker at lege med klodser. Sengen har indbygget byggeplader, så barnet kan bygge rundt i sengen når der ikke skal soves.

En god mellem seng fra babysengen til voksenstadiet som sikkert kan bruges op til skolealderen. Der medfølger ikke madras.

 • Længde: 200 cm

Flexa mellemhøj seng

Flexa mellemhøj seng

Hvis juniorsengen skal være i højden med stige, kan den populære Flexa Freja mellemhøje seng måske være det rigtige valg.

Flexa Freja sengen findes i forskellige farver, er en typisk stilren seng i god kvalitet der kan give drengen eller pigen den gode søvn.

Sengen modellen har gode muligheder for opbevaring med de integreret 4 skuffer under sengen. Stigen er placeret i midten, hvilket giver gode muligheder for at gemme ting væk.

Flexa sengen måler 200 x 90 cm. og velegnet fra ca. 3 år og opefter.

Flexa Dots seng 200 x 90 cm.

Flexa Dots seng

Hvis du ønsker den høje kvalitet og det stilrene nordiske design, er Flexa Dots både en flot og god seng. Sengen er afløser for Flexa Play, og kommer i samme størrelse på 200 x 90 cm. Der medfølger lamelbund og sengen kan købes i farverne; hvid, rose, grå og lyseblå.

Du får en elegant seng der pynter frem for den mere klassiske kantet type. Og netop stilen og størrelse er hovedårsagen til hvorfor denne seng kan være at foretrække frem for andre modeller. Kvaliteten er selvfølgelig også i top med materiale i MDF og ben i asketræ. Sikkerhedsmæssig er sengen Tüv testet og overholder EU standard EN 716-1+AI:2013 for sikkerhed og holdbarhed.

Flexa Dots er oplagt at kombinerer med de andre møbler som kommoder, skabe, skrivebord m.m. i Dots eller Play serien. Helt ligesom du kan tilkøbe sengehest til sengen hvis barnet har det med at rode meget rundt i sengen.

Hoppekids basic juniorseng m. stige – 160 x 70 cm.

Hoppekids basic juniorseng m. stige

Hoppekids er et andet gedigen mærke indenfor børnemøbler. Her kan du finde denne søde seng med trappe som med garanti vil fascinerer den lille pige eller dreng.

Fordelen ved denne som med Flexa sengen er, at du får mange udbygningsmuligheder. Helt ligesom du kan tilkøbe smarte skuffer og udtrækningsseng.

Juniorsengen i det flotte udtryk er Svanemærket og kommer i FSC-certificeret træk.

Thomas Tog seng med opbevaring – 70 x 170 cm.

Thomas Tog seng med opbevaring

Ingen udvalg af børnesenge uden de populære temaer som især er kendt fra Ramasjang. Her kan nævnes mange forskellige, hvor vi dog kun har valgt at vise en model til drenge og en til piger.

Thomas Tog sengen er perfekt til barnet der elsker serien, hvor den nok primært er henvendt til drenge. Kommer med en hylde med kopholder og opbevaring under sengen der kan være en god praktisk opbevaring af legetøj, som barnet selv kan håndterer. Du finder andre sjove alternativer i form af Cars, Star Wars, Paw Patrol m.m. hvis dit barn er mere til disse.

Disney Frost seng m. opbevaring – 70 x 140 cm.

Disney Frost seng m. opbevaring

Til piger er Frost/Frozen selvfølgelig en af de foretrukne idoler. Anna og Elsa har tryllebundet mange små piger og mon ikke det eksploderer igen, når film nummer 2 kommer ud.

Sengen er helt ligesom Thomas Tog sengen med opbevaring, og du finder selvfølgelig også andre populære temaer til piger, hvis din lille datter måske mere til at My Little Pony eller andet.

Sengene i de populære temaer er søde, sjove og hyggelige for barnet. Men rent kvalitetsmæssigt ligger de noget under Flexa og andre modeller. Prismæssigt er disse senge heller ikke billige, men den lille pige hvis hun måtte vælge – vil nok vælge Frost motiver.

Hoppekids Ida sofaseng – 70×160 cm.

Hoppekids Ida sofaseng

En god enkel model fra Hoppekids som kommer i forskellige farver så der er noget både for drenge og piger. Sengen er ganske basis med lamelbund og den stilrene form.

Fordelen ved sengen er, at den er ganske neutral og kan bruges når barnet bliver ældre. Og så er der god plads under sengen til opbevaring af legetøj eller andre ting, som barnet selv kan organiserer(og så kan du nok få lov til at rydde op fra tid til anden).

Norlik køjeseng – 90×190 cm.

