Vikler

Venter du og din partner på en lille ny i den nærmeste fremtid eller har i netop modtaget en lille guldklump? Den første tid med en baby er en spændende, skøn, men også tumult tid. Der kan være enormt mange ting, der skal ses til og huskes – både når det gælder omsorgen af en nyfødt, og når det gælder forberedelserne op til fødslen. En ting, som mange overser i forberedelsen til at modtage en baby, er at anskaffe sig en vikle, som kan være rigtig gavnlig i en hverdag med en baby. Her får du en guide, så du kan vælge den helt rigtige vikle til dig og dit barn.

Tula Vikle

køb en tula strækvikle

Forhandler Totalpris Læs mere

Aldoria Bambu Soft Vikle

køb en grå aldoria vikle

Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Til butik →

Fidella fastvikle  Lysegrå

Fidella fastvikle er ideel til babybæring

Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 Til butik →
899,00 Til butik →

Yaro Fastvikle Pussycat

køb den rigtige model til din baby

Forhandler Totalpris Læs mere

ErgoBaby Aura strækvikle

	Hvilken strækvikle er bedst?

Forhandler Totalpris Læs mere
319,00 Til butik →
423,65 Til butik →
449,00 Til butik →

Sort Moby Classic vikle

køb sort moby strækvikle

Forhandler Totalpris Læs mere
399,00 Til butik →
499,00 Til butik →
499,00 Til butik →

Fidella Vikle Leaves

Vikle i 100% økologisk bomuld

Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 Til butik →

Didymos Vikle Leopard

didymos vikle 100% økologisk bomuld

Forhandler Totalpris Læs mere

Corador strækvikle – abstrakt flower

hvilken strækvikle bedst i test

Forhandler Totalpris Læs mere
699,00 Til butik →

Boba økologisk strækvikle – mørkegrå

køb en smart vikle eller bæresele

Forhandler Totalpris Læs mere
319,00 Til butik →
360,00 Til butik →
549,95 Til butik →

Hvad er en vikle?

En vikle er et langt stykke stof særligt skabt til at bære dit barn. Vikler kan bindes på forskellige måder, men bindes de korrekt, er det en perfekt måde at bære dit barn rundt på, når I er ude at gå en tur, handler ind eller bare i hjemmet, når ønsker at sikre dit barns komfort samtidig med, at du har begge arme fri. Vikler kan være fremstillet af mange forskellige materialer og kan fås i mange designs, så du kan finde et, der passer til din smag. Stoffet fås både i forskellige mønstrer og i ensfarvede varianter. Nogle vikler er helt tætvævede, mens andre er mere lette i materialet.

Hvornår kan jeg bruge en vikle?

Du kan bruge den så længe, du ønsker at bære dit barn. En vikle er en oplagt mulighed for at bære dit barn på en måde, som både er ergonomisk korrekt for dig og barnet – helt fra barnets fødsel til barnet bliver ældre og stadig kan have behov for at blive båret i visse sammenhænge. For nogen kan det kræve lidt øvelse at lære at binde en vikle korrekt, men der findes mange gode guides til netop dette og i sidste ende, er indsatsen med garanti det hele værd. Vikler kan både bindes på ryg og på maven alt efter, hvad du foretrækker i en given situation. Der kan være fordele ved begge dele, men fælles for valgmulighederne er, at du altid vil have begge armen fri til at foretage dig andre ting, mens dit barn trygt og sikkert er bundet til dig i en komfortabel og ergonomisk korrekt stilling. Der er derfor kæmpe fordele for både dig og dit barn i forhold til ved brug af andre bæremetoder, hvor også strækvikle eller en fastvikle er en mulighed.

Hvilken vikle skal jeg vælge?

Vikler kan se meget forskellige ud. For det første kan de have forskellige designs og kan være af forskellige materialer, og så kommer de oveni købet også i mange forskellige størrelser. Hvis det er første gang, du anskaffer dig en, kan det derfor være svært at finde hoved og hale i, hvilket vikle, der er den rette for dig. Selve designet er helt og aldeles op til den enkeltes smag. Vikler fås både i helt basis, ensfarvede varianter, der passer til lidt af det hele, men kan også fås i mere farverige varianter, hvis det er det, du ønsker. Materialet derimod kan både afhænge af, hvad du foretrækker, men det rette materiale kan også afhænge af årstiden. Om vinteren kan det give god mening med mere tætvævet stof, som har en isolerende effekt, der kan holde dit barn varmt. Der findes også vikler fremstillet specifikt til brug om sommeren, hvor både dig og din baby kan have brug for et lettere stykke stof.

Sørg for at vælge den rette størrelse

Størrelsen på det stof en vikle består af kan variere meget. Det er ikke helt underordnet at tage denne størrelse i betragtning, når du vælger, hvilken vikle, du vil anskaffe dig. Den kan som nævnt bruges så længe, du ønsker at bære dit barn, og det vil derfor blandt andet afhænge af barnets størrelse, hvilken størrelse model, der giver mening for dig at investere i. Desuden vil valget af den rette størrelse også afhænge af størrelsen på personen, som skal bære barnet. Når du benytter vikler til at bære dit barn, er der forskellige måder du kan gøre det på. Hvilken størrelse på viklen, du skal vælge, vil derfor også afhænge af, hvilken binding du foretrækker.

Se videoerne nedenfor og lær mere om vikler

Strækvikle

Mavebæring – Fastvikle

Vikle På Ryggen – Simpel Måde