Sådan finder du tid til dig selv i den travle forældrerolle

Sådan finder du tid til dig selv i den travle forældrerolle
Andreas Thomsen

Skrevet d. 30. april 2021 af Andreas Thomsen

Annonce:

Det er intet der er mere krævende end den første fase af et nyt barns liv – det er noget de fleste småbørnsforældre nok vil blive enige omkring.

Har du mistet dig selv?

Det som tit er problemet, er at mange småbørnsforældre føler at de mister sig selv lidt i forældrerollen, og har problemer med at finde frem til sig selv igen. Det er helt almindeligt, og selv om man føler at forældrerollen er meget givende, så er den også krævende, og der skal være plads til at man er et individ og ikke udelukkende forælder.

Bed om hjælp

Noget af det de fleste småbørnsforældre, der lever i en meget travl hverdag, der i høj grad roterer omkring børn, er dårlige til, er at bede om hjælp. Man kan faktisk bede om hjælp fra dem omkring sig. Der er mange, der er gode til at bruge bedsteforældre til at hjælpe med små børn, men der er også muligt at betale sig fra opgaven, hvis man har brug for en friaften – og finde en man stoler på, der kan passe børn, mens man får et lille frirum til sig selv. Man kan også spørge venner, og da kan det være en god ide at lave en gensidig aftale, hvis det er venner der også har små børn, så man faktisk også kan gi dem en aften fri til gengæld. Der er mange gode muligheder, og man skal ikke være bange for at bede om hjælp.

Få noget tid for dig selv hver dag

Det at indrette sin hverdag på en måde, der gør at man får lidt tid til sig selv hver dag, er noget der kan være en stor hjælp i en hektisk hverdag med små børn. Hvis I er to om forældrerollen og er gode til at samarbejde, kan man sagtens lægge ind egen tid for den anden, i løbet af dagen. Det kan være så nemt som, at man skiftes om at få en time for sig selv i bad eller udenfor, mens den andre passer på. Det er ikke et uopnåeligt mål i de fleste familier, det kræver bare gode aftaler og lidt planlægning.

Sådan får du lidt spænding tilbage ind i dit liv

Noget af det første som forsvinder for mange småbørnsforældre, er den spænding der unægtelig er knyttet til at møde nye mennesker og danne nye relationer. Hvis dit forhold har tilrettelagt for det, eller I har talt om et åbent forhold, så kan der sagtens være plads til nye møder med spændende mennesker. Sexdating på Scor for at eksempelvis få få sex i Frederikshavn er et godt bud på hvordan du kan få lidt mere spænding tilbage ind i dit liv, og føle at du er dig selv igen.