Køjesenge

Mangler du en lækker køjeseng i høj kvalitet i 2021?

Brug denne køjeseng test / guide som inspiration til at finde den bedste køjeseng(der også kaldes loftseng eller etageseng) til børneværelset. Vi har fundet et udvalg af forskellige køje- / etagesenge i forskellige typer og priser. Det giver dig det hurtige og nemme overblik til at finde den rigtige børneseng i både junior og voksen størrelse, som kan være svært uden inspiration.

Indholdsfortegnelse

Hoppekids Basic – juniorstørrelse

Hvis du ønsker en seng i god kvalitet til en fornuftig pris, kan denne Basic juniorstørrelse model fra Hoppekids måske være den rigtige løsning til børneværelset.

En juniorseng i 160 x 70 der er dejlig pladsbesparende til værelset, hvor to børn kan sove og kun optage pladsen for en seng. Sengen kan dog ikke skilles ad og bruges til f.eks. to enkeltsenge.

Sengen er Svanemærket og TÜV-certificeret hvor træet er FSC-certificeret fyrretræ fra bæredygtigt skovbrug.

Hoppekids sengen kommer med en maks. belastning på 100 kg. Så nok ikke velegnet til at forældre i den større størrelse ligger i sengen og læser for barnet. Ligesom med højsenge, babysenge, halvhøje senge og andre senge typer, så medfølger er heller ikke en madras til denne seng. Her skal du medregne prisen på madras i den samlet pris.

Hoppekids Basic kommer selvfølgelig også i en større størrelse 200 x 90 cm. til de større børn.

 • Liggemål 160 x 70 cm
 • Mål: 168 x 145 x 81 cm
 • Materiale: fyrretræ
 • Vægt: 42,5 kg
 • Belastning 100 kg

Hoppekids Premium etageseng med skrå stige og 2 sengeheste

Hoppekids Premium sofasengen er en populær model, som også bruges som grundstamme til denne køjeseng. Sengen kommer med sengehest både foroven og forneden samt en skrå stige.

En flot og smart køjeseng i juniorstørrelse der kommer i det klassiske hvidlakeret fyr og solid kraftig kvalitet til den robuste holdbarhed.

Sengen er Svanemærket, TÛV testet og overholder de gældende EU-regler.

Madras mål er 160 x 70 cm og sengen kommer med en højde på 78 cm. mellem de to senge.

Du finder også Hoppekids Premium med lige stige ved Mammashop her

 • Madras mål: 160 x 70 cm (Find i 200 x 90 cm. her)
 • Mål: 169 x 150 x 79 cm
 • Materiale: Massiv fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Belastning: 100 kg

Norlik køjeseng med delbar stel

Norlik køjesengen på 200 x 90 cm. ligger i samme prisklasse som Basic modellen fra Hoppekids, og generelt ligner de to senge hinanden på stort set alle punkter. Norlik sengen er dog lidt lavere, hvilket kan være med til at give lidt mere stabilitet.

En af de gode og billigere køjesenge med mindre du vælger en model fra Ikea. Materiale er i hvid lakeret fyrretræ, som kan passe ind på de fleste børneværelser. En god pladsbesparende seng der også kan bruges af større børn f.eks. som seng i sommerhuset, dog kommer sengen med en maks. brugerbelastning på 100 kg.

Norlik køjesengen kan skilles ad og bruges om to separate enkeltsenge hvis ønsket. Do medfølger der ikke sammenkobling moduler af benene, så de vil ikke have samme højde.

Der medfølger lameller men der kommer ikke madras med modellen.

 • Liggemål: 200 x 90 cm
 • Belastning 100 kg
 • Materiale: Massiv fyrretræ
 • Vægt: 35 kg

Manis-h Huxie familie køjeseng

Denne Manis-h Huxie familieseng kan være det smarte valg, hvor både barn og voksne kan sove i samme seng. Sengen måler nemlig 200 x 140 cm i bundkøjen og en seng på 200 x 90 cm. i topkøjen.

En smart og ganske praktisk køjeseng til 3 der giver mange muligheder, som logisk nok vil fylde en del mere på f.eks. børneværelset. Men fordelagtig hvis der er delebørn på weekendbesøg, hvor bunden giver to sengepladser både til de små som større børn. Helt ligesom sengen kan være perfekt til f.eks. sommerhuset.

Adgangen til topkøjen kommer med en skrå stige. Og med tiden hvis der ikke er brug for køjeseng, kan sengen adskilles så du får to separate senge.

Huxie-serien er testet og godkendt hos Dansk Teknologisk Institut, og sengen kommer i massivt bøgetræ med miljøvenlig og uskadelig maling. Madrasser skal tilkøbes, hvilket gør prisen noget højere.

 • Liggemål: 200 x 140 cm og 200 x 90 cm
 • Mål: 205 x 144 x 152 cm
 • Materiale: Massivt bøgetræ og MDF
 • Vægt: 45 kg

Flexa White til større børn

Flexa er kendt for deres kvalitets møbler til børneværelset. Og her finder du også denne modelopbygget Flexa White køjeseng der er del af serien som omfatter opbevaringsmøbler, klædeskabe, kommode, skriveborde m.m.

Flot og robust Flexa seng i hvid der kan tage sig godt ud på de fleste værelser. Her er designet noget anderledes end de andre viste modeller, hvor kighullerne i sikkerhedsrammen giver et flot udtryk.

Materiale er i hvidlakeret massiv birk og MDF, og med en god og stabil stige til overkøjen. Den halvhøje køjeseng kan skilles ad og bruges enkeltvis.