Norlik køjeseng

En køjeseng kan være dejlig pladsbesvarende, hvis lille- og storesøster/bror deler værelse. Udover pladsen bliver bedre udnyttet, så kan denne denne seng også deles i to, hvis i skal bruges to enkeltsenge.

Sengen der kommer i fyrretræ, er i størrelsen 90×190 cm. Det giver mulighed for at bruge sengen i rigtig mange år fremefter. Madrasser følger ikke med sengen, så det er ekstra tilkøb der logisk nok gør sengen dyrere.

Hvornår skal du skifte til juniorseng?

Hvornår skal man skifte til børneseng?

Hvornår er din dreng eller pige klar til børnesengen? Det findes der ikke noget klar svar på, for der kan være mange årsager til at skifte. Hvis dit barn elsker tremmesengen som en tryg hule, er det selvfølgelig svært at rive dette væk. Hvis han eller hun er udbryder konge fra tremmesengen, så kan skiftet måske være ret velvalgt. Et par gode råd som du kan bruge som pejlemærke er:

 • Vokset fra tremmesengen? Er han eller hun simpelthen vokset fra tremmesengen, så skal der selvfølgelig skiftes. Pladsen bliver hurtigt træg i takt med alderen. En anden ting er, at børn bliver bevidste omkring andres mening ret hurtigt og her vil tremmeseng og f.eks. være 3 år måske gøre barnet lidt forlegen.
 • Udbryder? Hvis barnet er en lille udbryder konge der ikke kan holdes ”bag tremmer”, så kan det blive lidt små farligt med kravleri i søvne om natten, især hvis siden ikke kan tages af tremmesengen.
 • Sove i egen seng? Hvis dit barn ligesom rigtig mange andre, foretrækker at ligge i mellemrummet i jeres seng, kan barnets egen nye ”rigtige seng” måske være tricket der gør, at han eller hun vil sove for sig selv. Det er hvad de fleste vil opleve, hvor det så gælder om fastholde det med at sove i egen seng efter de første par dages nyfundne frihed med egen seng forsvinder.

Hvilken størrelse juniorseng?

Find juniorseng tilbud online

Er du i tvivl om, hvilken størrelse børneseng du skal vælge?

I bund og grund er størrelsen ikke så vigtig de første mange år. Det vigtigste ved en seng er, at barnet føler sig tryg i den. Størrelsen afhænger ofte af om der er plads på værelset og hvor lang frem i tiden at barnet skal bruge sengen. En 70×140 cm. vil ikke holde længere end til estimeret 5-7 års alderen.

De typiske mål på senge til børn i 2-3 års alderen:

 • 70×140 (Det typiske mål for en juniorseng)
 • 70×160
 • 70×190 (voksen størrelse)
 • 90×200 (voksen størrelse)

Junior sengen er ofte 70×140 men længden på 160 cm. er dog også blevet populær til de små. Der kan dog være fordele i at vælge en voksen størrelse, vel og mærke hvis børneværelset har plads. Du som forælder kan ligge i sengen sammen med barnet og læse historier/være sikker på han/hun falder i søvn. Det er ikke så nemt i børnesengen på 70×140 cm.

Derudover, skal barnet selvfølgelig heller ikke slå sig, hvis han eller hun triller ud sengen. Højden på sengen er vigtigt i forhold til ikke at slå sig, samtidig med, at barnet selv skal kunne kravle ud og op i sengen, endda i søvne når han/hun lister ind i sengen til mor og far om natten.

Vælg den bedste madras til junior sengen?

Babyer skal bruge et fast underlag, som ikke behøver at være hårdt. Her skal voksne i en normal vægt ofte bruge en blødere model. Det gør valget til den 2-3 årige svært, for hvilken kategori putter man denne gruppe ind i?

Her kan du bruge disse råd, som du bør tage med i betragtning når der skal vælges madras:

 • Hårdhed: Du skal have en ordentlig hårdhed i madrassen der passer til barnet. Her kan du teste om bagdel eller hæle synker ned i madrassen, når du ligger dig. Alternativt kan du lade barnet ligge på siden på madrassen, og tjekke om rygraden er lige.
 • Vælg skum/latex: Hvis du vejer under 50 kg. vil fjedre ikke gøre nogen gavn. Her vil skum eller latex madras være det normale valg. En latex har den fordel, at den transporterer sved og fugt væk fra kroppen bedre end skum madrassen. Skum madrasser har fordelen i at der findes forskellige typer som helse eller allergimærkede madrasser.
 • Arve madras fra søskende: Hvis din pige eller drenge arver det store barns madras, så er det vigtigt at huske på, at en madras bliver formet efter personen der har brugt den. Derfor bør du overveje at købe en ny madras, for den brugte madras vil have nedsunkne steder.