Kapok Puder

Kapok pude
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Måske har du hørt om det før eller måske er det helt nyt for dig. Mange taler om det allergivenlige materiale, der bruges i puder og dyner, men hvad er det egentlig for noget, og hvorfor er det så godt for din nattesøvn? Læs med her, og find ud af, hvorfor en Kapok pude kan være helt perfekt til både dig eller din baby.

Populære Kapok puder til små og store

Hvad er kapok?

Kapok er naturfibre, der findes i frøkapsler på træer i regnskovene, Syd- og Centralamerika, samt Indien og dele af Afrika. Fibrene er de letteste, naturlige fibre i hele verden, og det gør materialet utroligt lækkert og blødt. Derfor kendes materialet også som silkebomuld, men det er faktisk hele 8 gange lettere end almindeligt bomuld. Fibrene indeholder nemlig mange hulrum – så mange at 80% af fibrenes struktur er luft. Det betyder, at en kapok dyne, madras eller pude med denne type fyld er både temperaturregulerende og åndbar, fordi kapok ikke absorberer fugt, men i stedet leder den væk. Kapok bruges også til at lave kapok madrasser.

Hvorfor skal jeg vælge en pude med kapokfyld?

  1. Allergivenlighed: På grund af den økologiske produktion er kapok det mest naturlige produkt, hvis du leder efter pudefyld. Fibrene indeholder bestemte stoffer, som gør dem modstandsdygtige overfor skimmel og pesticider, og fordi kapok forhindrer et fugtigt miljø, vil husstøvmider ikke kunne leve i pudefyldet. Derfor er naturmaterialet utroligt velegnet til folk, der har eller vil forebygge allergi.
  2. Temperaturregulerende: Den luftholdige struktur i fibrene betyder, at materialet er godt til at regulere varme, og det er særligt smart hos børn. En baby vil sparke dynen af, hvis de får det for varmt om natten, men det er ikke altid muligt for dem selv at få dynen på igen. Med en kapok madras, dyne eller pude vil varmen blive reguleret automatisk og barnet vil altså i højere grad sove behageligt. Og når børn sover godt, slipper forældrene for at blive vækket. Dermed får du også en bedre nattesøvn. Har du det selv meget varmt om natten, vil det også være en fordel for dig med denne type dynefyld.
  3. Åndbar effekt: Den åndbare egenskab gør kapok fordelagtigt for alle, der får det varmt og dermed sveder. På grund af egenskaben til at forhindre et fugtigt miljø, undgår man at vågne op til fugtige lagener og dyner, hvis man sveder meget. En tør nattesøvn er langt mere behagelig, og du slipper for at vågne op til et koldklamt miljø.
  4. Økologi: Produktionen er 100% økologisk og belaster ikke miljøet. Kun transporten forårsager udslip af CO2, men ellers opretholdes der et naturligt kredsløb, lige fra dyrkningen af fibrene, til at materialet igen bliver bortskaffet. Du kan derfor have god samvittighed, når du køber denne type fyld.

Hvad koster en kapok pude?

Prisen på puder og dyner med det eftertragtede fyld kan variere en del alt efter, hvor stor dynen skal være, og hvem der forhandler. En babydyne er betydeligt billigere end en voksendyne, og er under alle omstændigheder en win-win situation: Hvis din baby sover godt, vækker den jo ikke dig om natten, og så kan du sove godt. Puder kan købes i en prisklasse af et par hundrede kroner, mens en dobbeltdyne kan koste helt op til over to tusind kroner. Det betyder dog ikke, at man ikke kan finde en middelvej. Der er flere dyner, der koster mindre, men under alle omstændigheder er det en investering i nattesøvnen, og det betyder utroligt meget for, at man fungerer optimalt i hverdagen. Så hvad venter du på? Køb din kapok pude i dag og sov bedre om natten!

Se videoerne nedenfor og lær mere om kapok puder

Hvad Er En Organisk Kapok Pude?

Kapok Pude – Bamboo Shell