 • Liggemål: 200 x 90 cm
 • Mål: 210 x 150 x 101 cm
 • Materiale: Birk og MDF
 • Farve: Hvid

Thuka køjeseng m. gæsteseng

En billigere model i høj kvalitet, er denne Thuka seng med ekstra gæsteseng i skuffe. Sengen kommer i den klassiske hvide farve i hvidlakeret fyrretræ.

En holdbar seng der har sin store fordel i, at du kan have tre til at overnatte, så børnene kan have kammerater til at overnatte. Skuffen kan måske også på sigt, bruges som opbevaring til børnenes legetøj.

Thuka køjesengen kan skilles ad til to juniorsenge der kan bruges enkeltvis. Sengen er sikkerhedstestet og inklusiv en lige stige men uden madras til gæstesengen.

 • Liggemål: 200 x 90 cm
 • Mål: 200 x 151 x 90 cm
 • Materiale: Fyrretræ

Manis-h Frigg etageseng

Manis-h Frigg køjeseng kan købes i mange forskellige nuancer som hvid, sort, støvet grøn, sølv, blå m.m. Sengen kan deles i to juniorsenge eller omdannes til en halvhøj seng.

Etagesengen i klassisk design er fremstillet i massiv bøgetræ med sengesider i MDF. Lamelbundene er fremstillet i formspændt, lamineret birketræ.

Madrasser medfølger ikke og skal påregnes den færdige pris.

 • Mål: 210 x 159 x 104 cm
 • Farve: Forskellige muligheder
 • Vægt: 100 kg

Magne etageseng

Hvid Magne køjeseng i stilrent design som kan passe ind på de fleste værelser. Sengen bruger 200 x 90 cm. madras størrelse.

Magne etagesengen er fremstillet i MDF uden knaster, og malet med heldækkende lak. Det giver dig den glatte og flotte overflade, som samtidig er nem at gør ren.

Sektionen i midten mellem de to madrasser, her er der hyldeplads i begge gavle hvor der kan ligge en bog, telefon og andet til opbevaring.

Sengen er modulopbygget, så du kan dele køjesengen til to enkelte senge eller en halvhøj seng.

 • Liggemål: 90 x 200 cm
 • Højde: 164 cm
 • Materiale: MDF
 • Farve: Hvid

Mathy By Bols Køjeseng

Mathy By Bols fremstiller forskellige børneseng. Og her finder du også køjesenge som den klassiske seng i to etager, stige i siden og to sengeskuffer under sengen. Men du kan også købe sjovt udformet senge som træhuset.

Træhuset med tagvindue giver det sjove som fænger hos børnene. De klassiske senge måler 209 i længden, hvor træhus senge måler 229 cm. Alle senge har madras mål på 190 x 90 cm. Mathy By Bols sengene er fremstillet i fyrretræ og MDF.

 • Liggemål: 190 x 90 cm

Find den rette køjeseng?

Køb en køjeseng til børnene

Der er ingen tvivl om de mange aspekter du bør tage med i dine overvejelser når du skal vælge den rette køjeseng. Derfor har vi udarbejdet tre punkter som vi mener er helt essentielle i din købsproces.

Du som køber, bør som en start stille dig selv tre vigtige spørgsmål, inden dit endelige valg er taget:

 • Hvordan skal din køjeseng være placeret?
 • Hvem skal sove i køjeseng, og hvordan regner du med at bruge den?
 • Hvad dit budget?

Hvem bruger køjesenge, og hvad kan den bruges til? 

Både gammel som ung kan gøre brug af køjesengen. Derfor er det vigtigt at tage ting som: Bæreevne, bredde, højde og sikkerhed i mente når du vælger din køjeseng. Da de fleste køjesenge til børn, ikke kan bære en voksen – er dette nok det vigtigste aspekt.

En køjeseng er i realiteten kun afgrænset af din kreativitet. Vil du bruge den til opbevaring, leg eller kun udelukkende som soveområde?

Hvad er det rette sted at have en køjeseng stående?

Det er utrolig vigtigt at din køjeseng står placeret et korrekt sted. Køjesenge er set i utallige danske hjem og i sommerhuse landet over. Grundet den store variation i placeringen af køjesenge bør du med sikkerhed tage dette med i dine overvejelser.

Hvad er dit prisniveau?

Køjesenge kan i stor grad variere i prisklasse. Derfor er det også essentielt at du har budgettet på plads inden du går på jagt efter din køjeseng.

Elementer som; flot æstetik, behagelighed og sikkerhed er vigtige egenskaber som til sammen kan være afgørende for dit valg. Disse punkter kan du dog godt gå på kompromis med, hvis du vælger en mindre prisklasse og omvendt med en højere prisklasse.

Forholdsregler med børn i køjesenge?

Et skrækscenarie for mange forældre, at dit barn falder ned i søvne fra øverste køje. Dette kan desværre blive en realitet hvis man ikke passer på, og forholder sig til de vigtige forholdsregler.

Det vigtigste spørgsmål mange har angående børn i køjesenge er: Hvad er aldersgrænsen?

De fleste sundhed professionelle med kendskab til området er dog så vidt enige om et svar.

Den nederste køje er intet problem for børn ned til selv de mindste alder, da dette i realiteten besidder samme funktion som en normal seng – selvfølgelig med den tilsatte bonus at være sindssygt hyggelig.

Den øverste køje er derimod er kun anbefalet børn over 3-4 år. Det er dog vigtig du som forældre tager stilling til barnets nattero, og hvordan de bevæger sig om natten. Det er altid dig som forælder der skal tage det sidste valg.

Dog er det vigtigt at pointere det tilføjet risiko ved et barn der sover meget uroligt, her er det anbefalet at vente til 5-6 års alderen.

Uanset nattero er det altid vigtigt at huske en eller anden form for afskærmning når du sover i øverste køje. Dette formindsker risikoen for fald fra øverste køje.