Ammepude forebygger spændinger i nakke, arme og skuldre?

Ammepude forebygger spændinger i nakke, arme og skuldre?
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

At få en lille ny guldklump er verdens bedste ting. Men tiden med en lille baby er dog også forbundet med irriterende ting som mor. Når du f.eks. skal amme, så er der mange ”negative” ting forbundet med det. Du skal op midt om natten, finde en rytme, måske er der ikke mælk nok, du føler dig utilstrækkelig, brystvorterne kan føles som et helvede, helt ligesom spændinger kan være ganske belastende.

En ammepude forebygger spændinger i nakke, arme, skuldre og netop derfor, kan det måske være en god ide at investerer eller låne en pude af familie eller venner.

Hvorfor købe en ammepude?

Generelt kan en ammepude være med til at gøre ammetiden lidt mere behagelig i forhold til din siddestilling og spændinger. Når du sidder meget med barnet i armene, vil du ofte opleve rygsmerter, nakke der spænder op og skuldre der bliver ømme.

En ammepudes udformning er med til at aflaste din krop og siddestilling, hvilket giver kroppen ro frem for at blive spændt op. Og samtidig kan det afhjælpe så mælken faktisk flyder bedre.

Er en ammepude nødvendig?

Helt ligesom en blespand, babybadekar og meget andet babyudstyr, så er en ammepude ikke livsnødvendig udstyr til tiden med den lille baby. Men som beskrevet, kan det være ganske hjælpsom og gøre hverdagen med den lille noget bedre.

Du kan også sagtens bruge alternativer til under barnet eller som armlæn. En pude, sovepose, dyne og andet kan også afhjælpe din krop, men det er immervæk nemmere at købe en ammepude der er designet til formålet. Her skal du selvfølgelig gøre om med dig selv, om ammepuden er investeringen værd.

Hvilken ammepude?

Helt ligesom med andet udstyr, så finder du også en del forskellige ammepude mærker, typer og i forskellige priser. Skal der være aftagelig betræk for den nemme rengøring? Hvilken form passer bedst til dig? Skal du vælge speltfyld eller den lille eller store model indenfor pudetyper?

Hvad skal du kigge efter?

Som du kan se med de populære modeller indenfor ammepuder, er der små forskelle. Her skal du købe ud fra disse overvejelser:

Se også: MAM sutteflasker

  • Formen: De fleste puder ligner et C, hvilket giver den helt rigtige position for barnet, og samtidig bliver du aflastet i skuldre, nakke, ryg og arme. Her finder du forskellige typer, hvor krumningen kan varierer mellem lille og stor. Helt ligesom størrelser på puder kan være forskellige.
  • Materiale: Den almindelig pude er fremstillet i bomuld. Men du finder også modeller med microfiber, hvor få modeller også kan have silke eller uld.
  • Fyld: Fyldet er ofte krøyer-kugler eller fossfill-fyld, hvor du også kan købe modeller med spelt, stofrester, fjer, små dun eller mel indhold.

Ammestillinger

Få ideer til ammestillinger i denne video fra Jordmoderen: