Sådan finder du tid til dig selv i den travle forældrerolle

Sådan finder du tid til dig selv i den travle forældrerolle
Andreas Thomsen

Skrevet d. 30. april 2021 af Andreas Thomsen

Annonce:

Det er intet der er mere krævende end den første fase af et nyt barns liv – det er noget de fleste småbørnsforældre nok vil blive enige omkring.

Har du mistet dig selv?

Det som tit er problemet, er at mange småbørnsforældre føler at de mister sig selv lidt i forældrerollen, og har problemer med at finde frem til sig selv igen. Det er helt almindeligt, og selv om man føler at forældrerollen er meget givende, så er den også krævende, og der skal være plads til at man er et individ og ikke udelukkende forælder.

Bed om hjælp

Noget af det de fleste småbørnsforældre, der lever i en meget travl hverdag, der i høj grad roterer omkring børn, er dårlige til, er at bede om hjælp. Man kan faktisk bede om hjælp fra dem omkring sig. Der er mange, der er gode til at bruge bedsteforældre til at hjælpe med små børn, men der er også muligt at betale sig fra opgaven, hvis man har brug for en friaften – og finde en man stoler på, der kan passe børn, mens man får et lille frirum til sig selv. Man kan også spørge venner, og da kan det være en god ide at lave en gensidig aftale, hvis det er venner der også har små børn, så man faktisk også kan gi dem en aften fri til gengæld. Der er mange gode muligheder, og man skal ikke være bange for at bede om hjælp.

Få noget tid for dig selv hver dag

Det at indrette sin hverdag på en måde, der gør at man får lidt tid til sig selv hver dag, er noget der kan være en stor hjælp i en hektisk hverdag med små børn. Hvis I er to om forældrerollen og er gode til at samarbejde, kan man sagtens lægge ind egen tid for den anden, i løbet af dagen. Det kan være så nemt som, at man skiftes om at få en time for sig selv i bad eller udenfor, mens den andre passer på. Det er ikke et uopnåeligt mål i de fleste familier, det kræver bare gode aftaler og lidt planlægning.

Sådan får du lidt spænding tilbage ind i dit liv

Noget af det første som forsvinder for mange småbørnsforældre, er den spænding der unægtelig er knyttet til at møde nye mennesker og danne nye relationer. Hvis dit forhold har tilrettelagt for det, eller I har talt om et åbent forhold, så kan der sagtens være plads til nye møder med spændende mennesker. Sexdating på Scor for at eksempelvis få få sex i Frederikshavn er et godt bud på hvordan du kan få lidt mere spænding tilbage ind i dit liv, og føle at du er dig selv igen.

Dine seneste viste

drengecykel-test

LegetidDrengecykel test

Opbevaring af legetøj i stue og på børneværelse

VærelsetOpbevaring af legetøj guide

find de bedste puslekommoder til hjemmet

UdstyrPuslekommode test

brug en juniorseng til børn guide til at vælge

VærelsetJuniorseng test

brug babyseng test til at finde den bedste

VærelsetBabyseng test

Bilsenge test til at finde den bedste til drenge

VærelsetBilsenge

køb de bedste inliners til børn

Børn i bevægelsePopulære inliners til børn

køb det bedste longboard

Børn i bevægelseLongboards

kapok

UdstyrKapok

Køb en flexa seng til børneværelset

VærelsetFlexa senge test

Almindelige bleer og svømmebleer

TipsSvømmebleer test

Hvordan får du et børnesikkert hjem?

TipsHvordan får du et børnesikkert hjem?