Gode kostråd til dit barn

Sørger du får at give dit barn en sund og velovervejet kost? Kosten har en stor betydning for dit barns udvikling, og det er vigtigt, at du som forælder bidrager til, at dit barn får alle de rigtige vitaminer, mineraler og aminosyre gennem deres daglige kost. Det kan godt være svært at vide, hvad man må give sit barn, og hvad fungerer bedst for deres sundhed. Specielt fordi børn er forskellige, og derfor ikke har de helt samme spisevaner. Vi har skrevet nogle gode kostråd til dig og dit barn i denne artikel.

Gode kostråd til dit barn
Andreas Thomsen

Skrevet d. 19. januar 2022 af Andreas Thomsen

Denne udgivelse er sponsoreret og udgivet i samarbejde med en samarbejdspartner til Pegeogen. 

Introducer dit barn til nye ting

Det er en god idé at introducere dit barn til flere forskellige madvarer, såsom kød, grøntsager og frugter. På denne måde lærer dit barn mere mad at kende, og du vil blive opmærksom på, hvad dit barn kan lide. Der er naturligvis visse ting, som dit barn først kan spise i en bestemt alder. Ved at introducere dit barn til flere spændende madvarer, vil han/hun måske ikke blive så kræsne. Derimod vil de have mod på at smage nye ting, og kan derfor udvikle en god appetit.

Vitaminpiller til dit barn

Hvis du sørger for at give dit barn en sund og velovervejet kost, vil vitaminpiller ikke være nødvendige at give dit barn. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så kan du give dit barn multivitamin piller eller andet kosttilskud, der passer til børn. De fleste børn vil få D-dråber helt fra spæd af, men vitaminpiller kan være en fordel at give dit barn, når han eller hun er blevet ældre, så de får alle de rigtige vitaminer. Ellers kan du også forhøre dig ved din læge, hvad du kan købe af vitaminpiller til dit barn, hvis du er i tvivl.

Inddrag dem i maden

Det kan være en god idé at inddrage dine børn i madlavningen derhjemme. Ikke fordi de skal diktere, hvad I skal have, men hør på deres idéer. Det kan være, du kan tilføje noget eller komme frem til et kompromis, så det ender med at blive noget, som dit barn godt kan lide. Det kan fremme dit barns kost, så du ikke skal kæmpe med at få dem til at spise grønt til aftensmaden. De kan få en aften i ugen, hvor de kan komme med et bud på, hvad I skal have at spise til aftensmad.